De volgende hartzaak opknappen …

Laat niemand mij vertellen dat iets niet kán 😀
Dan word ik trotzig en gooi ik de kop d’r veur. Hij zei het weer de cardioloog, nadat hij het ICD kastje ‘afbestelde’. Zoooo blij !

Hij zei:”Maar de littekens van het hartinfarct blijven m.a.w. dat kan niet meer verbeteren. Dat betekent dat je nooit helemaal kunt opknappen. Het blijft ’n chronische ziekte!”
O ja, knikte ik, maar meteen erna dacht ik….
O JA ???? dat gaan we eens zien, ha,ha.

Sinds mijn hartinfarct op 23 juli 2015 is mijn aandacht verschoven van alleen de diabetes naar de hartconditie. Je had er op kunnen wachten, hartklachten,  want al zolang zoveel insuline meezeulen gaat eens zijn sporen nalaten (Kraft, diabetes in situ) De slechte hartconditie is tenslotte een gevolg van het metabool syndroom.

(Het begint met verkeerd eten: verkeerde verhoudingen van vet, eiwit en koolhydraat +  verkeerde vetten, verkeerde eiwitten en verkeerde koolhydraten.
(Teveel koolhydraten in verhouding tot de vetten en eiwitten. In de fabriek bewerkte vetten en oliën, vaak van plantaardige herkomst, granen en in de fabriek bewerkte koolhydraten en in de fabriek bewerkte eiwitten van plantaardige en dierlijke afkomst, ook te noemen alle voorbewerkt eten in pakjes en zakjes)
Als je jong bent kan het lichaam dat alles nog enigszins ‘handelen’ De natuur beschermd het nieuwe leven als je nog in de reproductie periode zit. Hoelang dat tegen te houden is, is ook afhankelijk van je erfelijk bepaalde genen.

Als dat maar doorgaat kan je vroeg of laat toch last krijgen van aantastingsverschijnselen van de martelingen. Zoals een ‘leaky gut’ de dunne darmwand wordt aangetast en laat ongewenste voedselresten door. Die komen waar ze niet horen en veroorzaken een reactie van de afweermiddelen zoals b.v. de witte bloedlichaampjes, die gaan vechten tegen de indringers en dat veroorzaakt een ontsteking. Aangezien die strijd niet te winnen is omdat er de hele tijd nieuwe indringers de darmwand passeren wordt die ontsteking chronisch. 
Dan heb je de poppen aan ’t dansen.
Dan heb je dus het Metabool Syndroom of Syndroom X. ) 

21 november 2014, ± 2 jaar geleden was mijn FBG 3.7 mmol/L  en  al een hele tijd was de bloedsuiker hartstikke goed.

SAM_4987

Nu had ik  al ook zoveel jaren geprobeerd om mijn diabetes terug te draaien en dat is voor een groot deel ook gelukt. Kilo’s afgevallen, insulinegebruik een heel stuk teruggeschroefd en de conditie verbeterd. Je zou kunnen zeggen een herboren mens en dat is ook zo, dat wil ik niet vergeten. In vergelijking: eind 2011 was ik er slecht aan toe, 40 kg  dikker, slecht kunnen lopen, uitzicht op een rolstoel.

Het leek erop dat ik het ergste gehad had 2014/2015. Mijn bloedsuiker en HbA1c was goed, mijn insulinegebruik laag. Het gewicht bleef steken, maar ik was wel 40 kg kwijt. Dus ik nam een rust pauze. Ik had veel van mijn lichaam gevergd en moest herstellen.
Om het plateau te doorbreken begon ik in juli 2015 weer opnieuw met vasten à la Jason Fung. Na 11 dagen kreeg ik het hartinfarct. Daardoor ? Nee dat denk ik niet, maar ook dat weet ik niet zeker.
Wat ik wel weet is dat mijn bloedsuiker, gewicht en insulinegebruik daarna weer ging stijgen. Komt het door meer eten, de berg pillen of is er iets veranderd door de hartziektes ?
Want dat zei mijn cardioloog dat door het hartinfarct duidelijk was geworden dat de pompfunctie (ejectiefractie) verlaagd was. De echo wees dat uit. Of dat er al eerder was dan het hartinfarct is niet vast te stellen, maar ik denk van wel. Ongeveer een maand of twee daarvoor had ik kortademigheid bij het sporten. Ook ’s nachts  pijn op het borstbeen, leek van de maag te komen, rennie’s hielpen wel/niet. Bij vrouwen zijn de verschijnselen niet zo duidelijk (ja, dat weet ik nu pas 😀 )

In januari werd er weer een echo gemaakt en de pompfunctie was niet verbeterd. Het eerste halfjaar, na ’t hartinfarct was ik aangeslagen, bezig met verwerken en weer opkrabbelen. Het sporten weer tot het oude niveau opkrikken. Ik zocht en vond interventie’s om het hartfalen/pompfunctie  te verbeteren. Veel wandelen, iedere dag minimaal een half uur, en allerlei supplementen slikken. Daar begon ik in februari/maart mee. Ik werd snel weer sterker. Ook at ik meer omdat ik dacht dat ik  misschien te weinig voeding binnen had gekregen in de voorafgaande jaren en probeerde ik nog een maand alleen vis/vlees/water eten.

Toen mijn cardioloog begin juli begon over het plaatsen van een ICD kastje was ik totaal geschokt. Begin augustus weer opnieuw een gesprek hierover. Ik was niet overtuigd van de noodzaak en dat wilde ik 100% zeker weten, voordat ik zo’n ingreep op lichaam en ….geest (zelfstandigheid foetsie, integriteit aantasten en invalide gevoel) toe zou laten. Ik kondigde ook een second opinion aan. Hij gaf uiteindelijk toe aan mijn bezwaren en wilde toch eerst een MRI-scan laten maken.

Mijn inspanningen, zoals wandelen en sporten flink opgevoerd. Ook iets meer regelmatiger de supplementen nemen en ’n eetlepel collageen per dag. Het resultaat van de MRI-scan, eind oktober, was goed.
Pompfunctie bijna verdubbeld !!! Geen kastje dus !

❤ blij

Nu ga ik dus weer op zoek (en ben al begonnen 😀 ) naar verdere genezing. Van het hart (de littekens) en de diabetes. Vooral dat laatste is ook nodig want mijn bloedsuiker is veel te hoog en dat betekent dat ik weer geneigd ben meer insuline te spuiten. Iets waar ik niet voor ben. Terug naar af.

En dan komt er iets op mijn weg,zoek,zoek, kijk,kijk. Bij hartfalen en diabetes. Synchroniciteit, het loopt synchroon (zoekt en gij zult vinden)

http://www.hartpatienten.nl/nieuws/nieuwe-marker-van-hartfalen-ge%C3%AFntroduceerd-nederland

http://jaha.ahajournals.org/content/1/5/e004374.full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15520318/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19648160

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22110019

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22839443

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24762249

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21816083

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161103143403.htm

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1875213613002775

http://www.medscape.com/viewarticle/846980

http://www.lifeextension.com/Magazine/2014/10/Why-Some-People-Need-Modified-Citrus-Pectin/Page-01

http://www.cell.com/cell/references/S0092-8674(16)31445-3

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161103143403.htm

http://www.anticancerfund.org/nl/therapies/gemodificeerde-citruspectine

http://www.lifeextension.com/Magazine/2014/10/Why-Some-People-Need-Modified-Citrus-Pectin/Page-01

How Can Modified Citrus Pectin Halt Cancer Cell Growth? 

http://www.naturopathic.org/blog_home.asp?display=1439

https://www.lifeextensioneurope.nl/alle-producten/pectasol-c-modified-citrus-pectin-454-grams

From Citrus Fruit to Medical Breakthrough

Er is een stille revolutie gaande en die is…Modified Citrus Pectine ( MCP )

En dat ga ik eens uitproberen voor een week/14 dagen. Want zo lang duurt het voordat je het kunt zien en merken.
Gaande weg zal ik verslag doen en meer details vertellen over wat er zou  kunnen gebeuren en waar het goed voor zou kunnen zijn.  Eerst maar eens zien of ik het uberhaupt verdraag.

Leuk ook wel deze oefening hier beneden! Moeilijk is tie wel, maar dat vond ik ook van de burpee en die doe ik nu 12 keer achter elkaar.  Gaan proberen, toch 😀

45 thoughts on “De volgende hartzaak opknappen …

 1. Pingback: 2018, het zevende ‘iedere dag keto’ jaar | Ketogeen... en... Wat ?

  • Lijkt mij interessant, maar ik begrijp het niet helemaal wat jij er uit haalt Jo !

   Niet dat ik er nou echt van houdt, dat opnoemen van getalletjes, deze van Mark Sisson met 16 Things That Affect Your Gut Bacteria.

   En dan nog,zoek het maar eens uit,is mijn darm gezond ? Zoveel verschillende ideeën en zoveel producten te koop. (Zoals deze) Is echt niet uit te komen.

   Ik wacht maar eventjes op het verlossende woord 😀

   Like

  • Toen ik het artikel las, dacht ah hah, nou begrijp ik waarom bij mij de AZM experiment zo jammerlijk faalde. Zoals je weet worstel ik vanaf mijn 17e met mijn gewicht. Destijds als je gewicht wilde verliezen moest je starch (zetmeel) laten staan. Dus schrapte ik aardappelen uit mijn dieet. Deze actie heeft natuurlijk de samenstelling van mijn darm flora veranderd. Als je ze niet blijft voeden sterven ze uit. Toen ik met AZM begon had ik de bacterién niet (meer) die de vertering aan kon.

   Of zoals iemand op een andere blog zei:
   What we call genetics (for example, someone claiming genetic predisposition for being overweight and diets not working) might be better related to commonalities in diets among relatives.

   Dus het ligt niet aan onze “genen” maar op wat de hele familie at.
   Het werd voor mij duidelijk dat wanneer wij iets in ons dieet verandert, het consequenties heeft voor onze darm flora, de goede sterven uit en de slechte nemen hun intrek, met alle gevolgen van dien.

   Like

   • Aha Jo, duidelijk. Dat kan ik begrijpen en misschien ook wel bevestigen. Toen ik faalde op het all meat dieet (VVW) was de verandering in de darm ook misschien wel de reden.!?

    Iedere keer als ik iets verander, eten of zelfs medicatie, duurt het meestal wel een maand ofzo vóórdat ik gewend ben, of effect bemerk.
    Dat zou wel eens heel goed aan de verandering van de darmflora kunnen liggen.
    Moeilijk te meten en dus niet weten !
    Blijft voorlopig giswerk 😦

    Like

 2. Weer even wat tijd om bij te lezen… mooi artikel Mariet. Ik hoop van harte dat het jou weer een stap dichterbij brengt.

  Zelf kies ik ervoor om het niet uit te testen… gezien ik bij één woord al huiver….” modified”

  Succes!!

  Like

  • Hoi Kurt leuk je weer te zien.
   Dat begrijp ik wel:

   “Via het Amersfoortse SanoProducts betrekken we CitriPectol MCP. Dit voedingssupplement bestaat uit citruspectine, een gelvormende polysacharide die wordt gewonnen uit de pitten van citrusvruchten. Uit klinisch onderzoek blijkt dat MCP, zoals CitriPectol MCP, zich in het bloed bindt aan galectine-3 en dat het daarmee de werking van dit eiwit in balans houdt. Omdat citruspectine in zijn oorspronkelijke vorm niet of nauwelijks wordt opgenomen door het lichaam – het zijn een soort taaie voedingsvezels – is de citruspectine in CitriPectol gemodificeerd (gefractioneerd). De kleinere moleculen van gemodificeerde citruspectine, beter bekend als modified citrus pectin of MCP, bestaan voor het grootste deel uit D-polygalacturonaat (citrussuikers) en worden goed opgenomen door het spijsverteringsstelsel van de mens.”

   Dus niet genetisch gemodificeerd, als je dat soms denkt, maar kleiner gemaakt omdat het dan wordt opgenomen. Pectine kan dat niet en blijft in de darmen,waar het ook een goede werking heeft.

   Ik ben er nu overigens mee opgehouden. Niet echt een effect op de bloedsuiker bemerkt, maar wel op de darmen en urine lozing.
   Sinds die tijd een mooie vaste, maar niet te harde drol, echt iedere dag, direct bij het opstaan. Wonderlijk!
   De urine stonk heel erg in het begin en dat wijt ik aan de detox werking, die ook beschreven werd in een van de linken. Vooral metalen, zoals lood en kwik werden genoemd. Dat werd ook minder na een paar weken, toen was ik waarschijnlijk ‘schoon’.Maar ik kreeg er ook hoofdpijn van, dat was niet lekker

   Ik ga het over een tijdje weer eens proberen, om te kijken of ik er weer hoofdpijn van krijg of niet. Na de kerst en nieuwjaar !!!
   Groetjes en fijne feestdagen :mrgreen:

   Like

   • Yup, Ik ken het… had ook al elke link die je gaf bezocht.
    Zelf probeer ik al geruime tijd meer en meer naar één principe te streven.
    Als de natuur ervoor gezorgd heeft dat ons lichaam iets niet goed kan opnemen…. dan zal het wel een reden hebben. Dus dan denk ik dat er een reden is waarom die citruspectine in zijn oorspronkelijke vorm niet goed wordt opgenomen door ons lichaam.

    Like

    • Natuurlijk Kurt, er is zowiezo een probleem met dat spul.

     En dat is dat er niemand is die voor mij b.v. maar ook voor anderen kán testen of het wat doet. Enkel wat via N=1 waarneming is waar te nemen. Er is wel een test maar ik heb geen enkel lab gevonden die de test uitvoert. Dus het resultaat is vaag en alleen bij heel duidelijke veranderingen zou het interessant kunnen zijn. Helaas heb ik ze niet kunnen constateren, dus is het experiment mislukt.
     Tenminste heb ik niet echt een heel duidelijk verbetering van de bij de insulineresistentie kunnen constateren.
     Er is ook nog een claim over het genezen van littekenweefsel in organen zoals het hart. Maar ook dat kan ik niet constateren, of ik zou nog een MRI scan moeten krijgen. Niemand die dat voor mij zal aanvragen, dus….Gezond worden is/heeft geen verdienmodel.

     Verder vind ik dat je te streng bent. Stel het klopt dat het kanker kan genezen, dan zou ik toch eerder MCP (tijdelijk) gebruiken dan een chemokuur. Ook als het insulineresistentie zou opheffen was dat het geval.
     Medicatie is vaker veel schadelijker en gaat gepaard met meer bijwerkingen.

     In mijn ideale wereld zou ik geen enkel medicijn/supplement nemen en alleen maar goed en gezond eten.

     Helaas, en dus zoek ik (nog) altijd naar het ultieme supplement of interventie om mijn diabetes en nu ook mijn hartfalen te controleren, liefs te reversen.

     Ik grijp alles aan 😀
     Nu ben ik een week bezig met het slikken van een Artemisine/ZomerAlsem supplement.

     De interventies, die ik heb gedaan om het vooruitzicht een ICD kastje geplaatst te krijgen, af te weren, gaven me weer mijn zelfvertrouwen terug 😀

     Like

  • Kurt, MCP wordt niet gemaakt van de pitten van citrusvruchten, het wordt gemaakt uit:

   een geavanceerde vorm van citrus , afgeleid van citrus merg – het witte spul dat komt tussen de huid en het sappige gedeelte van het fruit die je niet wilt eten .

   Er is een stille revolutie gaande en die is…Modified Citrus Pectine ( MCP )

   Like

   • Jo, Kurt heeft dat ook helemaal niet beweerd, maar Mariet. 🙂

    Jouw info is onjuist, zie reactie Admin op Mariet in de door jou gebruikte link

    “Modified citrus pectin (also known as citrus pectin, Pecta-Sol and MCP) is a modified, more digestible form of pectin. It is obtained from the peels, seeds and pulp of citrus fruits using a chemical extraction process.[1]
    MCP is promoted in dietary supplement form as an alternative cancer treatment and is under research for its potential to increase the efficiency of a conventional chemotherapy, but there is no evidence MCP prevents or treats cancer in humans.[“

    Like

    • Alex, ik herken pectin nog uit mijn jam making tijd, en er werd destijds nooit gerefereerd aan pitten.

     Pears, apples, guavas, quince, plums, gooseberries, and oranges and other citrus fruits contain large amounts of pectin, while soft fruits like cherries, grapes, and strawberries contain small amounts of pectin.

     Daarom wanneer we soft fruit jam (b.v. aardbeienjam) maakte het recept altijd een een appel voorschreef om een betere “set” te krijgen. En wanneer we marmelade maakte moesten we de pitten UIT het fruit halen.

     Dus ik heb wel gelijk dat pitten niet de pectin bron is maar de schillen van het fruit zelf.

     Ik begreep al dat Mariet alleen een link doorgaf. Dat is wat ik ook deed, wat aanvullende informatie doorgeven.

     Like

    • Ook nog, waarom dat dure gemodificeerde pectin gebruiken? Big pharma verdient niets aan “gewone” pectin. Waarom niet de gewone pectin gebruiken want je kunt ook pectin poeder aan de jam toevoegen. Net als gelatine poeder.

     Like

    • Jo, de reden is dat ! :
     (Zo staat het in de link die ik en later jij plaatste. Het is nog altijd een alternatief product, dus (nog niet) in de handen van Big Pharma.)

     ” De enige bewezen natuurlijke galectin – 3 blocker is Modified Citrus Pectine ( MCP ) 3 – een geavanceerde vorm van citrus , afgeleid van citrus merg – het witte spul dat komt tussen de huid en het sappige gedeelte van het fruit die je niet wilt eten . De citrus merg wordt aangepast aan een bepaalde molecuulgewicht en structuur die het lichaam absorberen . ( Let op : . Big Pharma is van plan synthetische versies te maken )

     Deze unieke structuur is wat geeft MCP zijn therapeutische kwaliteiten . Eten van gemodificeerde (foutje? moet waarschijnlijk pectine zijn) citrus eiwit niet nuttig omdat de moleculen te groot zijn voor het lichaam om te absorberen .

     Pectine is overvloedig in sinaasappelen , citroenen en grapefruits , evenals appels , guave , kweepeer , pruimen en kruisbessen .

     Het probleem is dat de sterk vertakte moleculen niet oplossen in vloeistof.
     In gewijzigde vorm , is het wordt het meer en gemakkelijk geabsorbeerd door je spijsverteringskanaal , het beweegt in je bloedbaan snel , en eenmaal daar het richt zich op galectin – 3 moleculen door je hele lichaam.”

     Dat is dus de reden dat het klein gemaakt wordt (gemodicifeerd) Pectine kán niet de darmwand passeren.

     Like

    • Jo: Dus ik heb wel gelijk dat pitten niet de pectin bron is maar de schillen van het fruit zelf.

     Nee dat heb je niet:

     Pectine sap
     Voor het zelf maken van pectine-sap worden meestal appels en citrusfruit gebruikt. Deze zijn vaak voorradig en bevatten veel pectine. Bij appels zit veel pectine in de schil en klokhuis. Bij citrus fruit zit de pectine in het witte gedeelte van de schil en in de pitten. Er zijn koks die appels gebruiken voor appelmoes of appeltaart, en de restanten (schillen en klokhuis) voor het maken van pectine. Of citroenen raspen en persen, en de rest gebruiken voor pectine.
     Het fruit voor de pectine wordt gekookt met (citroen)zuur, dat helpt om de pectine vrij te maken.
     Deze pectine sap is 1 week houdbaar in de koelkast en 6 maanden in de vriezer.

     http://www.zelfmaakrecepten.nl/pectine-zelf-maken/

     Uiteraard wil je geen pitten in de jam, maar dat heeft hier niks mee te maken. En als de fabrikant zelf aangeeft pitten, schillen en membranen te gebruiken…

     Like

    • Het schijnt dat de “gewone” pectine uit appels ook de gewenste verbeteringen geeft.
     https://jonbarron.org/herbal-library/foods/apple-pectin

     Waarom het “gemodificeerd” wordt:
     Your intestines can’t absorb pectin in its natural form. This makes it an effective source of fiber.

     http://www.healthline.com/health/8-questions-about-mcp#Safety9

     Dus voor mij interessanter, want onze “medebewoners” verteren het net als aardappel zetmeel. En dan vraag ik mij af, is “modificeren” dan wel raadzaam. Makkelijker in de bloeodbaan komen lijkt mij niet goed.
     Ik ben het dan met Kurt eens:
     Als de natuur ervoor gezorgd heeft dat ons lichaam iets niet goed kan opnemen…. dan zal het wel een reden hebben.

     Like

    • Jo, pectine heeft inderdaad een goede werking op de darmen.

     Maar in dit geval gaat het niet om werking in de darmen maar, zeg maar achter de darmen. Dus om te werken moet het door de darmwand heen.

     ” What is Modified Citrus Pectin?

     “Pectin” is a carbohydrate substance that is found naturally in the inner cell wall of most plants. It is especially concentrated, however, in the peel and pulp of citrus fruits, including grapefruits, oranges, limes, and lemons.

     Naturally-occurring pectin is very hard for the human body to absorb. However, scientists have figured out a way to modify it into shorter soluble fibers which are easily broken down in the digestive system and absorbed by the blood stream. They “modify” it by changing its temperature and pH level.

     Citrus pectin doesn’t contain much nutritional value, although it is a great source of fiber. Most importantly, however, is the unique way in which it halts the growth of new cancer cells and weakens already formed tumors.”

     Dan pas kan MCP het Galectin-3 eiwit blokkeren. Bij bijvoorbeeld het oplossen van insulineresistentie is de ‘claim’ dat de Galectin-3 de receptor, die bedoeld is voor de insuline ‘bezet’ houdt.

     Door Galectin-3 weg te vangen, kan insuline weer gebruik maken van de receptor en zijn werk doen. Dit is simpel gezegd wat MCP zou moeten doen.

     “By removing the protein galectin-3 (Gal3), a team of investigators led by University of California School of Medicine researchers were able to reverse diabetic insulin resistance and glucose intolerance in mouse models of obesity and diabetes.

     By binding to insulin receptors on cells, Gal3 prevents insulin from attaching to the receptors resulting in cellular insulin resistance. The team led by Jerrold Olefsky, MD, professor of medicine in the Division of Endocrinology and Metabolism at UC San Diego School of Medicine, showed that by genetically removing Gal3 or using pharmaceutical inhibitors to target it, insulin sensitivity and glucose tolerance could be returned to normal, even among older mice. However, obesity remained unchanged.” ( https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161103143403.htm )

     Bij mij had ik nu geen duidelijk effect, maar ik ga het nog wel eens proberen, na nog wat studie 😀

     En dan koop ik het hier: https://www.lifeextensioneurope.nl/alle-producten/pectasol-c-modified-citrus-pectin-454-grams

     Like

    • Hoe lang moet je het slikken? 110 Euro vind ik wel heel duur.
     In een van je posts refereer je aan:
     Via het Amersfoortse SanoProducts betrekken we CitriPectol MCP.

     Ik heb SanoPharm MCP gevonden voor de helft van de prijs. (Andere online leveranciers vragen rond de 73 euro.
     http://www.koopjesdrogisterij.nl/products/display/citripectol-mcp?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=vergelijksite&utm_term=877476&dfw_tracker=10656-877476&gclid=CMqP7ZiOj9ECFUaVGwodUFYJcw

     Like

 3. Het boek van Thomas Cowan: Human Heart, Cosmic Heart !

  Het meest opmerkelijke in zijn boek, IMO, is dat hartfalen NIET veroorzaakt wordt door de (verstopte) bloedvaten (is een gevolg, geen oorzaak) maar door een disbalans tussen het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel.
  Zijn visie, die hij heel goed onderbouwd, dat het hart geen pomp is, maar dat het bloed pompt het hart, is mindblowing.
  De consequenties die deze zienswijze heeft zet de hele kijk op hart ziektes op zijn kop.
  Zijn adviezen om hartfalen te voorkomen én te genezen zijn voor mij een feest van herkenning én bevestiging van wat ik voor een groot deel al doe en waardoor ik het onheil van een ICD kastje heb afgewend.
  Hij, Thomas, is ook nog eens een ervaringsdeskundige en heeft zelf ook een aangeboren hartziekte (dat zijn altijd de meest gedreven onderzoekers 😀 )

  Zijn voedingsadvies is zowat paleo (hij is een boardmember bij WestonPrice en heeft met Sally Fallon samengewerkt) en geeft zijn patienten ook strophanthin/ouabain en emoe olie (Vit K2) (plus meer ‘normale’ supplementen).
  Deze laatste twee slik ik nog niet. De emoe olie heb ik gevonden, komt uit Australie en is dé echte (Jo) De strophanthin is moeilijker te krijgen, alleen in Duitsland en Brazilie. Daar ben ik nog niet helemaal uit, veel uitzoekerij.

  Een geweldig boek (bij bol.com) voor iedereen die maar iets te maken heeft met hartfalen, kans op hartfalen (zoals diabeten bijvoorbeeld) en dus wordt gesommeerd om cholesterolverlagers te slikken. Een must read !

  Ik ben er echt veel wijzer van geworden, Zeer veel dank aan de tipgever, Paula ❤

  Like

 4. Ik ben een interessant stukje gevonden over zwarte peper. Ben jij die ook al eens tegengekomen.

  In a society that practically obsesses over increasingly creative mouth-scorching hot sauces, it’s easy to take black pepper for granted. But just as it plays a supporting role to salt at the dinner table, black pepper plays an important supporting role in our diets.

  The most important of these is its ability to increases our nutrient absorption—by as much as 2,000 percent, according to one study. That’s a lot! This is because black pepper contains a naturally occurring compound called piperine. Researchers have found that piperine can dramatically increase the absorption of anti-inflammatories such as selenium, curcumin, coenzyme Q10, vitamins B and C, and more. This is an extraordinarily useful property, as it doesn’t matter how well we eat unless our bodies are able to capture those nutrients and put them to good use.

  Black pepper aids in healthy digestion by stimulating enzymes in the pancreas and reducing the amount of time food spends in the gastrointestinal tract. Piperine, a known antioxidant, also supports our sleep cycles and brain function by boosting our serotonin and melatonin production.

  The piperine found in black pepper even has antidepressant-like effects because of the increases in serotonin and melatonin, along with its natural ability to raise dopamine levels.

  Als het de opname van voedingsstoffen dusdanig verhoogt, dan beslist de moeite waard om over te schakelen naar zwarte peper.

  Like

  • Dit staat op zijn Face Book

   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012324460662&fref=ts

   Arthur De Vany
   10 december om 19:19 ·
   Art De Vany is not dead and he is currently at 9.3% body fat and just a few months away from 80. Don’t believe that apparently mindless, lying vegan (who photoshopped an old picture of me).
   Here is the reading a few minutes ago after my dinner showing my body fat at 9.3% body fat at just under 200 pounds, a weight I have been at for 60 years, give or take a few pounds.
   foto van Arthur De Vany.

   Reacties
   Arthur De Vany
   Arthur De Vany This is the second time this lying freak has caused distress in my friends who were looking for me.
   Vind ik leuk · Beantwoorden · 4 · 11 december om 3:20
   Stacy M. Lobato
   Stacy M. Lobato I grow angry with these sites that are malicious, false and without credibility. Do they not have any concerns for those who love and care for my father? We do not all have to have the same views but at very least we should not spread poisonous rumors that are hurtful and damaging.
   Vind ik leuk · Beantwoorden · 4 · 11 december om 6:08

   Maar er is ook een fake FB account, denk ik, deze
   https://www.facebook.com/art.devany?fref=ts

   Een trol ???

   Like

  • Ik had wel eens gehoord/gelezen dat je tumeric/kurkuma altijd met en beetje zwarte peper moet eten, omdat de tumeric dan beter wordt opgenomen.

   Volgens het artikel dat jij deelt doet zwarte peper/piperine dat bij meer mineralen en vitamines.
   Interessant !!!

   Like

 5. Arthur De Vany – Renewing Cycles

  Gepubliceerd op 13 dec. 2016
  The human species is a young species, no more than 200,000 years old; we are also the first species to live long enough to experience aging and significant brain degeneration. The large human brain coevolved with extended human longevity within the last 100,000 years in the harsh world of the Ice Age when intelligence became the basis for survival. Longevity was a requirement to develop a larger brain. The prolonged and complex development required to build the fetal brain left residual stem cells in protected niches in every cell as a reserve for future growth and renewal. What an elegant design — our body is manufactured to have all the spare parts we will ever need in the stem cells hidden in protected niches that can renew or repair damaged parts.

  Dr. De Vany is a Professor Emeritus of Economics and the Institute for Mathematical Behavioral Sciences of the University of California, Irvine. He has published numerous scientific articles and books in his career and is listed in Who’s Who in the World. His work in spectrum laid the foundation for market allocation of spectrum use rights and auctions which has become the model for spectrum allocation through-out the world; his work on military manpower helped establish the viability of a voluntary force; his work in air transport was the first to forecast or anticipate the efficiency of the hub and spoke pattern of flight routing and frequency; his work in motion picture box office statistical dynamics established the “nobody knows” principle of uncertainty.

  Dr. De Vany was one of the first proponents of what has now become the “paleo” diet and lifestyle and is often referred to as the “Grandfather of Paleo,” by The New York Times and The Times of London. He has lived half of his almost 80 years of life in the paleo way. He published his models and methods of an evolutionary lifestyle in his book, The New Evolution Diet, and is now working on a book on aging tentatively titled Renewing Cycles: Healing the wounds of aging through improved cellular defense and systemic renewal signaling.

  Like

  • Het cirkeltje is weer rond. Art was een van de original blogs die ik volgde zo’8 jaar geleden. Op een gegeven moment zette hij zijn openbare blog achter een abonnement. Jaren later maakte hij zijn site weer openbaar, maar kon niets interessants meer vinden, dus raakte hij uit mijn visier. Enfin, ik vond onderstaand filmpje op You Tube. Grappig. Hij heeft niets meer van zich la\ten horen sinds 2011 !!

   Geliked door 1 persoon

 6. Het duurt nog even voordat ik iets zinnigs kan zeggen over MCP. Een paar vreemde en een paar zinnige uitkomsten. Alles bij elkaar 30 dagen uitproberen, ben nu op 14 dagen.
  Heb de hoeveelheden verminderd. Want mijn ervaring is dat ik altijd minder moet nemen dan voorgeschreven.
  Van alles: eten, tabletten, supplementen.

  MCP 5 gr. 3 x per dag was echt teveel. Voelde al snel als vergif. Nu doe ik 1x per dag 5 gr.
  Nog even geduld 😀

  Dan lees ik op dit moment een boek (tip van Paula)
  Zeer opmerkelijk, een totaal andere kijk op hartfalen en vooral de pompfunctie. Het is in het engels, dus het duurt een tijdje voor ik het doorgeworsteld heb. Maar van wat ik nu al heb begrepen is het opzienbarend. Hij gebruikt strophanthus/ouabain voor de behandeling van zijn patienten
  Human Heart, Cosmic Heart van Thomas Cowan, MD
  Hij is een lid van de Weston A. Price foundation.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s