Oogkleppen …

13562748-due-marrone-scuro-cavalli-da-tiro-con-paraocchi-per-divano-sulla-giornata-di-sole-al-festival-archivio-fotografico

Zolang er alleen met oogkleppen op naar ziektes wordt gekeken, ben ik op mezelf aangewezen.
De dokters doen het bijna allemaal. Ze baseren hun advisering op voor hen bekend terrein (de ‘medische wetenschap’ wat voor een groot deel neerkomt op Big Pharma. Goed te begrijpen, er zijn zoveel medicijnen, ook als dokter is dat niet bij te houden, dus afgaan op collega’s en alles wat zo ter oren komt, en dat is dan vast wel vaak de BP lobby)

Ik durf te beweren dat het feit dat ik al 6 jaar ‘gezond’ eet (dwz mijn eigen vorm van Paleo/LCHF/Keto) veel invloed heeft op hoe de medicijnen, die ik gebruiken moet voor mijn vorm van diabetes en hartfalen, bij mij vallen/werken en waardoor ik mij niet aan de dosis kán houden, die mij is voorgeschreven. Als ik alles zou slikken wat aan mij voorgeschreven is/was, dan lag ik nu al op het kerkhof.

Hoe ik dat weet ? Dat is nu juist de crux, dat weet ik niet zeker. Maar ik weet het wel iets zekerder dan de anderen, zoals de dokters.
Ook de gezonde voeding goeroes, weten weer niet veel van/of zijn zelfs afwerend tegenover medicijnen en willen alleen over voeding nadenken.

Waarom denk ik dat ik het beter weet ?
Omdat ik, in tegenstelling tot al die anderen 😀  hou van mij en goed oplet wat er gebeurd (waarnemen, meten, opschrijven)

Medicijnen versus LCHF/Paleo/Keto !?
Zoals deze gloria victoria tweet suggereert is het of/of. Zeker fantastisch resultaat.
Maar of het voor iedereen zo is ?

Ik wou zo graag ook zwart/wit denken. Maar helaas is mij dat niet gegeven. Na al die 6 jaar vooruitgang geboekt te hebben door gezond te eten, ben ik ook nog altijd aangewezen op medicijnen.
Doordat ik met de dokters niet behoorlijk kan praten over de invloed van eten/leefstijl en met de voedselgoeroes niet kan praten over medicijnen zit ík in een spagaat!!!

Twee werelden die maar niet bij elkander kunnen komen.
Waarom niet hand in hand gewerkt ? Omdat niemand het initiatief hiertoe neemt !
Liever stelling nemen en zich daarachter verschuilen, en geen duimbreed ervan afwijken.

Zo krijg ik weer een alarmbrief van het ziekenhuis: Of ik maar gauw weer kom opdraven, paniek, paniek, oei, oei. Er is iets goed mis met de stents die geplaatst zijn (bij 1 % kán er zich bloedstolsels in de stents gaan vormen, omdat de stents niet zo snel oplossen als gedacht) en dat betekent dat ik weer opnieuw een sterke bloedverdunner moet gaan slikken, extra ! Meteen maar een recept erbij voor een voor mij totaal onbekend middel. Angst zaaien ? Nee, het eigen paadje schoonvegen, dat is het. Zonder gedegen onderzoek naar de rest van de medicatie !?
Zomaar even uit de losse pols !?
Kijk en daarom kom ik er even bij. Want welk onderzoek is dat dan ? Google, google, levert het op. Tegenstrijdige berichten/onderzoeken, nog niet helemaal afgeronde onderzoeken. Liever teveel dan te weinig ?
In wiens belang ? Tja, ze hebben nog veel aan mij uit te leggen in het ziekenhuis, op de afdeling cardiologie. Maak je borst maar nat 😀

Dus tijd voor:  Alle aspecten die invloed hebben op het genezen (en voorkomen)  van welvaartsziekten, dus ook de wisselwerking van voeding op medicijnen en visa versa. Zodat de keuze voor welk eten en welke medicijnen daarbij horen een vast onderdeel van de advisering wordt. Bijvoorbeeld bij diabetes: veel carbs, veel medicatie – weinig carbs, weinig medicatie nodig.  Die keuze maakt dan duidelijk dat het een het ander beïnvloedt. Zo kun je dan zelf je bijwerkingen sturen !  Eigen verantwoordelijkheid.  Dat is  pas echt zelf mangement DVM  @DiabetesNL  @DiabetesFonds

Personalized medicine: Time for one-person trials

 

Bordjes :

20170226_085905.jpg

Wafel als ontbijt ! Bevat ± 20 gram kokos-, amandel-, kastanje-, tijgernootmeel (7 gram koolhydraten) en 1 ei en 3 gram boter. Besmeert  met  kokosolie, koffielepel cranberry jam en een paar bananenschijfjes.

20170416_110115

15-4-2017 Gegeten om 13 uur : Biefburger gebakken  in boter met een halve rode ui. Rode bieten met citroensap, olijfolie, zout, rode ui. Twee eetlepels. Handje sla erbij.

20170418_132104

18-4-2017 Twee eitjes zachtgekookt, sla, rode bietjes, amsterdamse uien, spelt wafel met boter en cottage cheese

20170420_150447

20-4-2017 Varkensgehakt gebakken in boter, halve ui, lenteui, zoete aardappel, olijven,  tomatenpuree, sla.

20170421_183126

21-4-2017 Rest van gisteren  varkensgehakt met sla, olijven en speltwafel met boter en kaas.

Advertisements

57 thoughts on “Oogkleppen …

 1. Gisteren/vanochtend gekeken naar de presentatie van Denise Minger – “In Defense of Low Fat” Ze geeft een mind boggling (voor mij althans) uitleg waarom sommige mensen met diabetes het beter doen om low fat te gaan. Rond 32 minuten begint de uitleg over de (poep) aardappel met vet experiment.

  Liked by 1 persoon

  • Ik vind het grappig dat jij het zo mindblowing vindt.
   Bij mij roept het irritatie op. Teveel van de hak op de tak en teveel aannames. Maar dat komt ook misschien door het engels, dat ik het niet allemaal begrijp. En haar studentikoze manier van doen.

   Ik ga nog eens kijken met de ondertiteling aan 😀

   Wat ik wel goed vind is dat ze vraagtekens stelt bij alleen kijken naar HFLC.

   Nu ik de Victoza neem kan ik al helemaal maar weinig eten. Dus eet ik ook maar weinig vet. Eerder nog wat meer koolhydraten, omdat de GLP-1 alleen in werking treedt als er koolhydraten worden gegeten. Dat merk ik door dat na mijn maaltijd tussen 13-14 uur, waarbij ik vlees/vis/ei eet als eiwit (± 50gr.) en handvol groenten en daarna een handvol fruit met wat room.
   Een paar uur later daalt mijn bloedsuiker drastisch,wel tot rond de 6 mmol/L.

   Like

 2. Zo even weer een update over de Victoza.

  Ik ben redelijk gewend, maar de bijwerkingen blijven zeer vervelend.
  Ergste zijn: langzame maagontleding, waardoor eten niet echt fijn is. Gauw moe. En constipatie. Dat kan ik wel verhelpen door om de dag een eetlepel AZM te nemen. Dan gaat het weer goed. Om de dag een mooie drol draaien. Die stevig is en mooi van kleur.

  Slapen is dieper en dromen zijn levendiger. Duidelijk veroorzaakt door de werking van de Victoza op de darmen en de darm/hersenen connectie.

  De bloedsuiker is geweldig.
  17-3 bijvoorbeeld:
  8 uur FBG 5.8 mmol/L
  12 uur BS 5.9 na de sport
  15 uur BS 7.3 na het eten
  17 uur BS 6.7
  19 uur BS 5.9
  21 uur BS 6.6

  Niet altijd zó laag, maar nooit hoger dan 8.0 mmol/L

  Alleen het afvallen gaat niet verder. Dat is wel vreemd, want ik eet door de langzame maagontleding heel weinig.
  In het begin wel een paar kilo’s. Maar nu niet meer. Was denk ik ook vocht, Want dat moet ik ook, vaak plassen. Daardoor ook veel dorst en droge mond.
  De insuline werkt beter, minder resistent, dus beter opslaan ???

  Maar het kan nog komen. Ik zag bij andere gebruikers dat het heel wisselend is. Soms een tijdje stil en dan weer afvallen.

  Dan nog even een artikel over de nervus vagus.
  Waarom, omdat Thomas Cowan er over schrijft in zijn boek.
  Volgens hem wordt hartfalen veroorzaakt door de disbalans tussen het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel.
  Bij diabeten zo wie zo ontregelt.
  Dus …..

  http://darouwellness.com/the-vagus-nerve-how-inflammation-can-be-controlled-by-the-brain/

  Like

  • Bij constipatie: probeer eens extra vitamine C. James Pott zei het al. Je hebt pillen van 1000 mg die langzaam gedurende de dag vit C afstaan. Bij Kruidvat of AH bijvoorbeeld.

   Je kunt ook voor € 1 een pot vit C poeder kopen bij Kruidvat en 3x daags een (bijgeleverd) lepeltje nemen in water of yoghurt. Bij ziekte/ontstekingen/toxische omgeving wat vaker. Het spul is zuur, dus ik weet niet of het goed is voor je tanden, goed spoelen maar? Je stoelgang vertelt je of je genoeg of teveel vit C hebt genomen… 🙂 .

   Vit C: goed voor je hart, aldus Kendrick.

   In een ideale wereld hebben we niet zoveel vit C nodig, maar de wereld is niet zo ideaal….

   Liked by 1 persoon

  • Bedankt Jo, er is maar weinig bekend/geschreven over glucagon. Zoals Prof.Grant al aanhaalt, Roger Unger is de enige die het er heel uitgebreid over heeft.

   Zegt Prof.Grant: “For example, in this study, glucagon and gluconeogenesis are not decreased when people with type 2 diabetes are fed a low-fat, high-carbohydrate diet, and glycogenolysis (the release of glucose from glycogen) is actually increased after a high-carb meal – which is the opposite of what should happen”

   Over somatostatin is nog weiniger bekend
   Zegt Prof Grant: “Experimentation into the protein-sparing effect of somatostatin 28 seems to have trailed off when it became obvious that it wouldn’t be useful as a drug”

   En deze: It seems to have been the case that, because high fat diets were thought to have no benefits, and diabetics and others have been instructed to avoid them until recently, research into some of their mechanisms has been very limited. Somatostatin 28 researchers may not have realised that their work imitated the effects of a ketogenic diet, and ketogenic diet researchers don’t seem to have measured somatostatin 28 in their studies.
   Pure research isn’t always that pure – preconceptions about what will be important (in this case, managing high-carbohydrate diets, and developing drugs) can sometimes create a blind spot where research is neglected, and this seems to have happened with the somatostatin 28 response to fat-feeding”
   Dus belangrijk in verband met een ketogeen dieet. Maar helaas geen onderzoek !!!

   De Victoza stopt de glucagon productie, dat is echt wel duidelijk. Misschien ook de somastostatin ????
   Maar hoe en met welke vervelende bijwerkingen. Want die blijven maar. De ene dag voor de andere, erger of minder erg. Het is heel onaangenaam. Ik ga dit niet heel lang volhouden.
   Eind maart bloedprikken, HbA1c enzo.
   Begin april naar de internist.

   Like

 3. Zeer gedegen en uitgebreid, daarom zet ik het hier even neer om te bestuderen 😀

  Fijn is dat er een video’s zijn en bij iedere video een transcript, zodat je het ook kunt lezen en ook eventueel in het Nederlands kunt vertalen.

  “The Antioxidant System
  Antioxidants are profoundly important to our health, yet just as profoundly misunderstood.

  First, free radicals and other oxidants are actually good for us in the right amount and context. They support our thyroid health and our immune system, they help us regulate our energy metabolism, and they help us get lean and fit in response to exercise. In the wrong context, however, they can make us sick, contributing to aging skin, diabetes, thyroid diseases, and many other aspects of ill health. The role of the antioxidant system isn’t to stop these oxidants in their tracks; it’s to direct them into their healthful roles and prevent them from causing harm.

  Second, nourishing the antioxidant system is about a lot more than fruits, vegetables, and the latest trendy superfoods. It’s also about protein, fat, carbohydrate, minerals, and B vitamins. It’s about a well rounded, nutrient-dense diet”

  https://chrismasterjohnphd.com/the-antioxidant-system

  Liked by 1 persoon

 4. Laatste 3 dagen, bijna geen last meer. Nog maar een klein beetje, zoals een beetje druk in de maag na het eten.

  De voordelen beginnen meer gewicht in de schaal te leggen 😀

  De bloedsuiker is heel evenwichtig, ondanks dat ik de kunstinsuline al met 8 EH verlaagd heb.
  Gisteren, 5.7, 6.9,( eten) 6.9, 8.0, 8.4 mmol/L 28 EH Lantus
  Vandaag 5.6
  Gewicht blijft nu wel even gelijk. Maar ik hoop dat het verlagen van de insuline effect zal hebben op het gewicht.

  Liked by 1 persoon

 5. Kop d’r veur ❤ op z'n limburgs (in het kader van de carnaval)

  D'R BERG
  Hèl is d'r sjtee en zoë kling is d'r miensj
  deë d'r sjtee oet d'r berg mot goa hoale
  mar d'r sjtolz van d'r koelmaan is hèller wie sjtee
  deë geeft sjreëg durch de wand vuur zieng koale
  D'r berg daagt 'm oet mit zieng glinsterende hoet
  in et leech van de lamp op zieng patsj
  mar d'r koelmaan deë wit: vuur et eind van mieng sjiech
  likt deë berg hej vuur mich in der pratsj

  REFREIN:
  Gèf mich hoot, enne hammer, 'n sjöp enne biël
  en ich how dich um d'r meter enne neuje sjtiel
  ginne berg, ginne sjtoos, gee pand kriet mich kling
  ich roof 'm alle koal en ich breék 'm alle sjting

  Heë sjpeujt iggen heng – heë sjpant zich de bros
  enne sjnapt zich d'r sjroämhammer vas
  dan drieften 'm deë roazende betel derin
  huur d'r koelmaan 'ns vlooke mit sjpas
  Doe klotskop, doe prengel, die sjtief botte kow
  wilst doe dich vuur mich neet verreure?
  vir zalle ins zië weê der sjterkere is
  ich paaf dich ing tussje de heure

  REFREIN; Gèf mich hoot, enne hammer, 'n sjöp enne biël enz

  Doe zals vuur mich sjterve, ich how dich kapot
  ich krieg dich wal kling, nutte krak
  ich morks en ich kuum en ich sjraap mich de kneuëk
  mar ich klauw dich d'r koal oet d'r zak
  lch prügel, ich treën en ich sjtamp diene pansj
  ich mergel dich oet bis d'r knaok
  ich zal 'm mich hoale, deë zow anthraciet
  die sjtoakwermde, deep oet die loak

  REFREIN; Gèf mich hoot, enne hammer, 'n sjöp enne biël enz

  D'r hammer deè vördert zich sjnak durch die lief
  en woë iësj diene sjtoos hat gesjtange
  doa is noe e loak en ich ziën, ouwe maan
  datste uëver mich hin al gees hange
  Doe wools mich goa deuje, doe wils mich kapot
  mar ich how dich vol sjtiele en sjpitse
  ich klem dich et bakkes noe vas mit 'n kruk
  want d'r sjterkere bin ich – en dat witste

  Vertaling voor de 'Hollanders'
  D'R BERG (DE KOLENWAND)
  Hard is de steen en klein is de mens
  die de stenen uit de'berg'(kolenwand) moet zien te halen
  maar de trots van de mijnwerker is harder dan steen
  die gaat dwars door de kolenwand voor zijn kolen
  De 'berg' daagt hem uit, met zijn glinsterende huid
  in het licht van de lamp op zijn pet
  maar de mijnwerker weet: vóór het einde van mijn dienst
  ligt die 'berg' hier voor mij in gruzelementen

  REFREIN; Geef mij hout, 'n hammer' (afbouwhamer) en een bijl enz:

  Geef mij hout, 'n hammer' (afbouwhamer) en een bijl
  en ik sla je elke meter opnieuw een stijl
  geen'berg', geen'sjtoos' (kolenwand), geen'pand' (kolenwand dat eruit moet) krijgt me klein
  ik roof hem alle kolen en ik breek 'm alle stenen

  Hij spuugt in zijn handen – hij spant zijn borst
  en hij grijpt zijn afbouwhamer vast
  dan drijft hij die razende beitel erin
  hoor de mijnwerker, hij vloekt van plezier
  jij dwarskop, jij knuppel, stijfkoppige koe
  wil jij voor mij niet in beweging komen?
  we zullen eens zien wie de sterkste is
  ik knal je dwars tussen je horens

  REFREIN; Geef mij hout, 'n hammer' (afbouwhamer) en een bijl enz:

  Jij zult voor mij sterven, ik sla je kapot
  ik zal je wel klein krijgen, smerig kreng
  ik ploeter en kerm en schraap mijn knoken
  maar ik klauw de kolen uit je darmen
  lk rammel, ik trap en ik stamp in je pens
  ik mergel je uit tot op het bot
  ik zal 'm gaan halen, die rot anthraciet
  die stookwarmte, diep uit je gat

  REFREIN; Geef mij hout, 'n hammer' (afbouwhamer) en een bijl enz:

  De 'hammer' vreet zich recht door je lijf
  en waar eerst nog je 'sjtoos' heeft gestaan
  daar is nu een gat en ik zie, oude man
  dat je al over me heen gaat hangen
  Jij wilt mij dooddrukken, jij wil mij killen
  maar ik sla jou vol stutten en dwarslatten
  ik klem je bek nu vast met een kruk
  want de sterkste ben ik – en dat weet je

  Alle teksten ©Jan Hendriks/Carboon

  Met dank aan Jan Hendriks voor het ter beschikking stellen van de inlegvellen bij beide LP's.

  De groep Carboon heeft het plan om de beide CD's opnieuw uit te brengen.

  NIEUWS 20 mei 2015 door Jan Hendriks

  Like

  • Vooruit nog eentje die ik altijd met volle borst meezing. Limburgs afzetten tegen de autoriteit. Dat zit in mijn bloed 😀

   BEAMBTEZJWEET
   Ze hauwe ‘tzelfde: ing koalzjwatte moel
   Mar versjil mot zië, zelfs deep iggen koel
   Ze zjwidde tesame d’rzelfde zjweet
   En tóch woar – dat rookste – e groët ongersjeed

   D’r wirkmaan deë zjwidde zie simpele voch
   D’r vaarsjtieger hauw al ing beëtere loch
   Mar d’r hoofdingenieur, deë weledelgeleerde
   Deë kos gaar neet zjwete, deë heer transpireerde

   REFREIN:
   Zoëgaar went ze naksj in et wäschlokaal zonge
   “Poekel miene ruk va boave,
   busjtel ich dich van onge..”
   Dan hauw d’r beambte, dat zoogste god
   Ummer et groêtste ei iggen vot

   D’r sjlepper, d’r heujer, d’r koalfrontsoldoat
   Woare koelemployees van et mindere soat
   Diek in de moeskele, mar nieks in d’r kop
   Daorum deë beambte – deë pásde d’rop

   Deë keek gans geliërd wie et werk woëd gedoa
   En wente get zjweet volt, dan zatte zich doa
   Och in dat wit hoofdkantoër rookste gee zjweet
   Dat hong dan och sjeef van de voeligheed

   REFREIN; Zoëgaar went ze naksj in et wäschlokaal zonge

   D’r koelpiet woar ’t wirkpeëd, ‘ne eëzel mit krach
   D’r beambte’ne Herrgod mit hiëmels gezag
   Deë hauw gesjtudeerd, twië joar mulo op zie minst
   En dat brach d’r beambte ee aandeel in de winst

   Deë wonde och get beëter, conform ziene sjtand
   Neet in de kolonie, mar inne ruum beambtepand
   Gong noa zie casino, neet noa et patronaat
   En kreeg och get mië van et koaledeputaat

   REFREIN; Zoëgaar went ze naksj in et wäschlokaal zonge

   D’r sjtieger deë kreeg enne dartiënde mond
   D’r sjlepper kreeg oerloën, dat loog an d’r bond
   D’r beambte woar duur, ziene pungel goedkoop
   Och doa sjeet d’r duvel op d’r gruuëtste hoop

   Toch hauw deë beambte d’r kop deks vol zörg
   Went deë heem koam woare ram veëdig en mörg
   Dan kuumde heë: vreujke, wat bin ich kapot
   Durch et sjleepe van dat extra ei in mieng vot

   Vertaling voor de ‘Hollanders’
   BEAMBTEZWEET
   Ze hadden allemaal hetzelfde koolzwarte gezicht
   Maar verschil moet er zijn, zelfs diep in de mijn
   Ze zweetten allemaal hetzelfde zweet
   Maar tóch was er – dat rook je – een groot verschil

   De werkman die zweette zijn simpele vocht
   Maar de hoofdopzichter had al een betere geur
   En de hoofdingenieur, die weledelgeleerde
   Kón helemaal niet zweten, die heer transpireerde

   REFREIN:
   Zelfs als ze naakt in het badlokaal zongen
   “Schrob mijn rug van boven, dan borstel ik jou van onder”
   Dan had de beambte, dat zag je dan goed,
   Altijd het dikste ei in zijn kont

   De sleper, de houwer, de kolenfrontsoldaat
   Waren mijnemployees van het mindere soort
   Dik in de spieren, maar niks in hun hoofd
   Vandaar die beambte – die moest op hen passen

   Die keek heel geleerd hoe het werk werd gedaan
   Maar zodra hij wat zweet voelde, ging hij al zitten
   Ook in het witte hoofdkantoor rook je geen zweet
   Dat hing dan ook scheef van luiheid.

   REFREIN; Zelfs als ze naakt in het badlokaal zongen enz

   De ‘koelpiet’ (volkse uitdrukking voor mijnwerker) was het werkpaard, een ezel met kracht
   De beambte een godheid met hemels gezag
   Die had gestudeerd, twee jaar mulo op zijn minst
   En dat leverde hem ook een aandeel op in de winst

   De woonde ook wat beter, conform zijn stand
   Niet in de ‘kolonie’ (wijk met identieke woningen voor mijnwerkers), maar in een ruim beambtenpand
   Hij ging naar zijn casino, niet naar het parochiehuis
   En kreeg ook wat meer van het kolendeputaat (extra toewijzing van kolen voor het personeel)

   REFREIN; Zelfs als ze naakt in het badlokaal zongen enz

   De opzichter kreeg een dertiende maand
   De sleper kreeg uurloon, dat lag aan de vakbond
   De beambte was duur, zijn ‘pungel’ (ondergrondse werkkleding) goedkoop
   Ook daar scheet de duivel op de grootste hoop

   Toch had die beambte zijn kop vaak vol zorgen
   Als hij thuis kwam, dan was hij doodop en gaar
   Dan kreunde hij: vrouwtje, wat ben ik kapot
   Door het slepen van dat extra ei in mijn kont

   Alle teksten ©Jan Hendriks/Carboon

   Met dank aan Jan Hendriks voor het ter beschikking stellen van de inlegvellen bij beide LP’s.

   Like

 6. Zaterdag 19-2 en Zondag 20-2, twee ‘slechte’ dagen.
  Weer flink misselijk, darmpijn, weer hogere bloedsuiker en vooral Zondag heel erg duizelig ( darmen en hersenen verbinding, en voornamelijk de hypothalamus)
  Veel liggen, weinig eten, dat helpt het beste om er zo min mogelijk last van te hebben.
  Al 42 dagen duurt de aanpassing. Gaat het nog gebeuren ?

  En dan:
  Maandag ochtend voelt alles anders !
  8.30 uur FBG 4.8 mmol/L
  Wafel gegeten (1 ei en diverse melen, beetje boter, kokosolie, likje zelfgemaakte jam van cranberry’s)
  12 uur BS 6.9 mmol/L
  14 uur eten, speklapje, ei, stukje paprika, komkommer, halve banaan, gaat redelijk goed weinig maagpijn
  16 uur PPBS 6.5 mmol/L
  18 uur BS 5.6 mmol/L
  20 uur BS 6.1 mmol/L
  21 uur BS 6.0 mmol/L

  Zo laag de hele dag ? Niet te geloven !
  Besloten om dan maar minder Lantus te spuiten.
  30 EH i.p.v. 34 EH
  Wat zal de morgen brengen ?
  7 uur wakker en geprikt
  FBG 4.4

  En nu maar afwachten of dit zo blijft en ik dus vanavond nog minder kan spuiten.
  Dat zou mooi zijn 😀

  Roger Unger legt in deze video het mechanisme bloot van de rol van insuline ten opzichte van glucagon. De betacellen die praten tegen de alfacellen. Glucagon speelt, volgens Unger, de hoofdrol in hyperglycemia. Glucagon stoppen !!!
  Hoe ? Dat zegt de video niet met zoveel woorden.

  Alleen een sterk signaal van de ‘eigen’ insuline kán de glucagon productie stoppen.

  Het lijkt er op dat de Victoza, dat doet wat nodig is om de glucagon het juiste signaal te geven.
  Namelijk door in de darmen de GLP-1 te herstellen. Dat zet de ‘eigen’ insuline productie ‘weer’ aan. Zodat deze de alfacellen kan laten stoppen met het onnodig produceren van glucagon.
  Klinkt logisch toch !? Of het zo is ?

  Dan ook nog deze uitleg van Diabetic Mediterranean Diet “Perhaps we’ve been wrong about diabetes all along: the problem isn’t so much with insulin as with glucagon”

  https://diabeticmediterraneandiet.com/2015/01/10/dr-roger-unger-and-his-glucagon-centric-diabetes-model/

  Onder de video in de commentaren, nog een link naar
  Glucagonocentric restructuring of diabetes: a pathophysiologic and therapeutic makeover
  Roger H. Unger1,2 and Alan D. Cherrington3
  First published January 3, 2012 –
  Nog even goed lezen.

  http://www.jci.org/articles/view/60016

  Liked by 1 persoon

 7. Ik kwam gisteren het Time Magazine artikel tegen: The Fire Within – Inflammation: the silent killer.

  http://livingbyheart.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/timearticlesecretkiller.pdf

  The Huffington Post had er ook een artikel over.

  http://www.huffingtonpost.co.uk/clark-russell/inflammation-the-silent-k_b_4715690.html

  Wat op deze zoektocht bracht was de opmerking “runny nose”

  Over 90 percent of the population suffers from inflammation or an autoimmune disorder. Until now, conventional medicine has said there is no cure. Minor irritations like rashes and runny noses are ignored, while chronic and debilitating diseases like Crohn’s and rheumatoid arthritis are handled with a cocktail of toxic treatments that fail to address their root cause.

  Ik heb al meer dan 30 jaar last van een “runny nose” vooral ’s winters. Uiteindelijk weet ik waar het vandaan komt. Het is een teken dat ik chronic inflammation heb en waar ik wat aan moet doen. Zou het dan ook de diabetes “genezen” ???

  Like

  • Dat is wel de bedoeling 😀 om de diabetes te genezen.

   Maar hoe ??? want, dat alles wat in de huffingtonpost staat over wat te eten heb ik al heel lang gedaan. (en jij ook, denk ik Jo)
   En meer !!!
   Paleo/LCHF/Ketogeen/ en à la Roy Taylor, Richard Nikoley. Resistant Starch, Roger Unger, Charles Mobbs.
   Zo kan ik nog wel een paar experimentjes opnoemen, zal ik maar laten, staat allemaal op dit blog.

   Dus wie het weet mag het zeggen.
   Constateren is één ding: Chronische ontsteking, Metabool Syndroom, Syndroom X, om er maar een paar namen voor hetzelfde te noemen.

   Maar definitief er van af komen ? Dé heilige graal ? Nog niet gevonden !!!
   Natuurlijk helpt bij diabetes lowcarbs eten. Veel mensen/diabeten kunnen hun medicijnen weglaten. Maar dat is niet écht genezen. Ze zullen hun hele leven lowcarbs moeten eten. Geen punt. Koolhydraten zijn niet echt een essentieel voedingsmiddel, je kan zonder en zeker zonder veel.

   Om echt genezen te worden zou waarschijnlijk de chronische ontsteking moeten worden aangepakt. Volgens mij weet nog niemand hoe dat zou moeten. Alle interventies blijven voor het grootste deel symptoom bestrijding.

   Of die Nobel prijs winnaar al geboren is ???

   Hoop ik wel zodat ik het in mijn leven nog mee kan maken.

   Like

 8. De bijwerkingen van de Victoza zijn flink gedaald, zodanig dat het uit te houden is. Dat samen met de goede werkingen, maakt het voorlopig te doen. De dosis Victoza, na heen en weer geschuif nu vastgezet op 0.84 ml. Deze hoeveelheid verdraag ik het beste. Insuline 34 EH, nog altijd. Wel een paar keer verlaagd met 2 EH, maar toch weer terug. Ik hoop dat dat nog verandert. Ik houd het in de gaten 😀

  Bloedsuiker is bijna normaal ie noemen, gewicht -5 kg in een dikke maand is spectaculair. Tot voor een week moest ik zeker 3 tot 4 keer per nacht plassen. Nu nog maar 2 x in het begin van de nacht en slaap ik van ± 2 uur tot 8 uur door. De honger is totaal verdwenen en ik moet me dwingen om een beetje te eten. Dat komt ook door de slechte maagontleding, dat maakt al vanzelf tegenzin in eten. Wel meen ik te merken dat het effect van langzame maagontleding iets afneemt. Dan zou ik weer wat beter kunnen eten.

  GLP-1’s Function in Preserving B-cells

  http://www.diabetesincontrol.com/glp-1s-function-in-preserving-cells/?utm_campaign=trendmd_0&utm_medium=TrendMD&utm_source=TrendMD

  Like

 9. Zo even een update !
  Ondanks dat ik nog altijd niet helemaal gewend ben aan het gilagif, werkt het op de bloedsuiker én het gewicht erg goed.

  Voorbeeld dag 6-1-2017
  8 uur FBG 4.9 mmol/L
  8.30 uur ontbijt (koffie, wafel van 1 ei, koksolie,koffielepel jam)
  12 uur BS 7.3 ”
  13 uur gegeten (weinig, 2 haring, halve avocado,yoghurt halve banaan)
  17 uur BS 7.1 ”
  19 uur BS 6.2 ”
  20 uur Koffie,25 gr. bananenchips, klein stukje chocolade 85%
  21 uur BS 7.5 ” Lantus 33 EH (3 EH minder)
  Volgende dag FBG 4.9 mmol/L

  Wat opvalt is dat de bloedsuiker de hele dag kortbij elkaar blijft en ook na het eten nagenoeg niet stijgt.
  Dat was voorheen vaker wel zo.
  Dat kan maar op een ding duiden: geen glucose dumping meer !
  Dat wordt ook wel beloofd, maar het gebeurt ook !

  De weegschaal beweegt langzaam naar beneden, zoals gebruikelijk: kg naar beneden, paar ons weer omhoog, paar ons naar beneden, enz. In ieder geval een dalende lijn. Ook zoals beloofd.

  Maar de bijwerkingen gaan maar niet over. Misselijk, maagpijn door verminderde maag ontleding na eten. Hoofdpijn, moe en duizelingen.
  Ik ben nu weer langzaam minder aan het spuiten van de Victoza.
  Van 0.6 langzaam verhoogd naar 0.96 en nu terug naar 0.84 ml. Na een week 0.6 ml leek het te wennen. Maar bij de verhoging tot 1.2 ml, zoals voorgeschreven kwamen de bijwerkingen in alle hevigheid terug.
  Dus ieder dag terug met een klikje (0.6 ml) per keer. We gaan het zien 😀

  Liked by 1 persoon

 10. He Mariet; goed bezig!
  Is inderdaad de enige manier; zelf blijven nadenken.

  Mijn man had na verblijf op IC enorme rhabdomyolyse (afbraak spiereiwitten: urine was worteltjesoranje). Oké ze hebben z’n leven gered, dus daar gaan we niet over klagen, maar de cardioloog stond erop dat hij aan de statines zou gaan.
  Dus ik: “Cholesterol is toch hardstikke mooi; laatste meting 3,9. Die paar spieren die hij nog heeft breken af als hij aan de statines gaat”.
  Antwoord: “Ja maar ik ga voor laagst mogelijk cholesterol”.

  Wij hebben duidelijk wel een goede apotheek, want de assitente waarschuwde “houdt u de urine in de gaten, want deze bloedverdunners en simvastatine vormen samen wel een erg grote belasting voor de nieren. Als het eruit ziet als cola; stoppen en arts waarschuwen”.

  Dus eerst maar eens geen statines, maar 3x/wk een haring.

  Cholesterol naar 3,2 dus sindsdien luistert de cardioloog als we wat zeggen……

  Succes met jouw zoektocht
  (vlaggetje – toeter – vlaggetje – toeter – vlaggetje)

  Liked by 1 persoon

  • Ja Corrien, erg hé ! Zowat een dagtaak om alles bij te houden.

   Als het aan de dokters ligt is je LDL 1.8 ofzo. Dat heb ik een paar keer gehad, zo laag. Door 2x een hele maand 2 cholesterol verlagers te slikken. Een keer voor de cardioloog en een keer voor de internist. Om te bewijzen dat het kán.
   Maar met veel bijwerkingen, spierpijn, maar vooral geheugen- en concentratieverlies.

   Dus nu weer rigoureus gestopt en nu heb ik 5,6 ofzo LDL.
   Maar de HDL is 1.76 en de Tri is 0.9
   En weer helder in de kop.

   Dat is wat ik nodig heb. Goed werkende hersenen 😀

   Like

 11. Aanvulling op http://www.nature.com/news/personalized-medicine-time-for-one-person-trials-1.17411#/imprecision

  Zo blijkt er de mogelijkheid om te onderzoeken hoe medicijnen bij de een of de andere mens werken. Dat kan door genen onderzoek.
  Bij mij werd er een genenonderzoek gedaan naar FH Familiaire Hypercholesterolemie. Dat had ik niet.
  MAAR wel een ander gen, dat aangaf dat ik voorbestemd was tot veel bijwerkingen als ik statines zou slikken. Heh, nooit van gehoord.
  De dokter kreeg dit bericht, ik niet. Ik heb hem om een kopie gevraagd, zodat ik de naam van dat gen ook weet.

  Deze link gaat over een soort gelijke situatie,maar dan over Plavix (Clopidogrel) een bloedverdunner. Dat willen zij mij laten nemen om de bloedstolsels te voorkomen.

  http://www.huisartsengenetica.nl/invloed-van-cytochroom-p450-polymorfismen-op-metabolisme-medicijnen

  “Patiënten met dezelfde aandoening of klachten, krijgen over het algemeen hetzelfde geneesmiddel met een gelijke dosering. Maar ze kunnen anders op de medicijnen reageren door een verschil in serumspiegels. De ene persoon kan wel en de andere geen bijwerkingen of effect hebben van het geneesmiddel. Dit is zoals bekend afhankelijk van vele factoren, zoals therapietrouw, leeftijd, geslacht, comedicatie, onderliggende ziekte. Bij farmacogenetica onderzoekt men de interactie tussen genen en geneesmiddelen en de respons bij het individu. Onderzoekers trachten hiermee de behandeling met medicijnen voor een individueel persoon te verbeteren door rekening te houden met het genetische profiel. Farmacogenetisch onderzoek vindt onder ander plaats in de psychiatrie en verslavingszorg, cardiologie, transplantatiegeneeskunde, bij pijnbestrijding en hemostase.

  “Een voorbeeld van farmacogenetica zijn polymorfismen van de cytochroom P450 (CYP450) enzymen. CYP450 enzymen spelen een belangrijke rol bij de metabolisering van geneesmiddelen. Polymorfismen van sommige CYP450 enzymen kunnen een verminderde of verhoogde metabolisering van geneesmiddelen tot gevolg hebben. De huisartsinformatiesystemen zorgen er voor dat de huisarts rekening kan houden met deze polymorfismen voor CYP450-enzymen bij het voorschrijven van medicijnen. Om dit te doen moet de huisarts de patiënten met een bekend polymorfisme koppelen aan de betreffende contra-indicatie (bijvoorbeeld CYP2D6 PM). Bij voorschrijven van een medicijn waarop dit polymorfisme invloed heeft, verschijnt dan automatisch een advies hoe de medicatie het best kan worden aangepast. Indien uw softwarehuis de farmacogeneticacontra-indicaties niet heeft geïmplementeerd, kunt u uw softwarehuis vragen om dit te doen. Uw softwarehuis krijgt de hiervoor benodigde informatie aangeleverd door de KNMP. Een huisarts kan dan op het niveau van de individuele patiënt voorschrijven wat behandelresultaten kan helpen verbeteren.”

  Like

  • Hoi Stef, Jij ook een gelukkig en gezond 2017.

   Welja, nog een speler in het veld 😀 😀 😀 Dat brengt nog meer stress.
   Ik begrijp wat je zegt en dat zou een goed idee zijn als ik ook alleen maar met die persoon te maken zou hebben. Maar zolang ik nog diabetes heb en insuline nodig heb en er nog een kans is dat ik nog eens voor een hartinfarct in het ziekenhuis zou moeten gaan, maakt het alles nog gecompliceerder

   Hoe krijg ik ze dan zover dat ze rekening gaan houden met de behandeling van de oosterse genezer ? Als ze al niet met elkaar, internist/cardioloog, uit twee verschillende ziekenhuizen overleg hebben ?

   Liked by 1 persoon

 12. Gisteravond op het nieuws gehoord:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/18/jaarlijks-17000-tot-20000-doden-door-verkeerde-1558330-a1384208.

  Er werd gezegd dat de ene dokter niet weet wat de ander voorschrijft of de dosering verandert, enz. Er werd voorgesteld dat er een medewerker/ster bij artsen praktijken om alles bij te houden. En apothers niet genoeg waarschuwen wat er mis kan gaan bij de verschillende medicijnen. Welke wel en niet bij elkaar geslikt kan worden. Een grote puinhoop dus.

  Liked by 1 persoon

  • Zag ik ook, Jo, en uit eigen ervaring.

   Vier spelers in het veld: internist, cardioloog, huisarts en de apotheek. De apotheek was het ergst (ik ben nu van apotheek geswistcht, die konden het echt niet aan)
   De internist ging zich helemaal op de cholesterol concentreren. Doordat ik het ICD kastje niet hoef, heeft hij weer ‘respect’ en heb ik hem via het gilamonster weer op de diabetes kunnen richten. Pfff…
   De cardioloog vond de diabetes helemaal niet interessant, wisselwerking van hart/diabetes pillen, “nou! maar een heel klein beetje, verwaarloosbaar ! ”

   De huisarts gaat mij bellen, want de apotheek wil van haar weten, wat ik nu echt slik.
   En de apotheek stelt op bevel van ziektekosten verzekering een 3 maandelijkse pillen afgifte in. Dat is bedoeld om alles goed te laten verlopen, alleen krijgen ze het tellen tot 3 niet onder de knie en krijg ik zeer onregelmatig en veel te vroeg een bericht, dat er weer pillen voor me klaar liggen.
   Nieuwe apotheek genomen, bij hun hoef ik dat niet, per 3 maanden abonnement. (bij jouw om de hoek 😀 )

   Ik ben nog goed bij mijn hoofd, maar je moet maar seniel aan ’t worden zijn, dan ben je mooi in de aap gelogeerd.
   Zoals je zegt Jo, een puinhoop !!!

   Like

   • Ben jij bij Riv…. apotheek? Na zoveel problemen met hen, ben ik overgestapt naar de apotheek in het midden van de Maasstaat, die doen het wat beter. Die oude tuttebellen begrepen niets en hebben me zowat iedere keer op de verkeerde been gezet. Maar recentelijk ging het bij de nieuwe apotheek ook weer mis. Ik ben zo langzamerhand alle apotheken zat. Ze gedragen zich als doorgeefluik, maar willen wel innen voor hun “expertise”. Volgens mij werkt de nieuwe apotheek veel met stagiëres, die ook nul verstand hebben. Misschien moet ik weer gaan overstappen naar de Rijnstraat. Ik kom regelmatig bij Deen zal dus vaker naar binnen kijken wie daar rond loopt. En of ze een beetje intelligentie uitstralen.

    Like

    • O ja, Riv…apotheek, mijn dochter is daar ook en tevreden, maar ja zij heeft er natuurlijk minder mee te maken. Je hebt gelijk er zal overal wel de zelfde sh*t zijn. Ja gelukkig zijn er wel veel in A’dam, dus keuze genoeg. Maar een beetje intelligentie is wel nodig, dat was er echt niet in de van Wou 🙂

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s