@2017 een knisperend nieuw jaar …

1120358

2017 wordt ’n fris, knisperend jaar, daar ga ik voor zorgen !

Was 2016 een carrousel van hoop en vrees, van uitproberen en vergaande beslissingen nemen om me gewoon (bijna) niets aan te trekken van alle dokters rondom mijn zoveel geld opleverende aangetaste persoon 😀 😀 😀
Mooi maar de dreiging van een geïmplanteerd ICD-kastje afgewend. Pompfunctie verdubbeld  in een jaar tijd. Door op zoek te gaan én uit te voeren van de passende interventie’s. Volgens de cardioloog ‘niet allemaal nodig’ maar ook hij is verwonderd en kan die verwondering maar gedeeltelijk onderdrukken, ha, ha. Dus komt hij gauw nog met een paar relativerende opmerkingen, zoals MRI is wel preciezer, dan Echo  (waarom moest ik er dan zo om zeuren) en hét blijft een chronische ziekte, dus !!!

Gelukkig heb ik nu het boek van Thomas Cowan ‘Human heart, Cosmic heart’ en begrijp ik mijn hart nu beter. Zou iedereen moeten lezen. Als je het leest wéét je van uit je ‘hart’ waarom je b.v. geen cholesterolverlagers zou moeten slikken. Waarom je goed voedsel moet eten. Waarom stress zo’n invloed heeft op je sympathische en parasympathische zenuwstelsel en dat deze in evenwicht zouden moeten zijn, omdat volgens hem juist die onevenwichtigheid de oorzaak is van hartfalen. Waarom je hele lichaam een samenwerkende eenheid is, die je zorgvuldig moet behandelen. Hij praat tegen je als een goede vriend, deze dokter.

Zonder zekerheid van de uitkomsten, 2017 wordt het definitieve jaar van de zo optimale gezondheid voor mij als mogelijk is, als oudere jongere.
Puur gezondheid, geen gezeiks over gewicht, en over bloedsuiker en vooral niet over diabetes. Daar ben ik nu onderhand kotsmisselijk over uitgepraat. Man-o-man, iedere gek heeft er wel wat over te zeggen en iedereen en vooral de #iamnotadiabetesperson 😀 weten er zoveel van. Praat eens over je eigen ziektes, kom daar eens mee op de proppen, tjonge, jonge. Ze worden allemaal (niet iedereen, hé, dat is een beetje overdreven, er zijn er ook die echt wat in de melk te brokkelen hebben)  hulpjes verlenertjes en waag ze eens tegen te spreken want ze bedoelen het zó goed. Maar dat ze op die manier van de diabeten zielepieterige slachtoffers maken en zichzelf op hun ‘gezonde’ borst slaan om hun angst voor ziektes te verstoppen en te bezweren, dat laten ze niet toe tot hun bewustzijn.
Dit klinkt natuurlijk heel pissig en dat is het ook ❤
Dus vanaf nu af aan alleen maar ervaringsdeskundige en met de billetjesbloten reactie’s graag (eens kijken hoe dat door deze of gene wordt verstaan) 🙄 :mrgreen: 😳

Maar zonder gekheid: Ik ga het eens anders aanpakken !

Cool, cool, sissend, lekker brutaal, ik ben het brave gedoe zat. Ik moet wel nog oefenen 😀

Ik was al voorzichtig begonnen: in het VUMC toen ik al een half uur gewacht had op de dokter en het er naar uit zag dat ik nog langer moest wachten. Een verpleegster, vertelde dat: soms loopt het uit. Toen ik zei, prima maar dan ga ik nu naar huis,  brak de paniek uit ! Twee zustertjes probeerde mij tegen te houden. Waarom ???
Ik legde uit dat ik daar niet op gerekend had en als ik nú aan de beurt kwam ik in het donker naar huis moest rijden en dat ik dat niet wilde omdat ik sinds dat ik een ongeluk heb gehad dat niet meer goed durf. Daarbij wordt er gewerkt aan de weg langs de Vecht en is het daar gevaarlijk rijden. Er is al één auto de Vecht in gereden. Hoewel ze begrijpend knikte, was de horigheid aan hun doktertje sterker dan mijn argumenten. Ik trok mijn jas aan en ging lopen.
Dokters zijn geen betaalde hulpverleners maar een verdienmodel. Eerst waren het de banken en nu is het de medische wereld, die zich neerbuigend gedraagt naar zijn klanten. En terecht, zolang iedereen het maar pikt en zich laat behandelen als shit, zich braaf naar de slachtbank (operatietafel, heet dat) laat leiden als melkkoe/verdienmodel, zijn patienten ook verachtelijke wezens. Sorry dat ik dat zeg, ik ben er verbitterd over, dat kun je wel stellen. Ik vind het van mezelf ook verachtelijk, dat ik zoveel angst opbouw, in de afhankelijkheids relatie die dat hele medische systeem uitstraalt.
Alleen al die witte jassen waarin en waarachter ze zich verschuilen !!! Wanneer worden die eens afgeschaft ? Als het om de hygiene zou gaan, moeten ze bij iedere patient een schone aandoen. Das pas hygienisch !

Dit is dus wat ik niet wil :  En dat ga ik nu weer krachtig uitspreken. Op houden met dat afhankelijke gevoel en het schipperen met de Jongens en Meisjes (van schippers) Ik zei het en ik ga het weer zeggen: ik ga geen cholesterolverlagers meer slikken, ik wil mijn hersenen erbij houden, heb ik wel nodig om mij staande te houden en zelf onderzoek te doen wat ik zelf kan doen om gezond te worden en te blijven. En dat gaat niet met uitgedroogde, cholesterolloze hersenen.

En dit !
“If the theory that high insulin levels cause insulin resistance has no scientific basis, where is the research disproving this hypothesis? And why aren’t the current treatment approaches truly helping Type 2 diabetics fight a disease that has huge health consequences? I don’t mind being wrong. Show me the evidence! ”

Wil ik ook, minder insuline gebruiken. Want na het hartinfarct is mijn diabetes ontregeld. waardoor het komt is niet duidelijk. Zijn het de pillen, de cholesterolverlagers, de stress of een fysiologisch, onbekende oorzaak. Pillen al teruggebracht tot een minimale dosis, cholesterolverlagers gestopt. Wat the f*ck is het ?
Dus ben ik weer een nieuw experiment gestart. Nu 15 dagen bezig, redelijke en nog niet helemaal stabiele uitkomsten.
Dit en het bronartikel hier
Het gaat om Artemisinin, een preparaat van Zomeralsum. In China al eeuwen in gebruik voor algemene gezondheid. Sinds een paar jaar ook gebruikt tegen malaria.
Ik begon met een capsule voor een week, beetje effect. Tweede week 2 capsules per dag. Effect groter. Weer bijna iedere dag lage  FBG van 4.5 tot 6 mmol/L.
Vooral minder honger en minder behoefte aan koolhydraten (waar ik ná het hartinfarct meer trek naar had en dat met moeite  in de hand kon houden)
Als het klopt dat de alfacellen worden omgebouwd tot betacellen en er daardoor minder glucagon wordt geproduceerd en meer insuline, dan zou dat een wonder zijn. Mijn ervaringen met hoge bloedsuikers lijken in die richting te wijzen. Bij hoge bloedsuikers heb ik altijd meer honger, doordat de glucose er wel is, maar niet gebruikt kán worden. Starvation !
Zeker een maand volhouden en dan evalueren 😀
Dit zal echt niet het laatste experiment zijn, maar ik ga zolang door tot ik de ‘gouden’ graal heb gevonden, lol.
Want 😀  Optimistic People May Live Longer After a Heart Attack
Advertenties

69 thoughts on “@2017 een knisperend nieuw jaar …

 1. Wonder boven wonder heb ik nu steeds minder last van de GLP-1 Victoza.
  In tegendeel er openbaren zich steeds meer voordelen.
  Zo is mijn Fasting Glucose al een paar dagen 5.1, 6.2, 5.5, 5.7 mmol/L. Door de dag stijgt de BS niet hoger dan 8.4 en een paar uur na het eten zakt de postpradiale bloedsuiker zelfs naar 6.8 mmol/L.
  Gisteren een uur ná de sport (weer geweest na 2 weken) was de bloedsuiker 7.0 mmol/L.
  Het zegt veel over de glucagon, denk ik.
  Geen glucosedumping meer, bij/na het sporten en ook niet ’s nachts, dus. (dageraad fenomeen)

  Het gewicht gaat, nu wat langzamer, maar toch naar beneden. Het insuline gebruik met 4 eenheden verlaagd. Ga zo door gilamonster 😀

  Like

 2. Alhoewel het gila-monstertjes gif begint te wennen en ik nog maar een paar keer per dag wat misselijk wordt, vind ik het nog altijd jammer dat ik tot deze interventie moest overgaan.

  Na al die onconventionele interventies, die ik de laatste maanden van 2016 heb uitgeprobeerd, zonder opzienbarend resultaat, helaas, heeft het GLP-1 medicijn er alle schijn van dat het wél werkt.
  Ook al zijn de voorlopige en hopelijk van korte termijn bijwerkingen niet echt aangenaam.
  Toch is mijn bloedsuiker flink aan ’t dalen en ook het gewicht.

  (o ja, daar zou ik het niet meer over hebben, maar dat begrijpen jullie wel, toch, dat was maar een grapje)

  Door het wennen voel ik me weer veel energieker en ben ik weer in staat om te wandelen en te gaan sporten. Dat laatste heb ik nu 2 weken niet gedaan. Planken, burpees en deadliften terwijl je misselijk en duizelig bent is niet te doen.

  De GLP-1 werkt absoluut in de darmen. Naast boeren, winden, lang volle maag houden, na een beetje eten, ook goede stoelgang.

  Maar dat het in de darmen iets verandert merk ik vooral aan de dromen !
  Ik droom heel duidelijk ieder nacht. Zo’n droom die een probleem behandelt en tracht op te lossen, zodat je ’s morgens blij wakker wordt en nog even na geniet van de oplossing.
  Dat had ik ook bij AZM (RS) en dat werd door heel veel mensen gemeld, die Resistant Starch aten.

  Ik gebruik nu 0.9 ml Victoza en nog altijd niet de 1.2 ml die mij werd aanbevolen. De overgang van 0.6 naar 1.2 was echt te heftig en daar ben ik na 2 keer ook mee gestopt.

  Tussen de 0.6 en de 1.2 ml zitten 10 klikjes, ieder klikje is 0.06 ml. Eerst 3 klikjes, dan 4, en dan 5 klikjes maakt 0.9 ml.
  Langzaam aan klikje voor klikje omhoog zodat het niet te heftig wordt is de bedoeling. Dat duurt misschien wel nog 2 weken.

  Dan ga ik ook proberen om de insuline eenheden terug te brengen.

  Like

 3. Zondagnacht 5 uur wakker geworden met een totaal ziekgevoel.
  Opgestaan naar de wc. Gevallen, weer opgestaan (halleluja de berpees, want daardoor gaat dat als een fluitje van een cent)
  Een flinke diarree, alle gif van het gilamonster eruit ?

  Bloedsuikerprikken: 6 mmol/L, water drinken en weer naar bed. Na een halfuur zakt het totale malaise gevoel en val ik weer in slaap.

  Dus dat is teveel, hé de dubbele dosis. Terug naar 0.6 i.p.v. 1.2 ml.
  Iedere keer en bij iedere medicatie merk ik het: ik kan maar de helft van de dosis aan. Waarom, omdat ik een vrouw ben ? Of een andere reden. Ik weet het niet, maar het is een waarneming, die iedere keer weer opduikt.

  Dus ik ga de lagere dosis nu een maand gebruiken en kijken of het genoeg is, om de bloedsuiker, het gewicht en de insuline te verlagen,

  Like

  • Mariet, volgens mij ligt het aan de darmflora.
   Ik was wat onderzoek aan het doen over GLP-1, en kwam nogal wat wetenschappelijke rapporten tegen.

   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24789701

   De gut flora in your intestines in response to eaten PRE-biotics increased the levels of a short chain fatty acid (SCFA), butyrate.

   Butyrate stimulated the release of GLP-1 from intestinal L-cells,

   More than 90% of the normal gut flora is represented by Firmicutes and Bacteriodetes phyla. Increased Firmicutes and decreased Bacteriodetes are associated with weight gain and insulin resistance.

   The currently available incretin-based therapies, GLP-1 receptor agonists (incretin mimetics) and dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) inhibitors (CD26 antigen inhibitors) [incretin enhancers], are safe and effective in the treatment of type 2 diabetes. However, they may be unable to halt the progression of type 2 diabetes, perhaps because they do not increase secretion of endogenous (eigen) GLP-1.

   Wat ik er uit opmaak is dat je gut flora gestimuleerd moet worden om zelf voldoende GLP-1 aan te maken. Dus moeten we veel pre-biotica eten (groenten hoog in resistant starch). Hier komt AZM weer om de hoek kijken.

   Ik maak een cocktail van resistant starches, en heb al 5 verschillende fermenten inclusief eigengemaakte zuurkool gemaakt. Ik eet een paar eetlepels bij iedere maaltijd. Dus hoop hiermee op de goede weg te zijn.

   Like

   • Jo, als het zo makkelijk zou zijn, zou ik dat doen. Ik heb, zoals je weet, heel lang AZM gegeten. Ook zuurkool en kimchi lange tijd gegeten. Dat hielp wel wat, maar niet genoeg op de lange duur.

    Hieronder staat de uitleg dat juist diabeten te weinig GLP-1 maken en ergens anders las ik ook dat de GLP-1 bij diabeten sneller wordt afgebroken en dus te weinig kan doen.

    “Wat is GLP-1?
    GLP-1 is een stof die door de darm wordt aangemaakt. Als u koolhydraten eet, wordt GLP-1 afgegeven aan het bloed. Vervolgens geeft GLP-1 samen met glucose een signaal aan de alvleesklier om insuline af te geven. Mensen met diabetes type 2 maken te weinig GLP-1 aan.
    Het doel van GLP-1 therapie is het handhaven van een normale bloedglucosewaarde door het tekort aan GLP-1 te compenseren. Dit middel moet onderhuids gespoten worden, net als insuline.

    GLP-1 zorgt ervoor dat na een maaltijd voldoende insuline afgegeven wordt, zodat glucose goed door de lichaamscellen kan worden opgenomen. Ook zorgt GLP-1 ervoor dat tijdens het eten eerder een verzadigd gevoel ontstaan, waardoor de neiging om te eten afneemt”
    Hier de link, maar de voedingsadviezen, die er ook staan kloppen van geen kant 😀

    “Probleem omzeilen
    Mensen met diabetes type 2 zijn minder gevoelig voor GLP-1. Storms: ‘Toen dit bekend werd zijn farmaceutische bedrijven gaan proberen middelen te ontwikkelen die net zo werken als GLP-1. Daarbij stuitten ze op een probleem. GLP-1 is namelijk een stofje met een enorm korte halfwaardetijd. Dat wil zeggen dat het snel wordt afgebroken. Het is ongeveer één à twee minuten werkzaam. Inmiddels zijn er twee manieren gevonden waarop dit probleem omzeild kan worden. Zo zijn er de DPP-4 remmers. Deze ontlenen hun werking aan de remming van het enzym DPP-4 (dipeptidyl peptidase-4). Dit enzym breekt het natuurlijke GLP-1 af waardoor dit maar heel kort kan werken. Daarnaast zijn er inmiddels twee medicijnen ontwikkeld, die net zo werken als het natuurlijke GLP-1, met dat voordeel dat ze minder gevoelig zijn voor DPP-4. Met andere woorden ze worden niet afgebroken door dit enzym waardoor ze langer hun werking behouden. GLP-1 therapie werkt sterker dan de DPP-4 remmers.”

    Staat in dit stukje van Bloedsuiker door Fred Storms. : http://www.bloedsuiker.nl/431/3691/diabetes-nieuwe-geneesmiddelen-voor-mensen-met-diabetes-type-2.html

    Like

    • Jo, ik help het je hopen dat het op die manier lukt.

     Dat onderzoek is op muizen gedaan in 2013. Zou zeker fijn als het bij mensen ook zo werkt. Het is zeker goed om het uit te proberen.
     Dit onderstaand artikel heeft weer een andere benadering. Waar ze allebei naar wijzen is dat GLP-1 nodig is om de insuline secretie te stimuleren:
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21958333

     Het is nu rustig in mijn lichaam. Door de dosis weer terug te brengen op 0.6 ml (ipv 1.2 ml) zijn de vervelende bijwerkingen minimaal.
     Aan die dosis is mijn lichaam dus nu gewend.

     De bijwerkingen lijken op metformine, ook een gif van plantaardige herkomst. De galega officinalis of geitenruit genoemd.
     Veel medicijnen zijn afkomstig van gif, denk aan digitalis. Vingerhoedskruid !

     Ik denk dat gif een soort van chemisch proces op gang brengt waarbij het een tijd duurt voor het lichaam eraan gewend is. (zoals veel planten soms veel, soms weinig gifstoffen hebben, waar mensen op reageren, de een meer dan de ander. Denk b.v. aan histamine )

     Bij metformine heb ik eigenlijk dezelfde verschijnselen gehad als nu met de GLP-1. Ook eerst met 1 x 500 mg en later 2 x 500 mg. Weer teruggebracht naar 1 x 500 mg.
     Aan die tweede pil kon ik niet wennen, zoals nu aan de verdubbeling van de dosis van de GLP-1

     Wat het meest opmerkelijke punt is op dit moment in de observatie is dat het er op lijkt dat de glucose dumpingen worden tegengehouden door de GLP-1.
     Als dat zo is zou dat kunnen komen doordat er door mezelf insuline (weer) wordt gemaakt.
     De eigen insuline heeft bij het vrijkomen in de pancreas even een krachtige plus (later in zijn reis door het lichaam wordt dat weer zwakker), die in staat is de alfacellen, die glucagon produceren, stil te leggen. (ontleent aan Rodger Unger)

     Daar kan de kunstinsuline niks van, die heeft een gelijkmatige werking en is niet in staat de glucagon te stoppen.

     Like

    • Hoe verklaar jij onderstaande conclusie uit het rapport die jij aanhaalde:

     However, they may be unable to halt the progression of type 2 diabetes, perhaps because they do not increase secretion of endogenous GLP-1. Therapies that directly target intestinal L cells to stimulate secretion of endogenous GLP-1 could possibly prove more effective than treatment with GLP-1 receptor agonists and DPP-4 inhibitors.

     Ik begrijp dat Victoza een GLP-1 receptor agonist is.

     Like

    • De hele tekst, Jo. is erg tegenstrijdig.
     Welles Nietes.Het kan wel of niet, zoiets als het ka vriezen of dooien.

     “Type 2 diabetes mellitus is associated with a progressive decline in insulin-producing pancreatic β-cells, an increase in hepatic glucose production, and a decrease in insulin sensitivity. The incretin hormones glucose-dependent insulinotropic polypeptide (GIP) and glucagon-like peptide-1 (GLP-1) stimulate glucose-induced insulin secretion; however, in patients with type 2 diabetes, the incretin system is impaired by loss of the insulinotropic effects of GIP as well as a possible reduction in secretion of GLP-1. Agents that modify GLP-1 secretion may have a role in the management of type 2 diabetes. The currently available incretin-based therapies, GLP-1 receptor agonists (incretin mimetics) and dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) inhibitors (CD26 antigen inhibitors) [incretin enhancers], are safe and effective in the treatment of type 2 diabetes. However, they may be unable to halt the progression of type 2 diabetes, perhaps because they do not increase secretion of endogenous GLP-1. Therapies that directly target intestinal L cells to stimulate secretion of endogenous GLP-1 could possibly prove more effective than treatment with GLP-1 receptor agonists and DPP-4 inhibitors. Potential new approaches to modifying intestinal GLP-1 secretion in patients with type 2 diabetes include G-protein-coupled receptor (GPCR) agonists, α-glucosidase inhibitors, peroxisome proliferator-activated receptor (PPAR) agonists, metformin, bile acid mimetics and bile acid sequestrants. Both the GPCR agonist AR231453 and the novel bile acid mimetic INT-777 have been shown to stimulate GLP-1 release, leading to increased insulin secretion and improved glucose tolerance in mice. Similarly, a study in insulin-resistant rats demonstrated that the bile acid sequestrant colesevelam increased GLP-1 secretion and improved glucose levels and insulin resistance. In addition, the bile acid sequestrant colestimide (colestilan) has been shown to increase GLP-1 secretion and decrease glucose levels in patients with type 2 diabetes; these results suggest that the glucose-lowering effects of bile acid sequestrants may be partly due to their ability to increase endogenous GLP-1 levels. Evidence suggests that GPCR agonists, α-glucosidase inhibitors, PPAR agonists, metformin, bile acid mimetics and bile acid sequestrants may represent a new approach to management of type 2 diabetes via modification of endogenous GLP-1 secretion.
     PMID: 21958333 DOI: 10.2165/11595370-000000000-00000

     Dit artikel zegt dat GPCR agonists doelwit zijn voor weer nieuwe medicijnen:
     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16789897

     Dus het werkt niet voldoende zeggen die artikelen, dus er moet verder gezocht worden. Maar dat is wat anders dan via eten de GLP-1 producties verhoogd worden.

     Maar ik denk dat niet iedereen hetzelfde is en dat pre-biotica, gefermeteerd eten op bepaalde mensen effect kan hebben.Ik hoop dat het bij jouw zo werkt. Zou fijn zijn, toch ?

     Like

  • O ja, dit kwam ik ook nog tegen in een van die wetenschappelijke rapporten:

   Following high meat consumption and in the absence of fermentable carbohydrates, it is suggested that red meat may undergo fermentation in the colon and alter the microbiota composition. Hence, a high-protein, reduced carbohydrate diet may alter the colonic microbiota favouring a more pro-inflammatory microbiota profile and decreased SCFA production.

   Dus minder butyrate, en dus minder GLP-1 release.

   Liked by 1 persoon

  • Bedankt Jo, leuk verhaal, leuke site, goede tips, meteen maar aangemeld !

   Het houdt niet over. Nog altijd veel last, alhoewel er wel steeds meer uren redelijk normaal voelen. Vooral als ik al een hele tijd niks gegeten heb.

   Het ‘spul’ gaat pas werken in reactie op eten, in tegenstelling tot insuline. Dat werkt de hele dag en als er teveel in je lijf zit, kan je er een hypo van krijgen.
   Bij dit niet. Nadeel nu is dat eten ook de vervelende bijwerkingen triggert. Dat maakt eten niet erg fijn.

   Als die bijwerkingen verdwijnen (en dat zeggen alle gebruikers wel dat dat gebeurd) dan is het een redelijk goed middel.

   Tenminste in het opzicht van de bloedsuiker, heel stuk lager (de hele dag niet hoger dan 7.5 mmol/L, FBG 5.6 mmol/L)
   het gewicht, een heel stuk lager (4kg) en
   het insuline gebruik, heel stuk lager (4 EH)

   Voorlopig hoop ik dat die bijwerkingen zo snel mogelijk ophouden.

   Like

  • ik heb haar boek gekocht: “De Poepdokter, gezond van mond tot kont.” Het is op dezelfde luchtige wijze geschreven als haar blog. Dus hoop ik er veel te leren, wat ik niet op andere sites over microbiotia tegen ben gekomen. Over dat spugen ben ik niet eerder tegen gekomen; moest er wel om lachen hoe ze het vertelde, maar zal waar zijn. Kauwen is zeer belangrijk, omdat het de enzymen uit het speeksel vrij maakt en z’n werk gaat doen. Ik drink veel smoothies, maar vind ze erg koud in de winter. En waar ik nog niet over nagedacht hebt, is dat je het doorslikt. Er komt weinig tot geen speeksel bij, dus de vertering begint niet. En dat merk je later in de keten.

   Like

  • Op de blogpost over gelatine bij het groene vrouwtje heb ik een paar links gevolgd en kwam bij deze sites uit:

   http://www.thehealthyhomeeconomist.com/gelatin-and-collagen-hydrolysate-whats-the-difference/

   http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml

   En de eindconclusie is: veel botten bouillon drinken aangevuld met gelatine poeder en gefermenteerde voedsel eten. Waarlijk terug bij eten zoals onze voorouders aten.

   Ik heb zowel de groene als de rode gelatine van Great Lakes bij Ergomax gekocht. Ik had ook gezien dat zij Gelatine/Collageen van Wilde Kabeljauw, maar het was op dat moment niet op voorraad. Zal ik ook bestellen en gebruiken als derde gelatine source.

   Liked by 1 persoon

 4. Dinsdagmiddag en ook Woensdag de hele dag, helemaal uitgeteld.
  Dubbele dosis Victoza gestart. Ik hoopte dat ik na 8 dagen wel gewend zou zijn aan het gif van het gilamonster, maar helaas de dubbele dosis geeft weer opnieuw dezelfde verschijnselen: misselijk, honger weg, ook omdat het eten zwaar op de maag ligt, en moe, geen voet voor de ander kunnen zetten. Liggen helpt ! Dus op de bank met een boek en een kat op de buik. Even uithouden ! Na dag 4 is het over, als het goed is.

  Máár de bloedsuiker daalt ! Gisteren zowat normale waardes de hele dag, ondanks weinig beweging.
  Nu bijna 3 kg afgevallen in 10 dagen. En de insuline terug geschroefd met 2 EH. Langzaam naar beneden.

  Dat is het doel. Minder insuline spuiten…

  Like

 5. Gisteren naar het VUMC voor een echo van de milt.

  Bij het verslag van de MRI van de radioloog stond nog een opmerking over de milt. De milt ligt direct onder het hart.
  Hij zei dat de milt vergroot was en dat het om nader onderzoek vroeg.
  (kan tijdelijk zijn,b.v .door de wondroos die ik had, maar kan ook meer zijn)
  Geen reactie van de cardioloog en ook de internist wuifde het weg.
  Toch maar aan de huisarts voor gelegd. Die vroeg de echo aan en een bloed onderzoek van bloedbeeld.

  De radioloog die ik trof was een ‘normaal’ mens.
  Hij vertelde gewoon wat hij zag: Geen probleem met de milt, niet echt vergroot (of niet meer)
  Wel keek hij ook naar de lever en de gal (hij was er nu toch in de buurt)
  Ja, zei hij, wel vette lever en galstenen. Zo daar kon ik het mee doen. We hadden er een gesprekje over (diabetes en weleens witte poep) Dus in de gaten houden.

  Daar ga ik dan weer mee aan de slag 😀

  Like

 6. Vandaag Malcolm Kendrick over Vitamine C. Hij zegt ook dat de hoeveelheden van aanbevolen vitamines en b.v. van vit B12 vaak veel te weinig zijn.

  https://drmalcolmkendrick.org/2017/01/16/what-causes-heart-disease-part-xxiv/

  Dan heeft hij het over Dr. Matthias Rath:
  “I include this information, as I think it is critical to the entire Vitamin C discussion. Because Matthias Rath is viewed as absolute scientific poison this has made the whole area of vitamin C supplementation a complete no-go area for any respectable scientist. If, as a doctor, you try to suggest that vitamin supplementation may be a possible treatment for, say, CVD, you might as well hand you licence over to the authorities at the same time – to save them the trouble of striking you off the medical register (almost a joke, but not quite).”

  Die is gevestigd in Heerlen, sinds 2003
  http://www4.dr-rath-foundation.org/

  In ieder geval zegt Malcolm dit:

  “My view. I do not think the RDAs for vitamins are remotely accurate, or useful. They were established in times of absolute deficiency. The agreed Vitamin B12 levels, for example, were based on seven people, over sixty years ago, and remain unchanged to this day. All seven had pernicious anaemia (caused by vitamin B12 deficiency).

  So, I do not believe in the RDAs at all. They are often, I believe, too low for optimal health. I can see no harm coming to people from taking lots of vitamin C or lots of l-carnitine. So, supplement away. You will probably reduce your risk of dying from CVD.”

  Like

  • Over Vit C en de hart- en vaatziekten.
   Nu is het zo dat in deze video (nog altijd wordt gesproken) over dat de afsluiting van de kransslagaders de oorzaak is van een hartinfarct.
   Volgens Thomas Cowan is dat niet zo. De afsluiting is een gevolg van het hartinfarct en meestal is het niet nodig om de afsluiting te behandelen (behalve als de afsluiting zo groot is dat ze echt levensgevaarlijk is) met dotter, stents of bypass. Het lichaam maakt een omleiding, waardoor de patient niét dood gaat.

   Maar zo als onderstaande video zegt helpt Vit C om collageen op te bouwen in de buiten ring en de binnenwand in de slagaders ‘schoon’ te houden van plaque en cholesterol. Dus bij collageen ook Vit C nemen.

   Hart- en vaatziekten zijn een vroege vorm van de ziekte scheurbuik.

   Like

 7. Vandaag dag 7 van het beginnen met Victoza (GLP-1) 0.6 mg per dag.
  De misselijkheid en vervelend gevoel in de maag is de laatste dagen min of meer verdwenen. Kwestie van wennen dus.
  Morgen zou ik nu 1.2 mg moeten gaan spuiten. Stel ik even uit tot Dinsdag. Morgen nog een onderzoekje en dan voel ik me liever lekker. Want ik weet niet of de dubbele dosis ook weer moet wennen of niet.

  Wat is tot nu toe het resultaat ?

  Bloedsuiker gezakt, gewicht ook ! De laatste dagen.
  Alle twee niet spectaculair, maar toch…
  Nu veroorzaakte de bijwerkingen ook wel: vertraagde maaglediging, wat misselijkheid veroorzaakte, dus het eten ligt zwaar op de maag. Daardoor ook minder eten.
  En vermoeidheid. De eerste dagen waren echt niet fijn.

  Maar zoals gezegd, het wordt al minder. De honger blijft weg. Alleen als het middel is uitgewerkt, ’s avonds voor het naar bed gaan, komt de honger weer terug. Dan moet ik even moeite doen. Een teken dat het echt de Victoza is !?
  Als ik meer ga spuiten gaat dat dan weg?
  We gaan het zien 😀

  Like

 8. Misschien nemen wij te weinig vitamine D.
  Iemand op facebook zei dat hij merkte dat hij betere glucose waardes had toen hij een hoge dosis nam. Dus ging ik googlen, en het blijkt te kloppen.

  Another study4 published in 2013 found that type 2 diabetics given 50,000 IUs of oral vitamin D3 per week for eight weeks experienced “a meaningful reduction” in fasting plasma glucose and insulin.

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/06/29/vitamin-d-insulin-resistance.aspx

  Nog even verder rondneuzen op internet. Ik slik momenteel 6000 iU, maar wil het ophogen naar 9000 iU. Body en Fit heeft 3000 iU capsules vit D.

  Like

   • Holy Cow, what a movie!! Verbijsterend. Dat over hoge dosis vitamine C had ik al jaren geleden gehoord, maar het werd weer afgedaan als “gevaarlijk” dus er mee gestopt. En ik slikte maar 1000 mg!! Ik had niet minder maar meer, veel meer moeten slikken. Andrew Saul slikte wel 16 tabletten van 1000 mg verdeeld over 3 maaltijden (16.000 mg). Een beetje moeilijk te bevatten.

    Een ontgoochelend moment voor mij was dat al die adviezen uit de Orthomoleculaire wereld kwam en ik ben naar een ortho diëtiste geweest. Die heeft GEEN ENKEL advies over vitamine supplementen gegeven. Wat een charlatan. Wel een hoop geld afgetroggeld.

    Het is jammer dat niet ingegaan werd op de belangrijke rol die onze darm flora hierin speelt. Ik geloof dat Eric de Silva de enige was die het zijdelings aanstipte toen hij zei probiotics vit D en omega 3 als belangrijkste supplementen te nemen.

    Ik had een sports multi cadeau gekregen bij mijn laatste bestelling van Body en Fit, die kan ik onmiddellijk 3 keer per dag gaan nemen als experiment. Moet wel een hoge dosis C gaan halen.

    Een paar keer werd over Niacin gesproken en die in een hoge dosis nemen, dat kan wel gevaarlijk zijn. Ik heb het ook eens geprobeerd en ik brak uit in hot burning itchy flush. Het was TE irriterend voor mij. In een multi heb ik er geen last van.

    Ik ga zeker de film nog een keer bekijken en dan zullen me andere dingen weer opvallen.

    Grandioze film. Verbijsterend voor mij, en voor allen die het bekijken.

    Liked by 1 persoon

 9. Gisteren naar de internist. Hem het nieuws vertelt dat ik géén ICD kastje hoef. Niet meer nodig omdat de pompfunctie verdubbeld is.

  Zoals de second opinion cardioloog het verwoord:
  “Het belangrijkste kenmerk van mensen die waarschijnlijk gebaad zijn met een ICD is dat zij een slechte pompfunctie van het hart hebben.
  Een slechte pompfunctie gaat namelijk over het algemeen gepaard met veel littekenweefsel in het hart.
  En littekenweefsel kan de normale elektrische activatie van het hart in de war schoppen wat kan resulteren in een levensbedreigende ritmestoornis.
  De grens van pompfunctie waarbij we menen dat een profylactische ICD op z’n plek zou zijn is een knijpkracht van 35%.
  Dat betekent dat het hart per contractie niet meer dan 35% van de inhoud naar buiten kan pompen (normaal is circa 50-60%). ”

  En dit: ” Bij navraag naar de MRI-scan die u in het Tergooi Ziekenhuis onderging blijkt dat de knijpkracht van uw hart 42% is.
  U zit dus ruim aan de goede kant van de grens!
  U komt dan ook volgens de huidige richtlijnen NIET in aanmerking voor een ICD ”

  Hoera 😀
  Mooi om het nog eens zwart op wit te zien !

  Dus de internist bij gepraat over wat ik er voor gedaan heb: het wandelen en de supplementen.

  Dan over de FH. Hij pakt de brief erbij van Leefh, de club die het gen onderzoek heeft gedaan. Geen Familiaire Hypercholesterolemie, dat stond ook in de brief die ik kreeg.

  Maar in zijn brief stond nog iets anders !!!
  Namelijk dat er wel een gen mutatie geconstateerd is, die aangeeft dat de bijwerkringen van statines veel meer zijn dan normaal. ( ik was verbolgen: Wat is dat voor een achterbaks gedoe van Leefh)
  Ik wist helemaal niet dat er dus een gen is die dat kan verklaren. Dat zouden meer mensen moeten weten !!!!!
  Hij zal de brief in mijn dossier zetten zodat ik hem kan lezen.
  Gezocht op internet, niet veel te vinden, behalve dit en of het dit is weet ik niet ! Dus even op brief wachten.
  http://www.lareb.nl/Literaturen/Statines–nut-en-noodzaak-van-genotypering

  Hart en statines: uitgepraat, gelukkig !!!

  Nu, de dokter weer op over de diabetes brengen (daarvoor is hij ingehuurd, toch ?)
  Want de Hb1Ac is hoog, 7.3
  En het gewicht kruipt heel langzaam omhoog, Sinds het hartinfarct weer zo’n 8 kg. Ik probeer van alles, niets helpt.

  We hebben al eerder over GLP-1 gepraat, een of twee jaar geleden Werd toen nog niet vergoed voor insulinegebruikers.
  Nu wel, zag ik op FB :
  https://www.dvn.nl/dvn/nieuws/2147/behandeling-met-glp-1-analoog-plus-insuline-in-basispakket

  Heel veel rondgekeken. Veel tegenstrijdigheid. Maar zeker voor tijdelijk (hooguit een jaar) een duw in de goede richting.
  Echt op mijn ideale gewicht komen en de insuline, helemaal of bijna helemaal terugbrengen

  Dat vond hij een goed idee en nu was het vandaag de derde dag dat ik het nam.
  Maandag en Dinsdag erg misselijk, volle maag gevoel (dat zijn de bekende bijwerkingen, lijkt net zoals bijwerkingen van de metformine)
  Vandaag al wel een stuk minder, dat zou fijn zijn, als dat zo blijft.

  En nu maar afwachten of het middel doet wat het beloofd:
  Afvallen, betere bloedsuikers én door het afvallen de insuline kunnen verminderen.

  Like

 10. Ik was op zoek naar gefermenteerde venkel recepten omdat het mijn “go to” groente is geworden, vond ik onderstaande. Men zegt dat venkel rijk is aan vitamine K2, dus dacht ik, hier zal jij ook in geïnteresseerd zijn.

  http://ferment.works/blog/2013/3/27/spring-tonicradish-fennel-ferment

  Zuurkool met venkel lijkt mij ook interessant en zal het binnenkort gaan maken. Heb recentelijk gewoon zuurkool gemaakt, wil nu naar variaties kijken ter afwisseling, vandaar het bovenstaande recept.

  Like

 11. Dr. Stephen Phinney –
  ‘Recent Developments in LCHF and Nutritional Ketosis’ (Part 1)
  Gepubliceerd op 7 jan. 2017

  Interessant over eiwit en carbs, zeker voor DM T2

  “The latest release from Low Carb Down Under. Stay tuned for Part 2 (released next week) where Dr. Phinney addresses fasting and muscle wastage.”Peter Williams heeft een link gedeeld.

  Liked by 1 persoon

 12. Mooie foto !!

  Mijn sportschool is overgenomen door een andere groep, en na een verbouwing die 2 maanden duurde, weer begonnen met Pilates lessen. Ik zag dat er veel nieuw apparatuur bijgekomen is en vanochtend geprobeerd die touwslagen te maken. Dat is zwaarder dan je denkt. Ik heb er vier gedaan voor 10 tellen elk.

  En de andere die ik deed was de sled push. Ik heb het 2 keer heen en weer met 2 x 10 kg op de sled gedaan.

  Dat was één COOL workout!! Ik was meteen buiten adem.

  Liked by 1 persoon

 13. Omdat ’t zo mooi is ….

  The Sounds Of Silence (Live) by Simon & Garfunkel
  ze leven nog 😀 en zijn nog sensibeler geworden dan ze al waren ….. vroeger

  Hello darkness, my old friend,
  I’ve come to talk with you again,
  Because a vision softly creeping,
  Left its seeds while I was sleeping,
  And the vision that was planted in my brain
  Still remains
  Within the sound of silence

  In restless dreams I walked alone
  Narrow streets of cobblestone,
  ‘Neath the halo of a street lamp,
  I turned my collar to the cold and damp
  When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
  That split the night
  And touched the sound of silence

  And in the naked light I saw
  Ten thousand people, maybe more
  People talking without speaking,
  People hearing without listening,
  People writing songs that voices never share
  And no one dared
  Disturb the sound of silence

  “Fools” said I,
  “You do not know, silence like a cancer grows
  Hear my words that I might teach you,
  Take my arms that I might reach you”
  But my words like silent raindrops fell,
  And echoed
  In the wells of silence

  And the people bowed and prayed
  To the neon god they made
  And the sign flashed out its warning,
  In the words that it was forming
  And the signs said,
  “The words of the prophets are written on the subway walls
  And tenement halls
  And whisper’d in the sounds of silence

  Written by Paul Simon • Copyright © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group

  Hallo duisternis, mijn oude vriend
  Ik kom weer met je praten
  Want een visioen plaagt me
  Laat zijn zaad achter terwijl ik slaap
  En het visioen is geplant in mijn gedachten
  Toch blijft
  Vanbinnen het geluid van stilte
  In rusteloze dromen liep ik alleen
  Nauwe straten van kinderkopjes
  Onder het licht van een straatlantaarn
  Ik draaide mijn kraag naar de kou en de damp
  Wanneer mijn ogen gestoken worden door het felle neonlicht
  Dat de nacht in tweeen spleet
  En geraakt door het geluid van stilte

  En in het naakte licht zag ik
  Tienduizend mensen misschien meer
  Mensen sprekend zonder te praten
  Mensen horend zonder te luisteren
  Mensen schrijven liedjes dat niemand zal zingen
  En niemand durfde
  Het geluid van stilte lastig te vallen

  ‘Gekken’ zei ik, ‘Jullie weten niet
  Dat stilte als kanker groeit.
  Hoor mijn worden ze leren je misschien iets,
  Pak mijn armen ze kunnen je misschien aanraken.’
  Maar mijn woorden vielen als stille regendruppels,
  En echoden
  In de putten van stilte

  En de mensen bogen en bidden
  Naar de neon god die ze gemaakt hadden
  En het teken flitste uit zijn waarschuwing
  In de woorden die zich vormden
  En het teken zei, ‘de woorden van de profeten zijn geschreven
  Op de muren van de metro
  En flatgebouwen.’
  En fluisterden het geluid van stilte

  Like

 14. Ten eerste de beste wensen voor 2017.
  Vandaag zat ik een bijlage van 17 december van Trouw te lezen over diverse medicijnen die ontwikkeld waren en later ook bleken te werken voor andere aandoeningen.
  Daar staat dus ook over de Artemisinine en dat wilde ik je melden, lees ik dat je er al mee begonnen bent. Er staat dat het de alvleesklier aanzet tot het aanmaken van insuline.
  Je hebt jezelf dus al proefpersoon gemaakt.

  Like

 15. Duidelijk, joh. Ben ook steeds artsenschuwer. Ook diabeet, insuline spuitster, maar verdom het statines en nog meer ellende te slikken, ken mijn lijf beter dan welke dokter dan ook. Vermijd controles, ook voor mijn remissie borstkanker, want heb de balen van valse alarmen, die vooral veel onrust zaaien. Ik ben onverklaarbaar nog in leven, denk dat voeding de sleutel,is voor mij.
  We gaan een lekker individueel jaar tegemoet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s