de arrogantie van…

#dearrogantievandunnemensen                                                                                                                                                                                                           ( nátuurlijk niet alle dunne mensen, maar wel heel veel 😦   )    De arrogantie van dunne mensen is dik vet !

Aanleiding van deze mijmeringen was een optreden van Martijn Katan in Brandpunt. Hij bevestigt wat veel mensen denken. Het vooroordeel.

Ze discrimineren dikke mensen. Discriminatie gaat uit van een vooroordeel,  zonder te onderzoeken of het oordeel wel klopt.  ‘Alle mensen die dik zijn eten teveel’   Een halsstarrig dogma  ( zoals alle dogma’s , waardoor ‘men’ meent het recht te hebben de ander te veroordelen)

Er zijn dikke mensen, die teveel eten. Waarom eten ze teveel ? Omdat ze het zo leuk vinden om dik te zijn ? Natuurlijk niet ! Omdat ze de verkeerde dingen eten, voedsel dat er voor zorgt dat ze weer heel snel honger krijgen. Voedsel met lege calorieën. Voedsel, dat zo in elkaar geknutseld is, dat het weer nieuwe honger genereert. Met opzet ! Om er meer omzet uit te slaan.

Het enig wat je hen kan verwijten is dat ze teveel geloof hechten aan de voorlichters en de reclame en niet op zoek gaan naar objectieve informatie. Dat is ‘een beetje dom’.

Nou is het zo dat ook dunne mensen vaak net zo dom zijn. Alleen heeft dat voedsel op hen ( voorlopig ) niet hetzelfde effect. Ze hebben ( ook weer voorlopig ) andere genen. En voorlopig denken ze dat het hun eigen verdienste is. Ha, ha , je bent niet je genen, maar de muziek die je met je genen speelt. ( Ron Rosedale )

http://www.youtube.com/watch?v=LvTE–5w808

Dus, dik of dun, om gezond te zijn/worden zal je moeten uitzoeken op welke voeding je het best gedijt. Dat is bio-logisch !

Als je diabetes hebt of aanleg voor diabetes, het bijvoorbeeld in je genen zit, ben je allergisch voor koolhydraten, meer als anderen. Door koolhydraten te beperken kan de diabetes teruggedrongen worden. Minder, tot geen medicatie. Minder kans op complicaties.

Uitzoeken is het devies. Ben ik niet alleen te laat, maar ook te weinig intensief mee bezig geweest. Nu niet meer. Ik ben vastberaden.  En de veroordelende blikken, ik zie ze wel, maar laat ze niet meer hun verwoestende werk doen. Ik kaats ze terug en bekijk ze voor wat ze waard zijn. Discriminatie. Gebaseerd op onwetendheid.

Ik láát me niet meer discrimineren. Zoals ik vroeger al constateerde, gediscrimineerd voelen zit in je eigen hoofd. Je gelooft wat de ander over je denkt/zegt. Door je eigen beelden over jezelf te veranderen, heeft discriminatie geen vat meer op je 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s