Rebound effect ?

Wat is het ? Rebound effect.

images rebound

Volgens Wiki:  “Het rebound-effect of het rebound-verschijnsel is de neiging van sommige medicijnen, om na een al dan niet plotseling staken van het gebruik, de terugkeer te veroorzaken van de symptomen die ze bij toediening juist bestrijden. Deze verschijnselen komen dan ook nog eens vaak sterker terug dan voor de medicatie werd gestart.”
Maar ja dat zijn medicijnen, gecreëerd om je afhankelijk te maken, zodat je er nooit meer vanaf komt.
Bezint eer ge begint 😀

Ik ben nu al een tijdje bezig met “alternatieven” zoals, DPP-4 enzym, Apigenine-75, Mariadistel, Alfa-liponzuur, Silicium. De laatste drie voor de lever-ontvetting. Want daar wil ik nu eindelijk vanaf, vette lever. Tot nu niet gelukt, maar nog geen hele grote beschadigingen, dus het loont de moeite. Voor het erger wordt.
( hieronder een uitsnede uit het echo-onderzoek-verslag, ondanks het Roy Taylor experiment in 2014, toch nog altijd een vette lever.
“Verslag: 7-2-2017,
Slanke aorta abdominalis. Normaal aspect pancreaskop. Corpus en staart door voorliggend darmgas niet à vue. Versterkt echoreflectiepatroon van lever passend bij steatosis hepatis. De lever komt matig à vue bij forse habitus. Geen grote parenchymafwijkingen. Galblaas ontplooid. Groot concrement in de galblaashals. Geen
wandverdikking. Geen lokale drukpijn. Normale grote en aspect van de nieren.
Miltgroote binnen de norm, dimensies 12 x 8 x 8 cm.
Urineblaas ontplooid, geen afwijkingen aan de wand.
Geen ascites. ” )

De bedoeling van deze middelen is om defecten op te lossen. Deze uitspraak geeft uitdrukking hieraan:
“Oorzaken behandelen
Exendo Epigenomics® ontwikkelt voedingssupplementen met een directe invloed op de werking van genen. Het menselijk lichaam beschikt over 25.000 genen die de aanmaak van 100.000 eiwitten reguleren. Voorbeelden zijn neurotransmitters, hormonen, receptoren, enzymen en anti-kankerstoffen. Men kan in de natuurgeneeskunde twee richtingen bewandelen.
Tekorten aanvullen, wat leidt tot afhankelijkheid en een langdurig behandeltraject.
Het herstellen van de gen-werking. Hiermee wordt de aanmaak van bv. dopamine, endorfine en cortisol hersteld door de oorzaak aan te pakken (gen-luiheid door overstimulatie). Deze oorzakelijke benadering activeert het zelfgenezend vermogen en werkt onafhankelijkheid in de hand.”

Maar dat wilde gespring van mij. Staan te popelen om weer iets nieuws te beginnen én de ‘meten is weten’ houding, dus opletten wat er gebeurt, heeft mij toch een verrassing opgeleverd.
Na de Victoza, gestopt op 22-8, kunstinsuline weer van 30 EH naar 36 EH (reboundeffect ?)  begon ik met de 
DPP-4.
Na 3 tot 5 dagen even stoppen want door de bijgevoegde probioticum Lactobacillus rhamnosus kreeg ik aardappel-zetmeel winden én diarree.
Daarna de Apigenine, de Mariadistel  en nu weer de Silica gewonnen uit heermoes.
En dat werd een patroon: beginnen-stoppen, beginnen-stoppen en het effect was dat het opbouwen steeds meer druk gaf en het stoppen een gelukzalig relaxgevoel gaf. Met minder insuline spuiten en afvallen. 

O, niet zoveel afvallen, maar dat is gewoon voor mij, heel langzaam afvallen. Als het maar beweegt ❤

Conclusie: De criteria voor medicijnen zijn niet zoals zou moeten zijn nl. beter maken ! Nee ze maken je eerder slechter, zieker, afhankelijk.
En de dokters ? Mijn cardioloog zei met zo’n zijwaartse, valse blik (niet opzettelijk, het floepte eruit) “Deze pillen moet je nu je hele leven slikken ” !!!  Aan mijn hoela, alweer  eentje gestopt deze week, een ½ plastablet, al een hele tijd last van mijn plasbuis, rauw gevoel, gevraagd aan de verschillende dokters, nope. Een paar dagen en het is al een heel stuk minder. Nog maar twee (½) tabletten van de vijf voor het hart. Dat halveren heb ik al veel eerder gedaan, tot groot verdriet van de apotheek en de huisarts. Daar staan nog altijd de hele op het lijstje.

Rebound in de betekenis van terugveren  !?
Genezen in plaats van ziek houden, ik ga ervoor. 

http://exendo.be/dpp-iv-enzym-onderzoek-en-referenties/#Functies
https://www.sohf.nl/nutrient/dpp-iv-enzym
http://naturafoundation.nl/monografie/DPP-IV.html
https://www.nature.com/articles/srep23074
http://exendo.be/wp-content/uploads/2014/11/DPP-IV-het-moonlighting-enzym.pdf

https://draxe.com/milk-thistle-benefits/
https://www.sohf.nl/nutrient/mariadistel
https://www.optimalegezondheid.com/de-voor-en-nadelen-van-milk-thistle-mariadistel/

https://fourfoldhealing.com/blogs/news/derived-from-horsetail-silica-is-an-important-chelator-of-aluminum

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/129799-de-geneeskracht-van-organisch-silicium.html

 

Bordjes:

20180122_182428.jpg
20180125_141435.jpg

20180125_141033.jpg

20180129_143304.jpg

20180219_104526.jpg

20180219_104714.jpg

20180219_104939.jpg

20180219_225400.jpg

20180222_111813.jpg

20180222_112130.jpg

20180228_181156.jpg

20180228_181519.jpg

20180228_181919.jpg

20180306_182305.jpg

20180306_182507.jpg

20180313_143502.jpg

20180313_143652.jpg

20180313_160236.jpg

20180315_171633.jpg

Advertenties

77 thoughts on “Rebound effect ?

    • O, o, dus ook maar met de metformine stoppen ! Ik slik er maar 1 per dag van 500 mg, maar toch.
      Ik ben laatst weer met twee ‘halve’ pillen gestopt. De plastablet en de aspirine-achtige.
      Nu nog alleen de metformine en een halve betablokker.

      Welke insuline wil de DVK je nu dan laten gebruiken ? Ik ben weer terug op Lantus.
      Wat bedoel je met DPP-IV in dit verband ?

      Like

    • Mijn DVK had het niet over specifieke merken. Hij noemde wel een van de nieuwere, en ik meen dat het om DPP-IV ging, maar ik kan het verkeerd begrepen hebben, en ik koppelde het aan de insuline die jij gebruikte en na 6 ellendige maanden weer stopte.

      Like

    • O, ja, Metformine heeft nooit wat aan mijn bloedsuiker gedaan. Ik heb nooit een grote verlaging gemerkt. Daarom twijfel is nog steeds dat mijn hoge bloedsuikers niet aan de diabetes ligt.

      Ik vond dat gedeelte over Thiamine ook zo interessant en vitamine tekorten. Als je mitogrondria te weinig voedingsstoffen krijgt gaat het hele machinepark op tilt. Te weinig energie dan werkt de stofwisselling halfslachtig. Ik slik al een tijdje weer een multi-vitamine van Solgar (V75) en een B-complex ook van Solgar. Ik krijg maar 175 mg van B1 binnen, dus ik wil wel een extra B1 erbij gaan slikken.

      Vanochtend hoorde ik van mijn broer dat de moeder van een vriend van hem (ik heb haar ontmoet) op straat in elkaar was gezakt. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat ze een Magnesium tekort had. WOW dat ze daar naar kijken.

      Like

      • Ja, daar ga ik ook maar eens mee stoppen, de metformine 😀
        Ik kan ook niet zeggen dat dat nou veel effect heeft. Vooral bij zo weinig (500 mg) en als ik meer slik krijg ik veel bijwerkingen.

        Vorig jaar april heeft mijn internist opeens allerlei Vitamines laten prikken.
        B12, B 6, B 1 en D

        Vit‐B12 : 345 pmol/L Standaard 150 ‐ 700 pmol/L
        Vitamine B6 57 nmol/L Standaard 51 ‐ 183 nmol/L
        Vitamine B1 99 nmol/L Standaard 80 ‐ 160 nmol/L
        Vitamine D 25 OH 51 nmol/L Standaard >50 nmol/L
        Niet echt hoog, maar de B12 nog wel het beste.

        Magnesium wordt hier niet geprikt, ik keek het even na, bij het hartinfarct ook niet.
        Gek toch, maar eens vragen de volgende keer.

        Jo, ik denk dat de reden waarom jij en ik maar niet ‘genezen’ van diabetes, nog niet ontdekt is. Dus nog even volhouden en goed opletten wanneer het/ons kwartje valt … Het ligt niet aan ons ….

        Mark my words 😀 😀 😀

        Like

        • Goh, dat je internist diverse vitamines liet prikken. Als ze binnen de range van “normaal” valt zit je goed (in hun ogen dan). Tussen “goed” en “optimaal” zit een enorme ruimte. Om “optimaal” te zijn moet je wel tegen de bovenkant gaan zitten. Ik meen me te herinneren, dat je wel B12 slikt, dus dat kan de hogere waarde verklaren, maar ik denk dat je beter zit wanneer je tegen de 700 pmol zit. Bij B6 en B1 ben je borderline deificient. Voor D is de optimale grens van 50 voor de Americaanse meting; 50 ng/dl voor mmol is de streef waarde 75 mmol/l.

          Ik weiger iedere keer mijn HbA1c te laten meten, want het kost al gauw 50 euro, dat van je eigen risico gaat. En het vertelt wat al evident was van eigen metingen.

          Ik ga voor “optimale” niveaus, want
          Optimal requirements are the vitamin levels required by an animal to prevent marginal (undetected) deficiencies and inadequacies to allow optimal health and performance. Inadequacy means that the vitamin levels are too low to maintain a specific normal biological function such as immune competence, even though these levels may be adequate for another function such as growth.

          https://www.dsm.com/markets/anh/en_US/Compendium/vitamin_basics/optimum_vitamin_nutrition_concept.html

          Ik ga niet voor “adequate” health maar voor “super” (nog beter dan optimaal) health!! Voor beide geldt: Mark my words!!

          Liked by 1 persoon

        • Ja waarom en uitleg over de waardes, ho maar ! De internist heeft het volgens mij nog nooit gemeten, de vitamines.

          Ik vond het ook al redelijk laag, maar ook weer niet héél laag, gedachtig hoe weinig ik eigenlijk eet. (1 maaltijd per dag )
          Ik ben daarom wel meer gaan slikken.
          Vit D en Vit B12 en nog een Vit B complex en Vit C en K2,

          De bovengenoemde meting was in april 2017
          Nu gaat hij het natuurlijk niet meer meten.
          Ga ik doen 😀 “MMW’

          Like

  1. Vandaag heb ik gekeken naar het volgende filmpje en dacht: WOW als dat maar in Nederland te krijgen was.

    En met een beetje Googelen kwam ik dit artikel tegen.
    https://www.theatlantic.com/science/archive/2015/11/algorithm-creates-diets-that-work-for-you/416583/

    Zij hebben ook in wetenschappelijk literatuur gepubliceerd.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29223004

    Dus het hangt af van wat je in de genen ontvangen hebt, die de samenstelling van je darmflora bepaalt en dus hoe je reageert op voedsel.

    PS: Mijn huisarts heeft me uiteindelijk een recept gegeven om mijn C-peptides te laten meten!!

    Like

    • Goed dat je weer begonnen bent met AZM.
      Dit kwam vandaag langs op Facebook:
      https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180308143047.htm

      Ik gebruik een cocktail van resistant starches: AZM, Mais Zetmeel, Lupine Meel, de Australische bakbanaan resistant starch, tijgernotenmeel, Baobab, inulin, amla poeder, en ik wil de Morenga poeder er aan toevoegen. Ik maak een mengsel van een kop van alles en dat roer ik goed door elkaar. Een scoop van 30 gram in mijn smoothie, of gewoon mengen met wat amandeldrank of iets dergelijks.

      Hoe gevarieerder mijn resistant starches zijn hoe gevarieerder mijn darmflora wordt (hopelijk).
      .

      Liked by 1 persoon

      • Wat klopt er niet aan deze uitleg?… of wat veroorzaakt het “medicijnvoedsel”?

        “The high-fiber diet included whole grains, traditional Chinese medicinal foods rich in dietary fibers and prebiotics, which promote growth of short-chain fatty acid-producing gut bacteria. After 12 weeks, patients on the high-fiber diet had greater reduction in a three-month average of blood glucose levels. Their fasting blood glucose levels also dropped faster and they lost more weight.”

        Ik denk niet dat je AZM nodig hebt, maar eerder gefermenteerd voedsel

        Like

        • Je moet je darmbacterie voeden, want die maken de short chain fatty acids wanneer ze de fibers in ons voedsel verteren. Het is een kwestie van en en, zowel AZM en andere resistant staches die ik inneem alsmede gefermenteerd voedsel. Veel verse groentes en klein fruit (zoals bessen, aardbeien, enz) Hoe meer gevarieerde groentes hoe beter, vandaar dat ik iedere dag een verse soep maak van 4 à 5 verschillende groentes. Dan heb ik 20 à 25 diverse groentes gegeten in een week. Vroeger at ik 1 groente per dag, en vaak dagen achter elkaar, dus variatie ho maar.

          Liked by 1 persoon

  2. Vandaag tijdens mijn verder zoektocht naar histamine intolerantie kwam ik deze site tegen.

    http://www.yourhealthbase.com/vitamin_C.htm

    “Gezonde” jonge mensen kunnen misschien met de RDI van 60 mg van door. Maar oudere diabetes patienten zijn vitamine C deficient en hebben een hogere dosis nodig.

    Op andere sites kwam ik tegen:

    Vitamin C Lowers Histamine Levels
    When Vitamin C levels decrease, blood histamine levels increase.
    Oral and intravenous administration of vitamin C results in a reduction of blood histamine levels
    Therefore, vitamin C is good for people with histamine intolerance.

    Vitamin C is Beneficial for Mitochondria
    Vitamin C stimulates mitochondrial function, by decreasing ROS generation, stimulating the activity of manganese superoxide dismutase/SOD2 and glutathione peroxidase, and by modifying the activity of the electron transport chain.
    Vitamin C protects the mitochondrial membrane and DNA against oxidative damage.

    Vitamin C is Beneficial for Diabetics
    Vitamin C administration improved whole body glucose disposal and non-oxidative glucose metabolism.
    Reductions in glucose and insulin levels were much better in rats fed a high-fat-diet supplemented with Vitamin C for 2 weeks, compared to those fed high fat alone.
    Vitamin C protects against diabetic blindness, improves high-density lipoprotein-cholesterol (HDL-c), and improves blood vessel function.
    Vitamin C may be benefit patients with type 2 diabetes by decreasing blood glucose and lipids.
    Vitamin C inhibits production of cortisol/glucocortoids which raise blood sugar

    Vitamin C Facilitates Collagen Production
    Stabilization of collagen by Vitamin C is critical to forming the connective tissue framework of the entire body; including skin, bones, cartilage, tendons, ligaments, and blood vessels.
    The final steps of collagen production depend on Vitamin C (Vitamin C acts as an electron donor in the hydroxylation of procollagen prolyl and lysyl residues).
    Vitamin C deficiency disrupts collagen maturation, leading to impaired integrity of the blood vessel wall, haemorrhage, and cerebral bleedings in mice

    En het bracht in herinnering Paul Saul die megadoses aanbeval.

    Liked by 1 persoon

      • Kurt, daar gaat nu de discussie over binnen de wetenschap. Er zijn twee kanten: de ene die 60mg voldoende vindt en de andere die vindt dat dat net genoeg om scurvy te verbeteren, maar dan ben je aan het eindstadium. Zij vinden dat je veel meer moet slikken om optimale gezondheid te hebben.

        De vader van vitamine C Irwin Stone heeft er een boek over geschreven: The Healing Factor. Zijn boek is gratis te lezen op The Vitamin C Foundation. Hier de link

        https://vitamincfoundation.org/stone/

        Because of this missing or defective gene, man, some of the other primates, the guinea pig, and a bat will develop and die of scurvy if deprived of an outside source of ascorbic acid (vitamine C).

        Liked by 1 persoon

        • Dag Jo..
          Er mag mijns inziens veel discussie zijn in de wetenschap….volgens mij is er één heel grote onbekende factor, geldig voor ALLE vitaminen en mineralen…..de richtwaarde waarop iedereen zich zou moeten baseren. Alle richtwaarden die wij nu hebben zijn gebaseerd op gezonde mensen met het huidige ongezonde voedingspatroon in onze huidige, toxische omgeving.
          Stel dat je met niets rekening houdt, en je een voedingspatroon aanneemt zoals wij in feite zouden moeten eten volgens onze genetische bouw… dan blijf je gezond. Dus ik ben zeer sceptisch in alle proeven waarbij een resultaat uit komt dat we zoveel van dit en zoveel van dat moeten innemen.
          Toch raar dat geen enkele met een carnivoor dieet (inclusief organen) geen vitamines tekort komen, inclusief vitamine C. Terwijl vegetariërs en veganisten toch een en ander tekort komen.

          Elke wetenschapper zoekt een patroon en houdt zich daaraan en verdedigt dit tot het einde. Dr. Sarah Ballantyne is tegen langdurige ketose… Dr Peter Attia voor.. en zo verder bij verschillende andere studies.
          De studies komen me bijna de strot uit 🙂

          Alle wetenschappers wel wel één ding gemeen….. het is een $$$ miljardenbusiness $$$ (boeken, recepten en ga zo maar door. Kijk naar Paleo Mom… uiteraard is het boek niet duur… maar ik denk voor velen toch nog onbetaalbaar.

          Like

        • Verder lezend in het boek van Irwin Stone, begrijp ik nu dat vitamine C eigenlijk geen vitamine is want:

          It wasn’t long before ascorbic acid became known as vitamin C (being the third vitamin to be discovered after A and B), even though, ironically, it turned out not to be an amine, and didn’t even contain a nitrogen atom.

          Dus het is een acid en geen amine, maar we behandelen het wel als een vitamine en bevelen de dosis aan voor een vitamine.

          De mens en de apen zijn de enigen van het dierenrijk dat zelf geen ascorbic acid kan aanmaken naar gelang de stress situatie. Uit proeven bij dieren die het wel aanmaken is gebleken, dat hun aanmaak vele malen groter is dan wat wij voorschrijven voor de mens. Als wij wel het zelf aanmaken had behouden uit de evolutie hoeveel zou ons lichaam dan zelf aangemaakt hebben?

          DE kwestie blijft is het een amine of een acid (zuur)?

          Ik ben het met je eens dat de wetenschap uit is op gewin om ergens geld uit te slaan, en bij ascorbic acid kun je geen patent uit slaan.

          Liked by 1 persoon

        • Ja goed artikel van Richard de Leth. Hij haalt aan wat wel veel uitgebreider in het boek van Irwin Stone aan de orde kwam. Ik ben momenteel het boek Vitamin C The Real Story aan het lezen. Zij gaan ZEER uitgebreid in over hoe de vele onderzoeken met te lage doses te werk ging, waardoor niet de gewenste uitkomsten gewaar werden. Wat voor mij duidelijk werd, je moet niet een dosis per dag innemen, want dan krijg te weinig binnen. Je moet het diverse keren per dag innemen, liefst binnen 3 uur. Als je 100 mg inneemt dan is de opname capaciteit bv 90%, neem je 1000 mg dan is de opname capaciteit bv 75%, dus hoe hoger de dosis hoe lager de opname capaciteit. Dat klinkt wel logisch, want het lichaam heeft maar een beperkte opname capaciteit. Vandaar hun recommendatie om het iedere 2 à 3 uur in te nemen. Zij bevelen ook aan het in de vorm van pure poeder in te nemen. In tabletten zit nog te veel hulp stoffen die je niet in grote hoeveelheden in moet nemen.

          Er is ook een discussie gaande wat is echte vitamine C: ascorbinezuur of Vitamine C complex.

          https://www.vitamincfoundation.org/NaturalC.pdf

          Like

  3. Ik ben weer bij af: histamine intolerantie.

    Iemand op facebook merkte op: ik zou mensen ook graag wijzen op de histamine in het vocht van de erwten (kikkererwten). Oh?

    Ik ging kikkererwten histamine googlen, en kwam o.a. deze site tegen.

    http://voedingsadviesrotterdam.nl/histamine-verlagende-voeding/

    (Ik voel zenuwen prikkelen en branden.)
    Ik ga dan heel erg niezen en krijg ontzettend jeuk in mijn gehemelte en oren.

    Klinkt bekend.

    En toen de engelse versie: Chickpeas histamine en kwam o.a. deze site tegen. Ze was vroeger bekend als The Low Histamine Chef.

    https://healinghistamine.com/the-low-histamine-lifestyle-isnt-all-about-elimination/

    En deze:

    http://www.low-histamine.com/tag/chickpea-sprouts/

    En zocht op Bol.com het boek op: Is Food Making You Sick?
    En daar kwam ik tegen:

    People all over the world suffer from histamine intolerance without being aware of it. We itch, sneeze, suffer from joint pain, inflammation, sleep disorders, irritability, anxiety, bowel disease, diarrhea, flatulence, stomach pain, heartburn and acid reflux, nausea, bloating and other digestive problems, eczema, psoriasis, tissue swelling, urticaria (hives), itching skin, itching scalp, sinusitis, runny nose, puffy eyes, hay fever, asthma, and breathing difficulties, or endure tension headaches, migraines, fuzzy thinking, dizziness, irregular heartbeat, painful periods (women), sudden drops in blood pressure, faintness or flushing, immediately after the consumption of histamine-rich foods, or many hours afterwards. Histamine is colourless, odourless and tasteless – invisible and undetectable except by scientific analysis, and yet crucial to our well-being. Individual histamine tolerance thresholds vary greatly. A range of circumstances including our genes, our environment, our diet and stress, cause our bodies’ histamine levels to rise. If they rise faster than our bodies can break them down, we experience the excessive inflammation brought on by histamine intolerance, or HIT.

    Dat kwam even hard aan.
    Ik kom aardig wat symptomen tegen, maar relateerde ze niet aan histamine ophoping. Een verstopte neus ’s nachts, kon het niet thuisbrengen waar het vandaan kwam. Dikwijls slecht slapen. Enz, enz.

    Al verder zoekend, kwam ik deze site tegen en m’n mond viel open van verbazing.

    http://www.low-histamine.com/symptoms/the-histamine-sciatica-connection/

    Mijn verkrampte bilspieren en lage rugpijn van de afgelopen 10 jaar waar niets tegen hielp !!

    En als klap op de vuurpijl, deed ik een google zoek naar glucose en histamine:

    http://alisonvickery.com.au/histamine-and-blood-sugar/

    En ja hoor, beschrijft mijn wispelturige bloedsuikers. Ik merkte al jaren dat de tabletten geen enkel effect hadden. Sinds een half jaar ben ik op insuline gezet, en ook dat heeft geen enkel effect. Mijn glucose stijgt, en dan duurt het drie dagen voordat het weer omlaag gaat. (Blijkt een 72 uur na-ijl effect. Kwam aan het licht uit de poep test). Deze cyclus merk ik al jaren, en mijn DVK heeft er geen verklaring voor.

    Sorry dat het een lange post is geworden.
    Veel werk aan de winkel!! Ben er wel even zoet mee.

    Liked by 2 people

    • Wow, dat is wel heel veel. Dat ga ik ook eens goed bekijken.

      Bij Pit&Pit hebben ze wel een aantal van de histamine verlagende voeding, zoals de Moringa oleifera poeder, 500 gr. voor 13.50 euro. Ik denk goed te gebruiken in een smootie.

      Wat voor insuline spuit je dan nu ?

      Like

    • Ik gebruik Humaline van Lilly 15e per dag.
      Ik ben overgestapt naar de Rijnapotheek, want die koekenbakkers hadden de eerste keer de verkeerde insuline gegeven Humalog ipv Humaline. En ik ben 3 maanden bezig geweest om de verkeerde insuline weer gecrediteerd te krijgen. En er kwam een verkeerde item in mijn dossier. Ik kwam er achter toen ik een medische verklaring haalde voor Australië, nu dat ik op insuline zit.

      Like

    • Een paar kleine stukjes van de puzzel weer op zijn plaats gevallen!! Er lijkt een genetisch component aan Histamine intolerantie te zitten. Een van de symptomen van te veel histamine in het lijf was Menstruatie klachten. Die had ik hevig, het begon altijd laat tussen de 31 en 33 dagen gepaard met veel pijn. 4 dagen zwaar vloeien, 2 dagen nadruppelen. Mijn moeder had ook veel last van menstruatie pijn tot dat ze kinderen kreeg. Dus het lijkt mij dat je de gevoeligheid kan krijgen van de moeder. Je maakt te weinig DAO aan, waardoor het hele digestive systeem niet goed meer werkt. Histamine intolerantie ligt er aan ten grondslag. Dus kan ik het al 50 jaar hebben. En toevallig kwam ik vandaag de volgende link tegen, die melde dat olijf olie een uitstekend middel is om DAO aanmaak te bevorderen. Het deed me denken aan de Shangri La diet van Seth Roberts. Hij promootte 2 keer per daags 2 eetlepels olijf olie in te nemen toch?

      http://alisonvickery.com.au/why-olive-oil-and-a-paleo-diet-increases-dao/.

      Like

      • Klopt Jo, Seth Roberts adviseerde olijfolie (geurloze) te eten, bv vóór een maaltijd.
        Maar de reden was om je setpoint te verplaatsen naar beneden, zodat je zou gaan afvallen. Want als je setpoint hoog bleef zou dat er voor zorgen dat je een plateau bleef houden.
        Hij beweerde dat geurloze calorieën dat konden bewerkstelligen. Naast olijfolie was dat ook suiker, dat ruikt niet ! (heb ik dus niet meer gedaan, na maar een keer 😀 )
        En als je zorgde dat je neus werd dichtgeklemd en je dus niets rook zou ieder eten dat effect hebben.

        Tja, ik heb zijn boek én een neusklem bij Amazon gekocht en die liggen nu in de kast. Een paar maanden geprobeerd en toen over op Paleo.
        Ik sta wel nog op zijn forum, grappig en veel afgevallen in die 6 jaar, maar niet door zijn interventies.

        Like

      • Maar Jo, dat verhaal over DAO is interessant. Ik had er nog nooit van gehoord.

        Dat artikel wat jij deelde, met commentaar van Esmée la Fleur, is heel interessant. Zij heeft ook een histamine intolerantie en daarover gepost op haar blog.

        Dus ik ging even googlen en kwam deze site tegen:
        http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?cod=742

        Heel veel informatie om het te begrijpen en te behandelen. Ook om eens te kijken of ik daar ook last van zou hebben.
        Voorlopig niet, denk ik.
        Maar wel de moeite waard om eens goed te bestuderen en verder te zoeken.

        Like

  4. Eindelijk, Na 2 dingen te veranderen ! Weer eens een redelijke nuchtere bloedsuiker.
    Na weken 18 uur per dag vasten én weer terug naar de Lantus ipv de Tresiba.
    Welke van de twee, ik denk uiteindelijk de Lantus. Dus het klopt wat Jenny Ruhl zegt: http://diabetesupdate.blogspot.nl/2015/09/the-newly-approved-basal-insulin.html
    Dat zette mij aan om de Tresiba eens even weer te wisselen voor de vertrouwde Lantus. Zie het resultaat. Maar eens met de internist bespreken !

    Like

  5. Dit over CoQ10, omdat ik alle supplementen onder de loep wil nemen. Ik gebruik Ubiquinol 50 mg.

    Deze info is van Thomas Cowan. Hij verkoopt het ook op zijn website.
    https://fourfoldhealing.com/blogs/news/why-coq10-is-crucial-to-mitochondria-function-and-overall-health

    “Door de jaren heen, omdat onderzoek naar de cruciale rol van CoQ10 bij de bescherming van de mitochondriale functie is geëvolueerd, is ook de zoektocht naar een manier om ervoor te zorgen dat de CoQ10 die we binnenkrijgen eigenlijk zijn weg vindt naar de mitochondriën. De formulering van een product genaamd MitoQis een belangrijke evolutie in deze zoektocht. Door het ubiquinon-molecuul aan een dragervet te koppelen, is aangetoond dat het ubiquinon in staat is om door het mitochondriale membraan te dringen, waar het wordt teruggebracht tot de effectieve vorm van ubiquinol. Omdat deze formulering effectiever CoQ10 levert op de benodigde plaats, is de effectieve dosis verlaagd van 1200 mg per dag naar slechts 5 mg tweemaal daags.

    MitoQ zou een kernvoedingsstof moeten zijn in elk programma dat bedoeld is om de functies van de hersenen, het hart of het immuunsysteem / de ontgifting te beschermen. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen op recept of andere supplementen die u gebruikt *. ”

    Even Google, en dan zie ik dat het hier ook te koop is:
    https://www.ergomax.nl/mitoq-mitoquinol-mesylaat-60-capsules-5mg?gclid=CjwKCAiA5OrTBRBlEiwAXXhT6KjbpOaHmIk_DtVpP2Nuph69fCqRHnq4pe3TGUJgVKA0HHYbTkEaOxoCWYcQAvD_BwE

    Dus als mijn huidige potje leeg is ga ik die bestellen.

    Like

    • Dag mariet,

      Net een filmpje van Paleo mom bekeken.

      Lijkt me misschien beter om meer orgaanvlees in onze voeding te implementeren… is natuurlijker dan pillen, en bevat ook heel veel van die essentiële stoffen die we als supplement innemen.. zoals Q10

      Liked by 1 persoon

  6. Vanochtend aangekomen in de sportschool hoorde ik dat mijn Pilates les niet doorging, want de docente had zich ziek gemeld. Dus ging ik maar aan de apparaten hangen (kracht training). Ik heb het 6 maanden niet meer gedaan. Boy am I out of shape !!! De kracht gaat snel achteruit als je het niet bij houdt.

    Like

  7. A new kid on the block 😀

    Black Seed (olie) Zwarte Komijn
    Het zaad van de Nigella Sativa plant; https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_komijn

    Geloof het of niet:
    “Zwart zaad is onderzocht voor zeer specifieke gezondheidsproblemen. Enkele van de meest aantrekkelijke toepassingen zijn:

    Diabetes type 2 : Twee gram zwart zaad per dag resulteerde in verminderde nuchtere glucose, verminderde insulineresistentie, verhoogde bètacelfunctie en verlaagd geglycosyleerd hemoglobine (HbA1c) bij menselijke proefpersonen. [2]
    Helicobacter Pylori-infectie: zwarte zaden hebben klinisch bruikbare anti-H. pylori-activiteit, vergelijkbaar met drievoudige eradicatietherapie. [3]
    Epilepsie: van zwarte zaden is traditioneel bekend dat ze anticonvulsieve eigenschappen hebben. Een onderzoek uit 2007 met kinderen met epilepsie, waarvan de conditie niet reageerde op de conventionele behandeling met geneesmiddelen, vond dat een water-extract de convulsie-activiteit aanzienlijk verminderde. [4]
    Hoge bloeddruk: Het dagelijkse gebruik van 100 en 200 mg extract van zwarte zaden, tweemaal daags gedurende 2 maanden, bleek een bloeddrukverlagend effect te hebben bij patiënten met lichte hypertensie. [5]
    Astma: Thymoquinone, een van de belangrijkste actieve bestanddelen binnen Nigella sativa (zwarte komijn), is superieur aan het medicijn fluticason in een diermodel van astma. [6] Een andere studie, deze keer bij mensen, vond dat extracten van gekookte water van zwart zaad een relatief krachtig anti-astmatisch effect hebben op astmatische luchtwegen. [7]
    Acute tonsillofaryngitis: gekenmerkt door tonsil of faryngeale ontsteking (dat wil zeggen een zere keel), meestal van virale oorsprong, zwarte zaadcapsules (in combinatie met Phyllanthus niruri) bleken keelpijn aanzienlijk te verlichten en de noodzaak van pijnstillers te verminderen, in menselijke subjecten. [8]
    Schade aan chemische wapens: Een gerandomiseerde, placebogecontroleerde menselijke studie van patiënten met verwonding door chemische wapens vond dat extracten van gekookte water van zwart zaad ademhalingssymptomen, piepende ademhaling op de borst en testwaarden voor longfunctie verminderden, en de noodzaak van medicamenteuze behandeling verminderden. [9]
    Dikkedarmkanker : Celstudies hebben gevonden dat zwart zaadextract gunstig afstaat bij het chemotherapeut 5-fluoruracil bij de onderdrukking van de groei van darmkanker, maar met een veel hoger veiligheidsprofiel. Dieronderzoek heeft aangetoond dat zwarte zaadolie significante remmende effecten heeft tegen darmkanker bij ratten, zonder waarneembare bijwerkingen. [10]
    MRSA: Black Seed heeft een antibacteriële werking tegen klinische isolaten van methicilline-resistente Staphylococcus aureus. [11]
    Opiaatverslaving / ontwenningsverschijnselen: een onderzoek onder 35 opiatenverslaafden vond zwart zaad als een effectieve therapie bij langdurige behandeling van opioïde afhankelijkheid. [12] ”

    http://www.blijzondersuiker.nl/blog/tips-voor-suikervrij-leven/tip-black-seed-oil/

    http://www.healthy-holistic-living.com/black-seed-remedy-everything-death.html?utm_source=JERF&utm_content=14446-LDIX

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=nigella%20sativa

    http://www.greenmedinfo.com/article/black-cumin-seeds-have-significant-anti-diabetic-effects-type-2-diabetics

    Ik kocht een flesje van 100 ml. en ga het uitproberen.

    Liked by 1 persoon

    • Leuke vondst. Ik ken Nigella seeds van de Indiase keuken en laat nou de meeste onderzoek naar deze zaadjes en olie uit India komen. En dat land is toevallig de diabetes captial of the world.

      https://food.ndtv.com/food-drinks/10-incredible-health-benefits-of-nigella-seeds-kalonji-1456233

      https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/health-news/India-is-the-diabetes-capital-of-the-world/articleshow/50753461.cms

      Je begrijpt mijn scepsis wel met wat aanbevolen wordt uit India. Ayurveda komt ook uit India, en zou ook “het” probleemoplosser aller tijden zijn. Je zou verwachten dat India diabetes vrij zou zijn en het tegendeel is waar.

      Ik zou de zaadjes willen gebruiken:
      Flavour and aroma aside, the tiny black seed comes with a whole lot of health benefits. It’s loaded with trace elements, vitamins, crystalline nigellone, amino acids, saponin, crude fiber, proteins and fatty acids like linolenic and oleic acids, volatile oils, alkaloids, iron, sodium, potassium and calcium. It keeps your heart healthy, addresses breathing problem, lubricates your joints, and is known to have anti-carcinogenic properties.
      Hoeveel van dat blijft over in de olie? Wat voor productie proces komt er aan te pas om de olie te extraheren uit de zaadjes?

      De zaadjes lijkt mij een betere optie, denk jij ook niet?

      Ik vond zojuist een leuk gebruik voor Nigella zaadjes:
      Flavour and aroma aside, the tiny black seed comes with a whole lot of health benefits. It’s loaded with trace elements, vitamins, crystalline nigellone, amino acids, saponin, crude fiber, proteins and fatty acids like linolenic and oleic acids, volatile oils, alkaloids, iron, sodium, potassium and calcium. It keeps your heart healthy, addresses breathing problem, lubricates your joints, and is known to have anti-carcinogenic properties. That’s quite a lot for a seed that size, isn’t it?

      Whatever ability nigella may have to mend the ill, it certainly does wonders in savory pastries, pilafs, curries, vegetable dishes and pickles.
      Ik ga het toevoegen aan een ferment b.v. zuurkool.

      Liked by 2 people

  8. Even een update over wat ik nu doe, ongeveer 2 weken.
    Naar aanleiding van het proberen om mijn insuline gebruik naar beneden te brengen, wat niet echt goed lukte. Wel minder spuiten maar niet betere bloedsuikers. Ik probeerde vanaf 6 januari (opnieuw) een soort van Roy Taylor dieet: 800 calorieën dieet met 1 maaltijd van een beetje vlees/vis en groenten zoals sla en gefermenteerde (zuur) kool. Daarbij als ontbijt eiwit shakes en eiwit bars, weinig koolhydraten. Zo deed Roy Taylor het ook, niet persé supergezond, maar voor een paar weken uit te houden.
    De bedoeling is nóg altijd om de lever te ontvetten. Ook nam ik een aantal supplementen zoals hieronder beschreven, Maria distel, Choline en Silicium. Niet allemaal tegelijk, want teveel werking op de darmen maar wel regelmatig.

    Het werkte niet genoeg, met name de bloedsuiker bleef hoog en vooral in de ochtend.
    Dus besloot ik een zwaarder offensief in te stellen.
    Namelijk 18 uur vasten en dan binnen 6 uur eten.
    Dat betekende:
    Geen ontbijt, alleen koffie met een beetje room, om 11 uur meten en kortwerkende insuline spuiten. Was nodig omdat, zelfs zonder eten de bloedsuiker steeg.
    Dan wachten en om 12 uur weer meten. Gezakt maar niet genoeg !? Verder vasten tot de bloedsuiker gezakt was tot b.v. 5.1 en dan mocht ik iets eten. Meestal pas om 15 uur. Warm (of koud bij zalm of haring) vlees, vis of ei en groenten, mijn gebruikelijke bordjes. Daarna een eiwit shake en dan weer wachten tot 19:30 en weer meten: te hoog, alleen koffie en een paar noten, klein stukje 90% chocolade.

    Dat deed ik zowat een week en nu begint de bloedsuiker aardig te zakken. Zeker de nuchtere BS en ook in de middag, vóór mijn maaltijd, die daardoor vroeger wordt, zakt de bloedsuiker sneller en meer. Dus kan ik de kortwerkende insuline gaan minderen. Deed ik gisteren ook al.
    Dit blijf ik dus een tijd doen 😀
    Het maakt me blij dat ik hierdoor weer grip heb op mijn bloedsuiker. En hopelijk op mijn vervette lever en dan ook weer de laatste kilo’s gaan vallen.
    Want minder kilo’s is minder insuline, het terug/achteruitdraaien van de vicieuze cirkel.

    Als dat lukt ❤ ❤ ❤

    Like

    • Poging om het uit te leggen. Voor mezelf, voor de niet-diabeten en voor de wel-diabeten die er geen bal van snappen. Tot die laatste groep behoorde ik ook lange tijd.

      Wat ? Hoe werkt het verschil tussen insuline en kunstinsuline. En dan bedoel ik niet de werking van insuline.
      (Bijna) iedereen weet wel dat het hormoon insuline glucose naar de cellen, met name de mitochondria in de cellen, brengt om als brandstof te dienen. En het teveel opslaat in de spieren en lever. O ja, ook in de vetcellen als het echt teveel wordt. Soms zie je ze de vetcellen aan de buitenkant en soms zie je ze niet, dan zitten ze om de organen, visceraal vet.

      Daar wil ik het niet over hebben.

      Ik wil praten over het misverstand, die niet kunstinsuline gebruikers hebben over deze insuline.
      Iemand die insuline móet spuiten, kan rekenen wat hij wil maar is heel vaak en meestal niet, perfect in staat om zijn insuline behoefte in te schatten. Want kunst insuline spuit je vóór het eten, omdat het een tijdje duurt voor de kunstinsuline is opgenomen en gaat werken.
      Dan ga je vervolgens eten, en hoe goed je ook weet wat de koolhydraten zijn, die je eet. Ze werken niet altijd hetzelfde. Zelfs geen koolhydraten eten wil nog niet zeggen dat er geen glucose in je bloed komt, door b.v. eiwit of zelfs glucagondumping= glucose uit de lever.
      Heb je gesport, een stukje gelopen, of ben je opgewonden, gestresst enz. dan zijn dat allemaal factoren die invloed uitoefenen.

      Gisteren vroeg iemand me waarom ik een klein hapje van mijn eiwitreepje nam. Ik zei dat ik laag (even gemeten, want het voelde naar hypo) was en geen hypo wilde krijgen. Het eten zou nog een uurtje duren.
      De reactie was: Maar de ketonen kunnen het toch aanvullen ?

      Kijk en daar zit de denkfout: Ingespoten kunstinsuline, die ópeens van de resistentiemolen afspringt en dan opeens te veel blijkt te zijn voor dat beetje glucose in het bloed, zoals bij koolhydratenarm eten, kan je niet meer stoppen of eruit halen.
      Die gaat op zoek naar het laatste drupje glucose, dat is dan zijn job. Ook stopt hij de vorming van ketonen, dat is ook zijn job.
      De insuline is op dat moment teveel of anders gezegd werkt té goed. Dan kán een diabeet een hypo krijgen.
      En omdat teveel goed werkende insuline ook de omzetting van vet naar ketonen stopt kunnen die je op zo’n moment niet redden. Ketonen kun je dus alleen maken als je weinig glucose én weinig insuline in je bloed hebt.
      Bij weinig of geen insuline én veel glucose ( zoals bij een DM type 1 diabeet) kan het lichaam de glucose niet in de cellen krijgen en gaat dan op zoek naar de brandstof vet/ketonen en krijgt de DM1 mens , ketoacidose.

      Alleen iemand die zélf zijn insuline maakt, de juiste hoeveelheid, als hij/zij eet en met name koolhydraten, hoeft niet bang te zijn voor een hypo.
      Eet hij/zij geen koolhydraten of vast, dan wordt er geen insuline geproduceerd en kan deze hij/zij mens eenvoudig ketonen gebruiken als fuel.

      Waardoor ben je en wordt je opeens wel of niet insulineresistent ? Dat is een goede vraag ! Niemand weet het nog helemaal precies. Er zijn wel aanwijzingen, maar het fijne blijft nog gedeeltelijk geheim. Dit is een ander verhaal en dat ga ik ook nog eens proberen te ontrafelen.

      Annekedote 😀
      Als ik in de beginperiode van mijn diabetes een hypo kreeg (toen ik nog echt niets wist) kon ik niet stoppen met eten. Ik at alles wat op tafel stond op, ook het eten van mijn tafelgenoten.
      Pist off waren ze 😀
      Na een tijdje begon ik, en met mij mijn dochter en kleindochter, het patroon te herkennen.
      Bij een hypo vroegen wij elkaar: Wie is er ongesteld geworden. Altijd een van de twee op z’n minst, meestal alle twee !

      De feromonen, die worden uitgescheiden in zweet, als een vrouw ongesteld wordt beïnvloedt andere vrouwen, waar ze mee samen leven om gelijktijdig ongesteld te worden.
      Ook dus invloed op de werking van insuline ???
      Al eens verteld aan de internist, nee hoor dat kan niet ! Tja, het staat niet in het medisch handboek, ha, ha.

      Liked by 1 persoon

    • Mariet…. heb je al eens geprobeerd om je patroon anders in te vullen?
      6 uur eten, vanaf ’s morgens tot ’s middags. Bijv 06h00 – 12h00
      Daarna 18 uur niets meer. Voordeel is dat je lichaam ’s avonds en ’s nachts geen enkele energie in vertering hoeft te steken, enkel in lichaam herstellen.
      Zal je ’s morgens heel goed merken… meer uitgerust.

      Ik zou dit zeker eens een aantal dagen uitproberen….

      Like

  9. Misschien moeten we aan de choline in plaats van Milk Thistle voor onze lever.

    Ik kwam het van de week tegen op Marks Daily Apple:

    “Mice on a strict keto diet deficient in choline manage to lose weight, but gain significant liver fat.” (oeps). (is dat de reden waarom ik zo veel moeite heb mijn buikvet kwijt te raken.)

    https://www.marksdailyapple.com/the-role-of-supplementation-in-keto-whats-uniquely-useful/

    En deed ik wat verder onderzoek, en kwam o.a. deze sites tegen.

    “People with a condition of the liver called “fatty liver” are at a higher risk for having choline deficiency.”
    “It commonly develops with people who have an excessive alcohol intake, are obese, suffer with diabetes or a form of insulin resistance.”

    https://draxe.com/what-is-choline/

    En dan deze site: Slimme mensen eten Choline.

    https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/slimme-mensen-eten-choline/

    Liked by 1 persoon

    • Goede vondst Jo, ik gebruik choline regelmatig.
      Maar nog beter, ik gebruik veel eitjes en zalm. Het zit dus in veel ‘goede’ voedingsmiddelen. Ik wist wel dat het goed is voor de gal, maar dat van de lever, zenuwen en hersenen wist ik niet.

      De Mariadistel is erg heftig. Ik moet om de paar dagen een poos stoppen, want veel winden en diarree.

      Deze twee uitsnede’s van onderstaande link vond ik nog een aanvulling, voor mij met mijn vette lever en hoge cholesterol 😀

      “Choline is benodigd voor het maken van lecithine. De emulgator lecithine heeft een vetregulerende werking en voorkomt dat cholesterol zich in de aderen vastzet. Lecithine bestaat voor een groot deel uit fosfatidylcholine.”
      “Choline fungeert ook als een lipotrofe factor, en kan de opslag van vet in de lever voorkomen.”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Choline

      Like

    • Ik kwam dit comment tegen in mijn map over supplementen:

      I clotted for 15 years without taking choline. For the past 3 years I’ve taken it daily without any clots in my heart, lungs or leg! My hematologist approves of it, and he certainly doesn’t want to treat me for another clot. As for heart problems, I healed my terminal heart condition while taking choline too! So, I have a personal clinical trial which has proved using Choline does not cause clots or heart problems!!! The side effects that it can cause is lowering blood pressure, vomiting, and diarrhea. With very high dosage of >10 grams a by product is formed which produces a fishy body odor. Choline is essential for the body to function! It’s not a foreign substance. Choline is utilized by the body; it aides nerve signaling, transports triglycerides from the liver, as a constituent of the nervous system tissues in early brain development.

      Beslist interessant om te weten, niet waar.

      Like

    • Via de Nederlandse site, kwam ik een zeer ludieke oplossing tegen: ADVOCAAT.

      Vroeger -lang geleden- toen ik kind was, logeerde ik vaak bij m’n lieve oma. Daar werd wel vaker een advocaatje gegeten. Dat was gezond . Advocaat zie je nog maar zelden. Het is gemaakt van eidooiers , alcohol en wat suiker. Eieren stonden daarna lange tijd in de verdomhoek, kreeg je hoge cholesterol van. Totaal foute redenering dus. Choline in de eidooier is van levensbelang en een redding voor ’n NASH/ vette lever door oa medicijngebruik of overgewicht. Ik denk dat men vroeger meer wist dan nu. Lapje lever, ook totaal niet verkeerd, ’n aardappel ; bevat megadosissen mineralen en GABA , stukje spek voor oa vit.K. , glas melk voor t serotoninegehalte en calcium, en zo kan ik nog uren doorgaan over voeding van vroeger . Het was zo gek nog niet vroeger. Ik weet in ieder geval dat mensen van vroeger behoorlijk oud zijn geworden.

      Iedere dag een advocaatje met slagroom voor onze gezondheid!!!

      Like

      • O dat vind ik toch zó lekker. Kregen wij ook wel eens, met Kerstmis ofzo, zelden !!!

        Ik heb het met Kerstmis, dit jaar ook gekocht. De enige uitspatting van álles.
        Maar ja, teveel suiker. Toch eens gaan zoeken naar een recept wat aan te passen is naar géén suiker.

        Ja vroeger aten wij thuis ook zo, ontbijt met spek en ei in boter, 12 uur warm eten en 5 uur écht volkorenbrood met appelstroop, op de vuist en buiten spelen ! alleen als je écht honger had, nog eentje halen. maar meestal niet, want in het spel, geen tijd 😀

        Like

    • Nog zo’n uitstekend uitleg over choline

      https://chrismasterjohnphd.com/2010/12/04/meeting-choline-requirement-eggs-organs/

      En deze
      The liver regulates blood glucose and blood cholesterol levels. (misschien de verklaring waarom mijn bloedsuikers hoog zijn en niet omlaag willen komen).
      Banishment of traditional sources of choline like liver and egg yolks from the modern American menu.
      Fatty liver seems to occur as a result of too much energy flowing through the liver without sufficient nutrients to process it.

      https://www.westonaprice.org/health-topics/nonalcoholic-fatty-liver-disease/

      Het wordt alsmaar duidelijker voor mij, dat ik wat met Choline moet doen. We moeten vaker orgaanvlees en eieren eten. Ik moet weer mijn steak and kidney pie van stal halen, en wat vaker leverpaté gaan eten.

      Like

  10. “Rebound-verschijnselen; het terugkeren van de verschijnselen van de aandoening in versterkte mate.”

    Het lijkt me nogal logisch dat het gebeurt. Ons medisch systeem is ge-ent op pilletjes voorschrijven bij een symptoom. Je vertelt aan de dokter welke symptoom/symptomen je hebt en er wordt het desbetreffend pilletje voorgeschreven. Neem cholesterol. Het is verhoogd, dus wordt een statine voorgeschreven om de waarde kunstmatig weer omlaag te brengen. Het is een kwestie van cijfers (hoe lager hoe beter). Er wordt niet gekeken naar de onderliggende oorzaak waarom het verhoogd is en dat dat behandeld wordt. Wanneer je stopt met de statines komt de hoge cholesterol nog erger terug, dan moet ik tot de conclusie komen dat het verkeerde probleem behandeld werd.

    Liked by 1 persoon

    • Ja Jo, zo is het. En misschien nog wel erger. Ik bedoel dat het de intentie is om niet een poging te doen om te genezen, maar juist door het ‘gerichte’ medicijn de afhankelijkheid te bevorderen.

      Tja, vertrouwen (in de medische/farmacie ) wanneer krijg ik het terug 😀

      Like

  11. Goedzo Mariet , geweldig bezig ! Schrok van je foto op Facebook , echt ! Je ziet er zoveel beter/mooier uit , straalt rust uit , zal niet zomaar zijn gekomen . Heb zoveel respect voor jou en je strijd ! Voorbeeld voor velen , KDV 🙂

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s