Rebound effect ?

Wat is het ? Rebound effect.

images rebound

Volgens Wiki:  “Het rebound-effect of het rebound-verschijnsel is de neiging van sommige medicijnen, om na een al dan niet plotseling staken van het gebruik, de terugkeer te veroorzaken van de symptomen die ze bij toediening juist bestrijden. Deze verschijnselen komen dan ook nog eens vaak sterker terug dan voor de medicatie werd gestart.”
Maar ja dat zijn medicijnen, gecreëerd om je afhankelijk te maken, zodat je er nooit meer vanaf komt.
Bezint eer ge begint 😀

Ik ben nu al een tijdje bezig met “alternatieven” zoals, DPP-4 enzym, Apigenine-75, Mariadistel, Alfa-liponzuur, Silicium. De laatste drie voor de lever-ontvetting. Want daar wil ik nu eindelijk vanaf, vette lever. Tot nu niet gelukt, maar nog geen hele grote beschadigingen, dus het loont de moeite. Voor het erger wordt.
( hieronder een uitsnede uit het echo-onderzoek-verslag, ondanks het Roy Taylor experiment in 2014, toch nog altijd een vette lever.
“Verslag: 7-2-2017,
Slanke aorta abdominalis. Normaal aspect pancreaskop. Corpus en staart door voorliggend darmgas niet à vue. Versterkt echoreflectiepatroon van lever passend bij steatosis hepatis. De lever komt matig à vue bij forse habitus. Geen grote parenchymafwijkingen. Galblaas ontplooid. Groot concrement in de galblaashals. Geen
wandverdikking. Geen lokale drukpijn. Normale grote en aspect van de nieren.
Miltgroote binnen de norm, dimensies 12 x 8 x 8 cm.
Urineblaas ontplooid, geen afwijkingen aan de wand.
Geen ascites. ” )

De bedoeling van deze middelen is om defecten op te lossen. Deze uitspraak geeft uitdrukking hieraan:
“Oorzaken behandelen
Exendo Epigenomics® ontwikkelt voedingssupplementen met een directe invloed op de werking van genen. Het menselijk lichaam beschikt over 25.000 genen die de aanmaak van 100.000 eiwitten reguleren. Voorbeelden zijn neurotransmitters, hormonen, receptoren, enzymen en anti-kankerstoffen. Men kan in de natuurgeneeskunde twee richtingen bewandelen.
Tekorten aanvullen, wat leidt tot afhankelijkheid en een langdurig behandeltraject.
Het herstellen van de gen-werking. Hiermee wordt de aanmaak van bv. dopamine, endorfine en cortisol hersteld door de oorzaak aan te pakken (gen-luiheid door overstimulatie). Deze oorzakelijke benadering activeert het zelfgenezend vermogen en werkt onafhankelijkheid in de hand.”

Maar dat wilde gespring van mij. Staan te popelen om weer iets nieuws te beginnen én de ‘meten is weten’ houding, dus opletten wat er gebeurt, heeft mij toch een verrassing opgeleverd.
Na de Victoza, gestopt op 22-8, kunstinsuline weer van 30 EH naar 36 EH (reboundeffect ?)  begon ik met de 
DPP-4.
Na 3 tot 5 dagen even stoppen want door de bijgevoegde probioticum Lactobacillus rhamnosus kreeg ik aardappel-zetmeel winden én diarree.
Daarna de Apigenine, de Mariadistel  en nu weer de Silica gewonnen uit heermoes.
En dat werd een patroon: beginnen-stoppen, beginnen-stoppen en het effect was dat het opbouwen steeds meer druk gaf en het stoppen een gelukzalig relaxgevoel gaf. Met minder insuline spuiten en afvallen. 

O, niet zoveel afvallen, maar dat is gewoon voor mij, heel langzaam afvallen. Als het maar beweegt ❤

Conclusie: De criteria voor medicijnen zijn niet zoals zou moeten zijn nl. beter maken ! Nee ze maken je eerder slechter, zieker, afhankelijk.
En de dokters ? Mijn cardioloog zei met zo’n zijwaartse, valse blik (niet opzettelijk, het floepte eruit) “Deze pillen moet je nu je hele leven slikken ” !!!  Aan mijn hoela, alweer  eentje gestopt deze week, een ½ plastablet, al een hele tijd last van mijn plasbuis, rauw gevoel, gevraagd aan de verschillende dokters, nope. Een paar dagen en het is al een heel stuk minder. Nog maar twee (½) tabletten van de vijf voor het hart. Dat halveren heb ik al veel eerder gedaan, tot groot verdriet van de apotheek en de huisarts. Daar staan nog altijd de hele op het lijstje.

Rebound in de betekenis van terugveren  !?
Genezen in plaats van ziek houden, ik ga ervoor. 

http://exendo.be/dpp-iv-enzym-onderzoek-en-referenties/#Functies
https://www.sohf.nl/nutrient/dpp-iv-enzym
http://naturafoundation.nl/monografie/DPP-IV.html
https://www.nature.com/articles/srep23074
http://exendo.be/wp-content/uploads/2014/11/DPP-IV-het-moonlighting-enzym.pdf

https://draxe.com/milk-thistle-benefits/
https://www.sohf.nl/nutrient/mariadistel
https://www.optimalegezondheid.com/de-voor-en-nadelen-van-milk-thistle-mariadistel/

https://fourfoldhealing.com/blogs/news/derived-from-horsetail-silica-is-an-important-chelator-of-aluminum

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/129799-de-geneeskracht-van-organisch-silicium.html

 

Bordjes:

20180122_182428.jpg
20180125_141435.jpg

20180125_141033.jpg

20180129_143304.jpg

20180219_104526.jpg

20180219_104714.jpg

20180219_104939.jpg

Advertenties

28 thoughts on “Rebound effect ?

  1. Eindelijk, Na 2 dingen te veranderen ! Weer eens een redelijke nuchtere bloedsuiker.
    Na weken 18 uur per dag vasten én weer terug naar de Lantus ipv de Tresiba.
    Welke van de twee, ik denk uiteindelijk de Lantus. Dus het klopt wat Jenny Ruhl zegt: http://diabetesupdate.blogspot.nl/2015/09/the-newly-approved-basal-insulin.html
    Dat zette mij aan om de Tresiba eens even weer te wisselen voor de vertrouwde Lantus. Zie het resultaat. Maar eens met de internist bespreken !

    Like

  2. Dit over CoQ10, omdat ik alle supplementen onder de loep wil nemen. Ik gebruik Ubiquinol 50 mg.

    Deze info is van Thomas Cowan. Hij verkoopt het ook op zijn website.
    https://fourfoldhealing.com/blogs/news/why-coq10-is-crucial-to-mitochondria-function-and-overall-health

    “Door de jaren heen, omdat onderzoek naar de cruciale rol van CoQ10 bij de bescherming van de mitochondriale functie is geëvolueerd, is ook de zoektocht naar een manier om ervoor te zorgen dat de CoQ10 die we binnenkrijgen eigenlijk zijn weg vindt naar de mitochondriën. De formulering van een product genaamd MitoQis een belangrijke evolutie in deze zoektocht. Door het ubiquinon-molecuul aan een dragervet te koppelen, is aangetoond dat het ubiquinon in staat is om door het mitochondriale membraan te dringen, waar het wordt teruggebracht tot de effectieve vorm van ubiquinol. Omdat deze formulering effectiever CoQ10 levert op de benodigde plaats, is de effectieve dosis verlaagd van 1200 mg per dag naar slechts 5 mg tweemaal daags.

    MitoQ zou een kernvoedingsstof moeten zijn in elk programma dat bedoeld is om de functies van de hersenen, het hart of het immuunsysteem / de ontgifting te beschermen. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen op recept of andere supplementen die u gebruikt *. ”

    Even Google, en dan zie ik dat het hier ook te koop is:
    https://www.ergomax.nl/mitoq-mitoquinol-mesylaat-60-capsules-5mg?gclid=CjwKCAiA5OrTBRBlEiwAXXhT6KjbpOaHmIk_DtVpP2Nuph69fCqRHnq4pe3TGUJgVKA0HHYbTkEaOxoCWYcQAvD_BwE

    Dus als mijn huidige potje leeg is ga ik die bestellen.

    Like

  3. Vanochtend aangekomen in de sportschool hoorde ik dat mijn Pilates les niet doorging, want de docente had zich ziek gemeld. Dus ging ik maar aan de apparaten hangen (kracht training). Ik heb het 6 maanden niet meer gedaan. Boy am I out of shape !!! De kracht gaat snel achteruit als je het niet bij houdt.

    Like

  4. A new kid on the block 😀

    Black Seed (olie) Zwarte Komijn
    Het zaad van de Nigella Sativa plant; https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_komijn

    Geloof het of niet:
    “Zwart zaad is onderzocht voor zeer specifieke gezondheidsproblemen. Enkele van de meest aantrekkelijke toepassingen zijn:

    Diabetes type 2 : Twee gram zwart zaad per dag resulteerde in verminderde nuchtere glucose, verminderde insulineresistentie, verhoogde bètacelfunctie en verlaagd geglycosyleerd hemoglobine (HbA1c) bij menselijke proefpersonen. [2]
    Helicobacter Pylori-infectie: zwarte zaden hebben klinisch bruikbare anti-H. pylori-activiteit, vergelijkbaar met drievoudige eradicatietherapie. [3]
    Epilepsie: van zwarte zaden is traditioneel bekend dat ze anticonvulsieve eigenschappen hebben. Een onderzoek uit 2007 met kinderen met epilepsie, waarvan de conditie niet reageerde op de conventionele behandeling met geneesmiddelen, vond dat een water-extract de convulsie-activiteit aanzienlijk verminderde. [4]
    Hoge bloeddruk: Het dagelijkse gebruik van 100 en 200 mg extract van zwarte zaden, tweemaal daags gedurende 2 maanden, bleek een bloeddrukverlagend effect te hebben bij patiënten met lichte hypertensie. [5]
    Astma: Thymoquinone, een van de belangrijkste actieve bestanddelen binnen Nigella sativa (zwarte komijn), is superieur aan het medicijn fluticason in een diermodel van astma. [6] Een andere studie, deze keer bij mensen, vond dat extracten van gekookte water van zwart zaad een relatief krachtig anti-astmatisch effect hebben op astmatische luchtwegen. [7]
    Acute tonsillofaryngitis: gekenmerkt door tonsil of faryngeale ontsteking (dat wil zeggen een zere keel), meestal van virale oorsprong, zwarte zaadcapsules (in combinatie met Phyllanthus niruri) bleken keelpijn aanzienlijk te verlichten en de noodzaak van pijnstillers te verminderen, in menselijke subjecten. [8]
    Schade aan chemische wapens: Een gerandomiseerde, placebogecontroleerde menselijke studie van patiënten met verwonding door chemische wapens vond dat extracten van gekookte water van zwart zaad ademhalingssymptomen, piepende ademhaling op de borst en testwaarden voor longfunctie verminderden, en de noodzaak van medicamenteuze behandeling verminderden. [9]
    Dikkedarmkanker : Celstudies hebben gevonden dat zwart zaadextract gunstig afstaat bij het chemotherapeut 5-fluoruracil bij de onderdrukking van de groei van darmkanker, maar met een veel hoger veiligheidsprofiel. Dieronderzoek heeft aangetoond dat zwarte zaadolie significante remmende effecten heeft tegen darmkanker bij ratten, zonder waarneembare bijwerkingen. [10]
    MRSA: Black Seed heeft een antibacteriële werking tegen klinische isolaten van methicilline-resistente Staphylococcus aureus. [11]
    Opiaatverslaving / ontwenningsverschijnselen: een onderzoek onder 35 opiatenverslaafden vond zwart zaad als een effectieve therapie bij langdurige behandeling van opioïde afhankelijkheid. [12] ”

    http://www.blijzondersuiker.nl/blog/tips-voor-suikervrij-leven/tip-black-seed-oil/

    http://www.healthy-holistic-living.com/black-seed-remedy-everything-death.html?utm_source=JERF&utm_content=14446-LDIX

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=nigella%20sativa

    http://www.greenmedinfo.com/article/black-cumin-seeds-have-significant-anti-diabetic-effects-type-2-diabetics

    Ik kocht een flesje van 100 ml. en ga het uitproberen.

    Like

    • Leuke vondst. Ik ken Nigella seeds van de Indiase keuken en laat nou de meeste onderzoek naar deze zaadjes en olie uit India komen. En dat land is toevallig de diabetes captial of the world.

      https://food.ndtv.com/food-drinks/10-incredible-health-benefits-of-nigella-seeds-kalonji-1456233

      https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/health-news/India-is-the-diabetes-capital-of-the-world/articleshow/50753461.cms

      Je begrijpt mijn scepsis wel met wat aanbevolen wordt uit India. Ayurveda komt ook uit India, en zou ook “het” probleemoplosser aller tijden zijn. Je zou verwachten dat India diabetes vrij zou zijn en het tegendeel is waar.

      Ik zou de zaadjes willen gebruiken:
      Flavour and aroma aside, the tiny black seed comes with a whole lot of health benefits. It’s loaded with trace elements, vitamins, crystalline nigellone, amino acids, saponin, crude fiber, proteins and fatty acids like linolenic and oleic acids, volatile oils, alkaloids, iron, sodium, potassium and calcium. It keeps your heart healthy, addresses breathing problem, lubricates your joints, and is known to have anti-carcinogenic properties.
      Hoeveel van dat blijft over in de olie? Wat voor productie proces komt er aan te pas om de olie te extraheren uit de zaadjes?

      De zaadjes lijkt mij een betere optie, denk jij ook niet?

      Ik vond zojuist een leuk gebruik voor Nigella zaadjes:
      Flavour and aroma aside, the tiny black seed comes with a whole lot of health benefits. It’s loaded with trace elements, vitamins, crystalline nigellone, amino acids, saponin, crude fiber, proteins and fatty acids like linolenic and oleic acids, volatile oils, alkaloids, iron, sodium, potassium and calcium. It keeps your heart healthy, addresses breathing problem, lubricates your joints, and is known to have anti-carcinogenic properties. That’s quite a lot for a seed that size, isn’t it?

      Whatever ability nigella may have to mend the ill, it certainly does wonders in savory pastries, pilafs, curries, vegetable dishes and pickles.
      Ik ga het toevoegen aan een ferment b.v. zuurkool.

      Liked by 1 persoon

  5. Even een update over wat ik nu doe, ongeveer 2 weken.
    Naar aanleiding van het proberen om mijn insuline gebruik naar beneden te brengen, wat niet echt goed lukte. Wel minder spuiten maar niet betere bloedsuikers. Ik probeerde vanaf 6 januari (opnieuw) een soort van Roy Taylor dieet: 800 calorieën dieet met 1 maaltijd van een beetje vlees/vis en groenten zoals sla en gefermenteerde (zuur) kool. Daarbij als ontbijt eiwit shakes en eiwit bars, weinig koolhydraten. Zo deed Roy Taylor het ook, niet persé supergezond, maar voor een paar weken uit te houden.
    De bedoeling is nóg altijd om de lever te ontvetten. Ook nam ik een aantal supplementen zoals hieronder beschreven, Maria distel, Choline en Silicium. Niet allemaal tegelijk, want teveel werking op de darmen maar wel regelmatig.

    Het werkte niet genoeg, met name de bloedsuiker bleef hoog en vooral in de ochtend.
    Dus besloot ik een zwaarder offensief in te stellen.
    Namelijk 18 uur vasten en dan binnen 6 uur eten.
    Dat betekende:
    Geen ontbijt, alleen koffie met een beetje room, om 11 uur meten en kortwerkende insuline spuiten. Was nodig omdat, zelfs zonder eten de bloedsuiker steeg.
    Dan wachten en om 12 uur weer meten. Gezakt maar niet genoeg !? Verder vasten tot de bloedsuiker gezakt was tot b.v. 5.1 en dan mocht ik iets eten. Meestal pas om 15 uur. Warm (of koud bij zalm of haring) vlees, vis of ei en groenten, mijn gebruikelijke bordjes. Daarna een eiwit shake en dan weer wachten tot 19:30 en weer meten: te hoog, alleen koffie en een paar noten, klein stukje 90% chocolade.

    Dat deed ik zowat een week en nu begint de bloedsuiker aardig te zakken. Zeker de nuchtere BS en ook in de middag, vóór mijn maaltijd, die daardoor vroeger wordt, zakt de bloedsuiker sneller en meer. Dus kan ik de kortwerkende insuline gaan minderen. Deed ik gisteren ook al.
    Dit blijf ik dus een tijd doen 😀
    Het maakt me blij dat ik hierdoor weer grip heb op mijn bloedsuiker. En hopelijk op mijn vervette lever en dan ook weer de laatste kilo’s gaan vallen.
    Want minder kilo’s is minder insuline, het terug/achteruitdraaien van de vicieuze cirkel.

    Als dat lukt ❤ ❤ ❤

    Like

    • Poging om het uit te leggen. Voor mezelf, voor de niet-diabeten en voor de wel-diabeten die er geen bal van snappen. Tot die laatste groep behoorde ik ook lange tijd.

      Wat ? Hoe werkt het verschil tussen insuline en kunstinsuline. En dan bedoel ik niet de werking van insuline.
      (Bijna) iedereen weet wel dat het hormoon insuline glucose naar de cellen, met name de mitochondria in de cellen, brengt om als brandstof te dienen. En het teveel opslaat in de spieren en lever. O ja, ook in de vetcellen als het echt teveel wordt. Soms zie je ze de vetcellen aan de buitenkant en soms zie je ze niet, dan zitten ze om de organen, visceraal vet.

      Daar wil ik het niet over hebben.

      Ik wil praten over het misverstand, die niet kunstinsuline gebruikers hebben over deze insuline.
      Iemand die insuline móet spuiten, kan rekenen wat hij wil maar is heel vaak en meestal niet, perfect in staat om zijn insuline behoefte in te schatten. Want kunst insuline spuit je vóór het eten, omdat het een tijdje duurt voor de kunstinsuline is opgenomen en gaat werken.
      Dan ga je vervolgens eten, en hoe goed je ook weet wat de koolhydraten zijn, die je eet. Ze werken niet altijd hetzelfde. Zelfs geen koolhydraten eten wil nog niet zeggen dat er geen glucose in je bloed komt, door b.v. eiwit of zelfs glucagondumping= glucose uit de lever.
      Heb je gesport, een stukje gelopen, of ben je opgewonden, gestresst enz. dan zijn dat allemaal factoren die invloed uitoefenen.

      Gisteren vroeg iemand me waarom ik een klein hapje van mijn eiwitreepje nam. Ik zei dat ik laag (even gemeten, want het voelde naar hypo) was en geen hypo wilde krijgen. Het eten zou nog een uurtje duren.
      De reactie was: Maar de ketonen kunnen het toch aanvullen ?

      Kijk en daar zit de denkfout: Ingespoten kunstinsuline, die ópeens van de resistentiemolen afspringt en dan opeens te veel blijkt te zijn voor dat beetje glucose in het bloed, zoals bij koolhydratenarm eten, kan je niet meer stoppen of eruit halen.
      Die gaat op zoek naar het laatste drupje glucose, dat is dan zijn job. Ook stopt hij de vorming van ketonen, dat is ook zijn job.
      De insuline is op dat moment teveel of anders gezegd werkt té goed. Dan kán een diabeet een hypo krijgen.
      En omdat teveel goed werkende insuline ook de omzetting van vet naar ketonen stopt kunnen die je op zo’n moment niet redden. Ketonen kun je dus alleen maken als je weinig glucose én weinig insuline in je bloed hebt.
      Bij weinig of geen insuline én veel glucose ( zoals bij een DM type 1 diabeet) kan het lichaam de glucose niet in de cellen krijgen en gaat dan op zoek naar de brandstof vet/ketonen en krijgt de DM1 mens , ketoacidose.

      Alleen iemand die zélf zijn insuline maakt, de juiste hoeveelheid, als hij/zij eet en met name koolhydraten, hoeft niet bang te zijn voor een hypo.
      Eet hij/zij geen koolhydraten of vast, dan wordt er geen insuline geproduceerd en kan deze hij/zij mens eenvoudig ketonen gebruiken als fuel.

      Waardoor ben je en wordt je opeens wel of niet insulineresistent ? Dat is een goede vraag ! Niemand weet het nog helemaal precies. Er zijn wel aanwijzingen, maar het fijne blijft nog gedeeltelijk geheim. Dit is een ander verhaal en dat ga ik ook nog eens proberen te ontrafelen.

      Annekedote 😀
      Als ik in de beginperiode van mijn diabetes een hypo kreeg (toen ik nog echt niets wist) kon ik niet stoppen met eten. Ik at alles wat op tafel stond op, ook het eten van mijn tafelgenoten.
      Pist off waren ze 😀
      Na een tijdje begon ik, en met mij mijn dochter en kleindochter, het patroon te herkennen.
      Bij een hypo vroegen wij elkaar: Wie is er ongesteld geworden. Altijd een van de twee op z’n minst, meestal alle twee !

      De feromonen, die worden uitgescheiden in zweet, als een vrouw ongesteld wordt beïnvloedt andere vrouwen, waar ze mee samen leven om gelijktijdig ongesteld te worden.
      Ook dus invloed op de werking van insuline ???
      Al eens verteld aan de internist, nee hoor dat kan niet ! Tja, het staat niet in het medisch handboek, ha, ha.

      Liked by 1 persoon

  6. Misschien moeten we aan de choline in plaats van Milk Thistle voor onze lever.

    Ik kwam het van de week tegen op Marks Daily Apple:

    “Mice on a strict keto diet deficient in choline manage to lose weight, but gain significant liver fat.” (oeps). (is dat de reden waarom ik zo veel moeite heb mijn buikvet kwijt te raken.)

    https://www.marksdailyapple.com/the-role-of-supplementation-in-keto-whats-uniquely-useful/

    En deed ik wat verder onderzoek, en kwam o.a. deze sites tegen.

    “People with a condition of the liver called “fatty liver” are at a higher risk for having choline deficiency.”
    “It commonly develops with people who have an excessive alcohol intake, are obese, suffer with diabetes or a form of insulin resistance.”

    https://draxe.com/what-is-choline/

    En dan deze site: Slimme mensen eten Choline.

    https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/slimme-mensen-eten-choline/

    Liked by 1 persoon

    • Goede vondst Jo, ik gebruik choline regelmatig.
      Maar nog beter, ik gebruik veel eitjes en zalm. Het zit dus in veel ‘goede’ voedingsmiddelen. Ik wist wel dat het goed is voor de gal, maar dat van de lever, zenuwen en hersenen wist ik niet.

      De Mariadistel is erg heftig. Ik moet om de paar dagen een poos stoppen, want veel winden en diarree.

      Deze twee uitsnede’s van onderstaande link vond ik nog een aanvulling, voor mij met mijn vette lever en hoge cholesterol 😀

      “Choline is benodigd voor het maken van lecithine. De emulgator lecithine heeft een vetregulerende werking en voorkomt dat cholesterol zich in de aderen vastzet. Lecithine bestaat voor een groot deel uit fosfatidylcholine.”
      “Choline fungeert ook als een lipotrofe factor, en kan de opslag van vet in de lever voorkomen.”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Choline

      Like

    • Ik kwam dit comment tegen in mijn map over supplementen:

      I clotted for 15 years without taking choline. For the past 3 years I’ve taken it daily without any clots in my heart, lungs or leg! My hematologist approves of it, and he certainly doesn’t want to treat me for another clot. As for heart problems, I healed my terminal heart condition while taking choline too! So, I have a personal clinical trial which has proved using Choline does not cause clots or heart problems!!! The side effects that it can cause is lowering blood pressure, vomiting, and diarrhea. With very high dosage of >10 grams a by product is formed which produces a fishy body odor. Choline is essential for the body to function! It’s not a foreign substance. Choline is utilized by the body; it aides nerve signaling, transports triglycerides from the liver, as a constituent of the nervous system tissues in early brain development.

      Beslist interessant om te weten, niet waar.

      Like

    • Via de Nederlandse site, kwam ik een zeer ludieke oplossing tegen: ADVOCAAT.

      Vroeger -lang geleden- toen ik kind was, logeerde ik vaak bij m’n lieve oma. Daar werd wel vaker een advocaatje gegeten. Dat was gezond . Advocaat zie je nog maar zelden. Het is gemaakt van eidooiers , alcohol en wat suiker. Eieren stonden daarna lange tijd in de verdomhoek, kreeg je hoge cholesterol van. Totaal foute redenering dus. Choline in de eidooier is van levensbelang en een redding voor ’n NASH/ vette lever door oa medicijngebruik of overgewicht. Ik denk dat men vroeger meer wist dan nu. Lapje lever, ook totaal niet verkeerd, ’n aardappel ; bevat megadosissen mineralen en GABA , stukje spek voor oa vit.K. , glas melk voor t serotoninegehalte en calcium, en zo kan ik nog uren doorgaan over voeding van vroeger . Het was zo gek nog niet vroeger. Ik weet in ieder geval dat mensen van vroeger behoorlijk oud zijn geworden.

      Iedere dag een advocaatje met slagroom voor onze gezondheid!!!

      Like

      • O dat vind ik toch zó lekker. Kregen wij ook wel eens, met Kerstmis ofzo, zelden !!!

        Ik heb het met Kerstmis, dit jaar ook gekocht. De enige uitspatting van álles.
        Maar ja, teveel suiker. Toch eens gaan zoeken naar een recept wat aan te passen is naar géén suiker.

        Ja vroeger aten wij thuis ook zo, ontbijt met spek en ei in boter, 12 uur warm eten en 5 uur écht volkorenbrood met appelstroop, op de vuist en buiten spelen ! alleen als je écht honger had, nog eentje halen. maar meestal niet, want in het spel, geen tijd 😀

        Like

    • Nog zo’n uitstekend uitleg over choline

      https://chrismasterjohnphd.com/2010/12/04/meeting-choline-requirement-eggs-organs/

      En deze
      The liver regulates blood glucose and blood cholesterol levels. (misschien de verklaring waarom mijn bloedsuikers hoog zijn en niet omlaag willen komen).
      Banishment of traditional sources of choline like liver and egg yolks from the modern American menu.
      Fatty liver seems to occur as a result of too much energy flowing through the liver without sufficient nutrients to process it.

      https://www.westonaprice.org/health-topics/nonalcoholic-fatty-liver-disease/

      Het wordt alsmaar duidelijker voor mij, dat ik wat met Choline moet doen. We moeten vaker orgaanvlees en eieren eten. Ik moet weer mijn steak and kidney pie van stal halen, en wat vaker leverpaté gaan eten.

      Like

  7. “Rebound-verschijnselen; het terugkeren van de verschijnselen van de aandoening in versterkte mate.”

    Het lijkt me nogal logisch dat het gebeurt. Ons medisch systeem is ge-ent op pilletjes voorschrijven bij een symptoom. Je vertelt aan de dokter welke symptoom/symptomen je hebt en er wordt het desbetreffend pilletje voorgeschreven. Neem cholesterol. Het is verhoogd, dus wordt een statine voorgeschreven om de waarde kunstmatig weer omlaag te brengen. Het is een kwestie van cijfers (hoe lager hoe beter). Er wordt niet gekeken naar de onderliggende oorzaak waarom het verhoogd is en dat dat behandeld wordt. Wanneer je stopt met de statines komt de hoge cholesterol nog erger terug, dan moet ik tot de conclusie komen dat het verkeerde probleem behandeld werd.

    Liked by 1 persoon

    • Ja Jo, zo is het. En misschien nog wel erger. Ik bedoel dat het de intentie is om niet een poging te doen om te genezen, maar juist door het ‘gerichte’ medicijn de afhankelijkheid te bevorderen.

      Tja, vertrouwen (in de medische/farmacie ) wanneer krijg ik het terug 😀

      Like

  8. Goedzo Mariet , geweldig bezig ! Schrok van je foto op Facebook , echt ! Je ziet er zoveel beter/mooier uit , straalt rust uit , zal niet zomaar zijn gekomen . Heb zoveel respect voor jou en je strijd ! Voorbeeld voor velen , KDV 🙂

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s