Time Restriced Feeding is ….

Afbeeldingsresultaat voor trf dieet

Weer terug jong door anti-aging en goed voor het milieu door recycling πŸ˜‰

Dat doe ik nu al weer meer dan een jaar: Time restricted feeding  18:6. Binnen 6 uur eten en 18 uur vasten: met water, thee en koffie.
Ik doe het eigenlijk al langer, zowat 7 jaar, soms met korte tussenpozen, als ik weer eens iets anders probeerde. Maar ik kom er altijd weer op terug, IF.
Recyclen je lichaam recyclet iedere dag ….. de helft van je lichaamsgewicht (zegt Ben Feringa in DWDD University, De toekomst technologie).

Door TRF wordt dat nog meer aangezwengeld, vermoed ik. Door TRF eet ik ook minder en dat kost dan ook minder. Maar dat bespaarde geld gebruik ik om bΓ©ter te eten, goed kwaliteit, grasgevoerd, biologisch en vers. Dat kost meer voor minder πŸ˜€

Ik eet een lekker vol bord per dag (zie de bordjes beneden) en dan binnen 6 uur nog een koffie, met wat te knabbelen, nootjes, stukje chocolade 85%, stuk lijnzaad cracker, soms een dadel, of een stukje kaas. Voordeel ? Ik wacht tot mijn bloedsuiker op een redelijk niveau zit. Dat is meestal tussen 14 -15 uur het geval. Dan eet ik mijn bord, ruim de boel op en ben klaar voor die dag. Tijd om te wandelen en andere leuke dingen te doen, zoals in de lente/zomer in de tuin werken. Bij het opstaan ben ik vaak te hoog en drink ik alleen maar koffie en een beetje snelwerkende insuline. Sporten (krachttraining in een hoog HITT tempo) doe ik meestal 1 x per week met een coach en op de nuchtere maag. Dat voelt het beste.

Dit is de praktische kant, wel belangrijk en zeker nu de overheid weer zo’n domme maatregel heeft genomen om de BTW te verhogen op voedsel. Wat een idioten, of juist slim !? om het consumeerderen te bevorderen. Daar trap ik al lang niet in, lol.

Het belangrijkste is toch het gezondheidsvoordeel van TRF, zeker voor diabetes en zeker voor mij. Wat er niet in gaat hoeft er ook niet uit, en dan bedoel ik vooral de koolhydraten. Maar ook de ‘goede’ eiwitten en ‘goede’ vetten gebruik ik met mate. Eiwit hooguit 0.8 gram per kilogram gewicht, vaak minder en vetten iets meer, maar door het eten van een maaltijd per dag ook niet overmatig. Dat en TRF bevordert de autofagie 

Autofagie zo zegt het artikel: “Zichzelf eten’, zo luidt de letterlijke betekenis van autofagie. Bij dat proces worden celonderdelen of celeiwitten die niet meer nodig zijn naar de lysosomen gevoerd, de recyclagevaten van de cel. Autofagie is een natuurlijk proces, en alle dieren en planten hebben het nodig om hun cellen gezond te houden. ”

En door TRF wordt dat natuurlijke proces nog extra bevorderd . Cel vernieuwing ! Terug Jong ❀ Ik merk het aan kleine dingen en het gaat langzaam. Maar ik heb de tijd, lol. Mijn ouderdomsvlekken (waarschijnlijk ook door het langdurig roken. Nu 3.5 jaar gestopt daarmee, dus moet al die rotzooi nog worden opgeruimd) Huid wordt zachter, haaruitval vermindert, buikvet wordt minder, de heupomtrek 5 cm vermindert. Vocht in de benen veel minder en daardoor heb ik de elastische kousen maar zelden nog aan. En dat is nog alleen maar de direct waarneembare buitenkant. Belangrijker is natuurlijk de binnenkant, mijn vette lever, mijn hartinfarct littekens, mijn darmen en mijn hersenen ! Daarvoor zou ik via MRI scans en echo’s moeten krijgen. Ik probeer het maar af te lezen aan de bloedsuiker, HbA1c, Nuchtere glucose en insuline, C-peptide, ect. Ik ga dus door met TRF, dat maakt deze post mij wel weer duidelijk ❀ En jullie ook ?

Jaaaa, Dit wist ik dus al zΓ³ lang ! O wat mis ik de inbreng van Melchior ik voel me soms een verweest kind, met een spoorloze vader πŸ˜€

Nog een paar linkjes naar site’s die er nog veel meer over vertellen, als je IF/TRF verder wil bestuderen

Oergezond

Project Leven

Autophagy Research

Metmsenvork

54 thoughts on “Time Restriced Feeding is ….

 1. Keek vanochtend op de BBC naar het programma Food Truth or Scare en er kwam een item voorbij over wat effect laat eten (rond 22.00 u) heeft op de bloedsuiker. Uit een onderzoekje kwam te voorschijn dat het goed is wanneer je een late piek hebt 12 uur te wachten tot de volgende maaltijd. Dat als je laat moet eten, de ontbijt kan uitstellen tot 12.00 u.

  Ik heb even gegoogled, en vond Dr Adam van de Universiteit van Surrey. Ze gebruikten alleen zijn voornaam. Het gaat over Dr Adam Collins.

  https://www.surrey.ac.uk/nutrition/People/adam_collins/

  https://www.researchgate.net/profile/Adam_Collins2
  Hier kun je een lijst van zijn wetenschappenlijke studiesvinden.

  https://www.bbc.com/news/health-42705852

  Het laatste is een artikel met Dr Michael Mosley bekend van Trust Me I’m A Doctor.

  Hij kwam zeer redelijk over, geen fanatiekeling..

  Like

 2. Vandaag, of eigenlijk gisteren aan mijn 2e lange vast begonnen. Van gisteren (zondag) 8 uur tot dinsdag 13 uur. Totaal 41 uur.
  De eerste van 40 uur is goed bevallen.
  We hebben met een FaceBook groep een vaste tijd met elkaar afgesproken. Metabole Maandag.

  Naar voorbeeld van een FaceBook groep van Mike Mutzel: https://www.facebook.com/groups/220459515305300/
  Besloten groep !

  Wat ik merkte was, niet meteen, maar na een paar dagen dat mijn bloedsuiker, ook op minder insuline, flink naar beneden ging en sneller.
  Goed opletten of het deze keer ook gaat gebeuren. Dan is/wordt het een blijvertje πŸ˜€

  Like

 3. Dat is erg inderdaad, broer en zussen, dus van dezelfde generatie, die je succesverhaal niet willen horen. Ik merk het ook wel in mijn omgeving, dat mensen er niet aan willen. Echt ook zo van: “ik mag alles eten hoor, dan spuit ik wat meer vanavond!”
  Ergens snap ik dat wel, men is er zo aan gewend (en men heeft het ook nodig) om op de medische wereld te vertrouwen dat zo’n omslag lastig is. Bovendien zal er iets van cognitieve dissonantie een rol spelen: door nu mee te gaan met “jouw” aanpak moeten ze bij zichzelf concluderen dat ze het zelf al die tijd misschien wel verkeerd hebben gedaan. En daar willen we nog wel eens omheen draaien…..

  Geliked door 1 persoon

  • “dan spuit ik wat meer vanavond!”
   Ik heb me altijd hevig verzet tegen die opmerking. Dat is het ergste wat je kan doen. Alsof dat iets oplost. Nee, dus. Het maakt het probleem nog erger.
   Mijn moeder is 55 jaar geleden gestorven aan kanker. Ik heb jaren lang geld overgemaakt naar kankeronderzoek, want de genezing was nabij. We zijn 55 jaar verder en de oplossing lijkt nog verder weg dan ooit. We (algemeen, niet jij, M en ik) zijn vrolijk doorgegaan met al dat supermarkt voedsel, dom gehouden wat ze er in stoppen en maar in de waan blijven dat we gezond bezig zijn.
   Mijn broer spoot als een kip zonder kop hoge doses insuline (korte en langwerkende). Eind vorig jaar moest hij met spoed naar het ziekenhuis, er zat te veel calcium in zijn nieren. Hij moet nu eerst meten en dan zijn dosis afstemmen op hoe hoog zijn bloedsuikers zijn. Ik had hem al een jaar geleden gevraagd moet je je insuline aanpassen aan de hoeveelheid KH, maar kreeg als antwoord dat is voor type 1’s niet type 2’s. Ik heb maar niet gezegd: ik heb gelijk gekregen.

   Like

 4. Eens hoor, ziekenhuizen nemen het niet zo nauw met het eten. Ik “mocht” laatst ook een nacht + een dag logeren, en bij het ontbijt was de keuze voor mij heel simpel: yoghurt met niks. Bij de lunch idem. En toen ik zat te zoeken naar iets eetbaars voor het avondeten kwam ik ook alleen maar gerechten tegen waar suiker in verstopt zat. Gelukkig mocht ik om ca 17:00 uur naar huis……. met rammelende maag.

  Geliked door 1 persoon

  • SB, gelukkig maar een dag !
   Daar kan ik van meepraten πŸ˜€
   Ik lag 7 dagen in het ziekenhuis in 2015.
   Totale rotzooi, gelukkig had ik wat zelfgebakken LC wafels in de vriezer. Door mijn dochter laten meenemen.
   Mijn beklag over het eten werd door verschillende plegen als een belediging opgenomen. Dus werd ik ook nog door sommigen als de pest gemeden , ha, ha.
   Als ik er over vertelde, keken ze alsof ze het in Keulen hoorden donderen πŸ˜€
   Waanzinnig !!!!

   Like

   • “Ja maar mevrouw, u spuit toch insuline?” Oftewel, het paard achter de wagen.
    Voor de goede orde, ik gebruik gelukkig! (nog) geen medicijnen. Ik heb wel, met de kennis van nu, dankzij o.a. jouw blog, achteraf veel medelijden met mijn moeder. Nog van de generatie “ja dokter” overkwam het haar allemaal, en ze voelde zich schuldig dat het niet lukte om af te vallen. Ik begrijp nu dat dat ook welhaast onmogelijk was toen ze eenmaal insuline moest gebruiken.

    Like

    • De onwetendheid is nog heel groot. Niet alleen bij dokters, maar bij al hun helpers, zoals verplegende, assistenten, studenten, ect. Dat duurt nog jaren voordat dat doorgedrongen is in alle lagen.Daar kan ik niet op wachten. Al genoeg tijd verloren. Tot mijn honderdste is nog 25 jaar. Ik hoop dat het tot die tijd geregeld is.

     Kan ik de laatste jaren van mijn leven in vrede doorbrengen ❀

     Like

    • Ja erg he, dat had ik ook met mijn vader en nu nog met mijn broer en zussen. Toen, met mijn vader wist ik het niet en nu met mijn familie, willen ze het niet horen.
     Mijn vader was zΓ³ bang voor zijn dokter en de uitslag. want zelf meten deden ze toen niet.
     Het spijt mij nog altijd dat ik hem toen niet begreep 😦

     Like

 5. Yes, wanneer komt dat book van MM. Volgens mij werkt hij er nu aan. Zegt mijn ‘gutfeeling’ πŸ˜€ Hoop doet leven.

  Ik heb nu een nieuwe internist. Iemand die ook voeding als medicijn in zijn behandelplan heeft staan. Zo blij ❀
  Geeft weer hoop op een verbetering van mijn diabetes. Ik weet dat ik het uiteindelijk zelf moet doen. Maar ondersteuning ipv ontmoediging (zoals van mijn vorige internist) helpt !

  Like

   • Je bedoelt dit ?:
    “In 2010 vergoedde Medicare het eerste op levensstijlen gebaseerde programma voor de behandeling van hartziekten, gebaseerd op decennia lang werk van de University of California, San Francisco, hartendeskundige Dr. Dean Ornish. Onder zijn plan stapten mensen met een hartaanval over op een vetarm dieet, oefenden ze regelmatig, stopten ze met roken, verlaagden ze hun stressniveau met meditatie en versterkten ze hun sociale connecties. In een reeks studies ontdekte hij dat de meeste volgers hun bloedsuikerspiegel, bloeddruk en cholesterolgehalte verlaagden en enkele blokkades in hun hartslagaderen omdraaiden, waardoor hun angina-episodes afnamen. ”
    Ja dat is 2010 en Dean Ornish. Sinds die tijd is er weer veel veranderd.

    Verderop staat :
    “In de afgelopen jaren hebben andere onderzoeken vergelijkbare voordelen aangetoond voor gezonde voedingspatronen, zoals het mediterrane dieet – dat rijk is aan goede vetten zoals olijfolie en omega-3 vetzuren, noten, fruit en groenten – bij het voorkomen van herhaalde gebeurtenissen voor mensen die een hart hebben gehad aanval. “Het is duidelijk dat mensen die gecoacht worden op het eten van een mediterraan dieet rijk aan noten of olijfolie meer baat hebben dan we hebben gevonden in gelijkmatig uitgevoerde onderzoeken naar statines [om cholesterol te verlagen]”, zegt Rimm. Onderzoekers vonden hetzelfde voordeel voor mensen die nog geen hartaanval hebben gehad, maar een groter risico liepen om er een te hebben.”

    Dus lekker goed vet eten πŸ˜€

    Like

    • Nee, ik bedoelde “Launched in 2017 by the Geisinger Health System at one of its community hospitals, the Fresh Food Farmacy provides healthy foods–heavy on fruits, vegetables, lean meats and low-sodium options–to patients in …..” uit de link van Jo tB.

     Like

    • Goed opgemerkt, zat goed verstopt in het artikel.
     Dat is natuurlijk flauwekul. Goede vet is goed en nodig om deze manier van eten ook vol te houden. Dat wil niet zeggen dat, als het lukt, het kan helpen om vet niet te overdrijven. Zeker als je wilt afvallen=je eigen vet opeten/gebruiken πŸ˜€

     Like

    • SB, waar het mij om ging was dat bij diverse ziekenhuizen in de USA voedsel hoog op de agenda is gekomen. Ik wil niet muggenziften of het laag vet of hoog koolhydraat is. Het feit, dat patienten VERS voedsel kan krijgen staat boven kijf. In het artikel staat dat in veel binnensteden geen vers voedsel te verkrijgen is. Wat er niet vermeld wordt is dat er wel 20 fast food winkels zijn op 1 kilometer. Dan is omschakelen naar vers voedsel en zelf koken een gigantische stap voor de gemiddelde Burger, en zeker voor de armen die afhankelijk zijn van food stamps.

     Geliked door 1 persoon

    • Klopt helemaal Jo ! In onze FaceBook groep wordt er ook over gediscussieerd. Over dat LowCarb wel of niet duur is en dat dat mensen zou afschrikken om anders te gaan eten.
     Ja, als je iedere dag wilde zalm wilt eten πŸ˜€
     Maar gewoon opletten en naar het seizoen eten. Ik bestel altijd goed vlees en vis online. Dat is duurder dan de supermarkt, maar ik eet er minder van en gooi niets weg. Ook groenten van het seizoen en uit de moestuin.
     Ik heb het een tijdje bijgehouden, ook vroeger al. Er is niets veranderd qua geld, wel beter eten. Door heel veel rommel niet meer te kopen.

     Like

 6. Vond deze presentatie on Keto en ze gaf een zeer interessante kijk op hoe het niet een “eenheidsworst” is. Ze geeft goede algemene adviezen over hoe om te springen met keto.

  Keto Diet, Fasting & Protein Restriction for Cancer w/ Miriam Kalamian

  Geliked door 1 persoon

 7. Af en aan volg ik je blog al een jaar of vier denk ik. En ik heb veel bewondering voor je doorzettingsvermogen en voor de manier waarop je omgaat met de medische wereld.
  Al jouw informatie (soms iets te medisch voor mij) heeft me enorm geholpen, hartelijk dank daarvoor!
  Want ongeveer een jaar geleden bleek bij een controle dat ik een nuchtere glucose waarde had van 13,9 en een HbA1C van 70. Ik ben toen vrijwel meteen volgens LCHF gaan eten. En de metingen sindsdien zijn rond de 40, zonder medicijnen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mijn blaasontsteking is weg. voorlopig ! Over 2 weken weer de urine laten nakijken, want deze keer houd ik het goed in de gaten.

  De insulineresistentie is ook een heel stuk verminderd. Ik ben alweer begonnen met het verminderen van de kunst insuline, want mijn bloedsuiker zakt snel en laag.
  Teveel insuline zorgt weer voor vetopslag en minder vetafbraak. Dat moet ik niet hebben πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

 9. Aan de blaasontsteking, alweer de derde keer binnen een half jaar. De eerste keer was 23 juni, viel uit bed en kon niet meer opstaan. Vreemd ! Algehele malaise, werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd blaasontsteking geconstateerd. Antibiotica genomen en het was over. In oktober een dag bloed in de urine, maar ging weer weg.
  Een week geleden weer bloed in de urine en nu bleef het 3 dagen aanhouden. Weer antibiotica en dat viel niet goed. Sloeg op mijn longen, totaal kortademig en angst voor hartfalen. Pilletje onder de tong. Heel angstig en totale paniek.
  Bleek geen hartfalen te zijn, gelukkig, nadat de ambulance medewerkers een hartfilmpje hadden gemaakt. Gestopt met antibiotica, urine was schoon, zei de huisarts een dag later.
  Na 3 dagen antibiotica, die 7 dagen zou moeten ? Niet dus ! Vandaag weer laten nakijken. Blaasontsteking is er weer, wat een gedoe. Andere antibiotica en vrijdag weer urine aten nakijken.

  En dan na al die antibiotica aan de probiotica ?
  Nee zegt deze post van Mikki Williden
  Dat komt dan weer op het juiste moment πŸ˜€

  https://mikkiwilliden.wordpress.com/2019/01/29/should-you-take-probiotics-after-a-round-of-antibiotics-the-answer-may-surprise-you/

  Like

  • Ik ben de laatste tijd aan het inlezen van hoge doses vitamine D tegen infecties.

   URINARY TRACT INFECTION AND FATIGUE

   “I wanted to share a testimonial about the benefits of using temporary high dose vitamin C. Last week, I began to feel very “dragged down” and noticed that my urine was tinged red. Upon closer examination of it, I saw blood flecks in it. I referred to my American Medical Association Symptom Guide (that is the full extent of my use of the American Medical Association!) and found that bladder infection was a possibility. I had never had such an infection before.

   “Next, I went to your site and found a reference to bladder infection, and saw, as is often the case, that there was a reference to successful treatment with high doses vitamin C. Since IV administration of it wasn’t an option, I began to take 2000 mg orally each hour. After 2 hours I felt noticeably better. After 4 hours my urine returned to a normal appearance. The next morning I felt 90% normal, and continued to take it that next day, but at a lesser dose.

   “But the story doesn’t stop there. For 9 years I suffered from Epstein Barr Virus and chronic lymphatic swelling. The swelling had in the last year escalated, now appearing along the underside of my arms, and along the pectoralis minor, and into the clavicle area. The day after I did the vitamin C therapy, I happened to check on the lymphatic swelling. It is completely gone! I have checked several times since, and it is still GONE!

   “I now believe that the lymph swelling was a low grade infection, perhaps present since I contracted EBV. The intense course of vitamin C may have addressed the infection, which was unknown to me. There doesn’t appear to be another logical explanation.

   “Thank you, Dr. Saul. Your site is a beacon of hope to many, like me, who “know better” in our spirit than to hand our bodies and futures over to brainwashed (but sometimes very sincere) Western medical people. Thank you for being an advocate and publisher of truth.”

   http://www.doctoryourself.com/news/v4n4.html

   Linus Pauling heeft ook hoge doses vitamine C aanbevolen.

   http://vitamine-supplementen.pilliewillie.nl/voedingssupplementen/vitamine-c.2.php

   Dus,je kunt het proberen. Baat het niet, schaden doet het niet.
   Ik voel me er beslist energieker door.

   Geliked door 1 persoon

  • Misschien je inname van kokosolie te verhogen, want ik kwam dit zojuist tegen:

   MCTs can also boost your immune system to help you fight infections and protect you from illness.

   En daar valt een blaasontsteking ook onder, niet waar.

   Geliked door 1 persoon

   • Verschrikkelijk zo’n blaasontsteking. En zeker zo vlak achter elkaar. Waarschijnlijk is de eerste van juni’18 niet helemaal weggegaan. Ik had het toch eerder moeten laten checken.
    Al drie verschillende soorten antibiotica genomen.
    Eerst Ciprofloxacine juni’18 het hielp goed, wel diarree, maar verder goed af te maken. Ik had toen ook wat koorts.
    In okt’18, 1 dag bloed in de urine en weer weg.
    De tweede keer op 20 jan.’19 geen koorts maar wel al 3 dagen bloed in de urine.
    Toen kreeg ik van de huisarts Furabid. Leek goed te gaan tot de 3de dag. Ik werd ik er heel ziek van, ademnood en gevoel van hartfalen. Ambulance erbij, gelukkig geen hartperikelen.
    Opgehouden met de furabid.
    Weer huisarts, urine schoon. Niet dus! de urine ging weer stinken, weer naar de huisarts, en ja hoor. Weer terug.
    Nieuw medicijn, Monuril. Een zakje poeder oplossen in water en dat is het. Waarom niet meteen. Want maar 1x innemen en voorlopig lijkt het te werken. Behalve dat ik wel diarree heb. Voor de rest geen angstaanjagende klachten.
    Vrijdag weer urine laten nakijken. Hopelijk is het dan echt over.

    Jo, dat doe ik al en ga ik wat verhogen, kokosolie. Goede tip.
    Ook Vit. C en D. verhogen. Lijkt me ook een goed plan. Verder ga ik Cranberry Capsules slikken. Die kreeg ik bij de apotheek, om te proberen, zit geen suiker in, wel ook Vit.C.

    Want opmerkelijk is wel dat mijn bloedsuiker de laatste week beter reageert op de insuline !!!? Dus zou de insulineresistentie voor een deel te wijten zijn aan de sluimerende blaasontsteking ???
    We gaan het zien. Pfff πŸ˜€

    Like

   • Je zou eens moeten kijken wat voor bijwerkingen alle antibiotica’s hebben. 4 jaar geleden heb ik 10 dagen lang neusbloedingen gehad, om de dag naar de KNO afdeling van de VU geweest, De boosdoener bleek Amoxicilline/Clavulaanzuur van Sandoz te zijn. Er staat in mijn dossier een aantekening voorzichtig te zijn antibiotica’s voor te schrijven.

    In plaats van cranberry capsules te nemen, misschien dit te proberen: (iemand in de comments geschreven)

    Vitamin C
    The tablet form of vitamin C that is sold by pharmaceutical companies is ascorbic acid. Ascorbic acid is 20% of the real and natural vitamin C that is made up of the entire vitamin C complex(not ascorbic acid). To get the real vitamin C and reverse atherosclerosis ; Pls take one red bell pepper that is more than 100g in weight, cut it open and remove the seed and clean properly to remove pesticides. You can soak it in vinegar for 20 minutes and thereafter rinse and eat like an Apple first thing every morning. It has to be consumed in a fasting state to avoid competition with carbs or sugar. Do not eat anything for 30minutes to allow the vitamin C go straight to the receptors without any competition from carbs or sugar. The red bell pepper gives 200% daily requirement of vitamin c and this is the maximum your body can absorb. Anything in excess will be excreted by your kidneys. Do this for a period of one month to two months and go and get retested. For starters, blood pressure would have normalized and plaques would have receded.

    Leuke aanbeveling om aan je vitamine C te komen !!!

    Like

    • Ha, goede tip, ga ik doen !

     Ik kijk/keek bij Mijn medicijn. Vooral de furabid wordt vaak genoemd voor veel bijwerkingen. De monuril wisselend, de een kan hem goed verdragen, de ander niet. Zowiezo erg verschillend hoe er op wordt gereageerd. Hopelijk schiet dat genenonderzoek van de Erasmus op. Zodat er uitgezocht wordt op welk medicijn je goed of slecht reageert.
     Ook een paar die schrijven dat ze de furabid niet en de monuril wel verdragen en het goed werkt. Dat geeft hoop !

     Maar allemaal diarree, die antibiotica !!!
     Ik houd het in de gaten, gewoon afstrepen.

     Like

  • Sorry Jo, ik was in de lappenmand, zie boven.

   Maar dat heb ik ook al zolang het gecontroleerd wordt, 30 jaar ! Altijd rond de 7. Was toen in 1989 een goede waarde. Niks aan de hand. Pas de laatste decennia moet het lager.
   Van wie ? Van de farmaceutische industrie, die willen geld verdienen.
   NΓ‘ mijn hartinfarct werd ik belaagd door de internist (daarvoor kon ik hem met een ferm: Nee, van me afhouden)
   Na mijn hartinfarct was mijn cholesterol verhoogd, wat best normaal is na zo’n stressvolle tijd.
   Hij wilde onderzoeken of ik FH (Familiaire Hypercholesterolemie) had en dan een nieuwe cholesterolremmer aan mij slijten, Ezetimibe, heel duur en daarom niet goed in de markt te zetten. Vandaar, dus.
   Geen FH, en het genen onderzoek wees ook nog uit, dat ik hoorde bij de 40% van de mensen, die veel last gaan krijgen van spierpijnen door de statines. Dus van de baan de statines.
   Mijn cholesterol is weer op het voor mij gebruikelijk niveau van rond de 7 πŸ˜€

   Gek genoeg drong de cardioloog niet erg aan, maar die wou zijn geld uit een ICD kastje verdienen. Dat aanbod heb ik afgeslagen en door veel lopen Γ©n de vraag voor een MRI-scan (met goede uitslag) weten te torpederen.

   Deze komende maand ga ik kennismaken met een nieuwe internist/endocrinologist, die mij is aanbevolen. Ben erg benieuwd !

   Like

 10. Hier nog even een korte video van Ivor Cummins.
  Wat hij zegt over insulineresistentie legt nog eens haarfijn uit waarom het verlagen van het insulineniveau zo belangrijk is, zeker voor mij.
  Ik had/heb al heel lang een te hoog insulineniveau. Mijn vorige internist wilde dat maar heel zelden meten, hij kon er niets mee zei hij. Hij bedoelde waarschijnlijk dat hij niet wist hoe hij dat zou moeten veranderen. Tja want hij gelooft niet in keto, hΓ©.
  De laatste 4 metingen:
  Standaardbereik 12 – 96 pmol/L (zou het moeten zijn)
  Insuline 25-5-16 /10-4-17/ 27-2-18 / 4-12-18
  250 250 190 125
  Dus het niveau kruipt naar beneden, de laatste van 4 dec. 2018 was dus de helft van 2016 en 2017. Kijk op zo’n manier kun je dus de kans op een hartinfarct verminderen πŸ˜€ ❀
  Hoezo,"ik kan er niets mee" lol !

  Deze video zegt dus dat het insulineniveau belangrijker is dan de cholesterol. Insuline de olifant in de kamer πŸ˜€
  Dat een te hoog insuline niveau de oorzaak is van hartfalen en het daarom van groot belang is het insulineniveau te verlagen.

  Geliked door 2 people

 11. Beste wensen Mariet ! Je doet het zo geweldig nog zo te lezen , zo energiek ! Ook zonder onze geliefde fietsenmaker !

  Ook ik ben ooit door hem op het ( goede ) spoor gezet , ben daar nog steeds dankbaar voor …… , al maak inmiddels andere keuzes , keto/carnivoor 80% πŸ˜‰

  Mooie foto btw , vorige ook mooi al stoorde mij die boerderij op de achtergrond mij altijd op de e.o.a. manier …..

  Enne , zoals altijd , je weet het ……… ( vul zelf maar in hihi ) .

  Groet , Hans

  Like

  • KDV ❀

   Jij ook de beste wensen Hans, ook voor onze geliefde fietsenmaker, als hij kijkt !

   Ja ook nog altijd dankbaar voor het goede spoor, dat wel. Maar ik mis hem wel en hoop op zijn terugkeer.

   Ja die boerderij stoort wel een beetje, letterlijk (mestgeur bij wind uit het westen) en sta in de weg bij de zonsondergang, lol.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s