Ik kom van ver ……. !!!

Bc44iHbCMAAAoYf dikke man

 

Van hoe ver kom ik ? waar ben ik en ga ik naar toe ?  daar wil ik het nu even over hebben.
Om dat (beschamende) verleden nu definitief achter mij te laten.
En om mij er mee te verzoenen. Om de volgend stap te nemen, zonder ballast.

Nú, terwijl ik weer blij ben met mijn lichaam, verschijningsvorm, uit mijn hol kruip, weer de wijde wereld intrek, me niet meer verschuil als een gewond dier, zou ik dat verleden weg willen denken, alsof het nooit bestaan heeft.

Maar zo werkt dat niet, het zit nog in een donker hoekje te branden in mijn ziel, een wond met een dun roofje. Waar je voorzichtig omheen moet wassen om het niet te beschadigen, uit angst dat de wond weer open gaat, ontsteekt en weer gaat etteren. Het vlees moet nog helen, het roofje afvallen, het litteken vervagen.

Omdat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, ga ik nu dus met de billen bloot 😉 Schok therapie !
Om al die opgespaarde afweer uit mijn systeem te gooien en te vervangen door positief en onbekommerd gedrag om de wereld (weer) tegemoet te treden.

Dat kleine volmaakte meisje, die jonge vrouw, helemaal onderaan van de fotoreeks, hadden er nog geen weet van.  Zo gingen er veel onschuldige en onbezonnen jaren voorbij. Met een lichaam dat deed wat ik wilde,  rennen ? dansen ? feesten ? werken ? studeren ? nachten doorrijden naar verre landen ? noem maar op . Allemaal oké.  Met veel lol, verdriet, groei, leren en ploeteren. Niks bijzonders en tegelijk heel bijzonder, gewoon leven.

Met de diabetes kwam het beperkende eindigheidsgevoel, niet meteen, het sloop er gewoon langzaam in. Net zoals de kilo’s die zich langzaam aanschurkte en de machteloosheid om dat tegen te houden, hoezeer ik ook mijn best deed.
Steeds meer medicijnen ‘nodig’ volgens de dokters.
Insuline, Avandia/Actos ( die als bijwerking hadden om glucose als vet op te slaan, net als insuline doet ) Losartankalium/hydrochloorthiazide, voor de ‘hoge’bloeddruk en vochtvasthouden in mijn benen. Ook een korte tijd op statines, voor verlagen van de cholesterol, gelukkig snel eruit gekieperd, 2007.
Klachten over het steeds dikker worden werden afgewimpeld door de dokter, liever dik dan ziek=complicaties  (daar heeft hij een klein beetje gelijk in, alleen als je nog altijd teveel koolhydraten eet)  Want, ondanks dat ik weinig diabetescomplicaties kreeg, had ik wel heel veel last van die overmatige kilo’s meeslepen.
Bewegen werd steeds minder een pretje, pijn in de enkels, voeten, rug, waardoor ik orthopedische schoenen en elastische kousen (vocht in de benen) kreeg aangemeten. Gevolg: terwijl bewegen werd geadviseerd, was dat zo’n pijnlijke exercitie dat ik dat juist meer ging vermijden.
Een vicieuze cirkel, om moedeloos van te worden. Naast het feit dat ik me steeds minder wilde vertonen, om die veroordelende blikken te vermijden. Nee alles bij elkaar, geen pretje. In mijn kleine vriendenkringentje was ik op mijn gemak, maar daarbuiten voelde de wereld meer en meer vijandig aan. Ik weet het zat (ook) in mijn hoofd en met periodes trok ik me er meer of minder van aan. Maar het bleef aan mij knagen.

Dat was dus het verleden ! Ik kán het achter me laten.
Nu heb ik het geluk gehad om te ontdekken én de kans gegrepen, hoe ik honderd tachtig graden kan draaien. Voeding als medicijn. Zo logisch …
Pillen eruit, insuline steeds minder. Gewicht naar beneden. Spieren opgebouwd, lopen weer een plezier.
En vooral weer onbezonnen vrolijk. Sprankelen ! Met open blik de wereld weer in.
Reversing diabetes, zover als maar mogelijk !!!

Ik laat niet af … XD

 

 

Gewone kiekjes, geen statie foto’s. Natuurlijk de leukste en vrolijkste uitgezocht 😉

21 sept 2014

21 september 2014  Wat een schatje, he 😉 Goed er kunnen nog wel wat kilootje vanaf, maar het ziet er weer smakelijker uit en… ik durf me weer te vertonen.Geluk 🙂

10681855_10203616601649129_81396861_n

6 september 2014. Na Taylor en tijdens Mobbs ( 48u/IF ) ben ik nu 28 kg afgevallen. Ik voel me zo langzamerhand weer een ‘normaal’ mens.

12 feb 2014 - kopie

februari 2014  Na eerste drie mnd. AZM  20 kg afgevallen. Darmflora hersteld, HbA1c naar 6.5.  Blij 😉 In de daaropvolgende 3 mnd. nog eens gezakt naar HbA1c  5.8. Dan Taylor en Mobbs 🙂 het gaat maar door !

 

3 aug 2013

aug 2013  Veel IF, veel sport,  Paleo HF/LC, afgevallen 16 kg, met plateau tot dec.2013. Toen begon het AZM experiment

????????

juni 2012 Halfjaar op Paleo/HF/LC/IF ketose,  8 kg afgevallen

373902_2011246819817_1978770375_n

2011 Eten zo’n 1100/1200 calorieën per dag. Metabolisch onderzoek wijst uit: gebruik 2300 cal. eten 1100 cal. Dus al draaien op vet ? Begonnen met sporten aug. 2011

SONY DSC

augustus 2010 Weer op een Atkins dieet met 2 sneden koolhydratenarm brood per dag. Gewicht in toom, niet bijkomen, maar ook niet afvallen

261613_1663852015164_1606083_n

maart 2010 in Spanje op Dr. Frank dieet, ha, ha, 3 kg afgevallen 😦

collage 3

april 2010 – april 2013

?????????????

2007 – 2013

Aug 2007

augustus 2007, Op z’n dikst ?

10155270_10201057659842666_5931535664447493756_n

1967/1968

310513_1679173758198_5717368_n

1945/1946

21 thoughts on “Ik kom van ver ……. !!!

 1. Pingback: 2018, het zevende ‘iedere dag keto’ jaar | Ketogeen... en... Wat ?

 2. Pingback: Are you a victime or a warrior ?… aan het begin van jaar vier … | Ketogeen... en... Wat ?

 3. Mariet, wat verheugt mij het resultaat wat je behaald hebt. Wat ik zo opmerkelijk vind is, dat een mens uiterlijk in zijn gezicht zo weinig veranderd. Ik zie jouw foto’s als kind, daarna als meisje, jonge vrouw, oudere vrouw en nu stap je op een fiets en je gezicht heeft nog steeds dezelfde trekken als ooit. Als je er doorheen kijkt wordt een mens blijk baar niet ouder.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Mariet,

  Wat heb je dat goed gedaan. Waarschijnlijk met bloed, zweet en tranen, met je eigen verdienste dankzij je eigenwijze houding. Ik heb je verhaal gedeeld op FB, wie weet kan het anderen inspireren.

  Zonnige groet, Paula

  Like

 5. Hallo Mariet,
  Mooi geschreven blog en leuk om eens een paar foto’s van je te zien, waarin het enorme verschil dat je hebt doorgemaakt duidelijk te zien is!
  Jouw verhaal is zo indrukwekkend, dat ik mij er moeilijk een mening over kan vormen. Ik vind het gewoon fantastisch van je!

  Geliked door 1 persoon

 6. Mariet, als er iemand een steen verlegd heeft in de rivier ben jij het. Of zeg maar gerust een rotsblok. Het water kan nooit meer dezelfde weg stromen. Ik denk dat je een inspiratiebron voor velen bent en ik eis dat je spreekt op het AHS Nederland 2015 🙂 . De Drentse diëtistes waren naar hun reacties te oordelen hartstikke nieuwsgierig naar je verhaal.

  Geliked door 2 people

 7. Mooi bijpassend plaatje Mariet bij je prachtige verhaal van je levenservaring , er spreekt zoveel uit !
  Je wilskracht en je positieve levenshouding zou zo inspirerend kunnen zijn voor zovelen ….. als ze er maar van konden weten en er ( ook ) een voorbeeld aan namen . Helaas ze weten er niet van en/of willen er niet van weten .
  Ook tijd voor jou om presentaties/lezingen te gaan houden voor onwetenden maar wel open staand voor ( als ze er van weten ) ?
  Ik verklaar je bij deze tot boegbeeld , de trots van het ,,diabetes-schip ” dat WEL van koers veranderen kan en vooral wil ;-))

  Like

  • Dank je Hans !
   Lijkt me leuk, boegbeeld spelen.
   Voorop lopen en dan maar hopen dat ze achter me aan komen XD

   Mmmm, dan moeten er wel nog wat meer mensen gaan schakelen, he.
   Wie weet, één keer valt het kwartje bij meer diabeten. Dat zou echt fijn zijn….

   Like

   • Gelukkig ben je altijd een mooie stralende vrouw gebleven, maar nu straal je ook echt weer zelfvertrouwen en levenslust uit.
    Wat me het meest opvalt aan je ‘dikste’ periode -ook april ’10 nog- dat je zo ‘gevangen zit’ in je eigen lijf. Langzamerhand begin ik de mensen op straat te herkennen; alsof ze een dikmaakpak aan hebben i.c.m. een ‘naar binnen gekeerde (staart tussen de benen) blik’ …. schaamte voor iets waarvan ze niet weten wat ze eraan kunnen doen….

    Geliked door 1 persoon

   • Ja precies Corrien 😉 Je zegt het mooi ! “gevangen in je eigen lijf ” “een dikmaakpak” zo voelt het ook.
    Het maakt letterlijk en figuurlijk een barrière tussen jouw en de buitenwereld.
    Zo blij dat ik de weg heb gevonden om het uittrekken, dat dikmaakpak ❤

    Like

 8. Mariet, veel respect voor de weg die je bent ingeslagen en je niet hebt laten ringeloren door doktoren en artsen, noch door je familie die ook allemaal behept zijn met diabetes. Ik vind ook herkenning in je verhaal. Mensen die zichtbaar dik zijn hebben het lichamelijk een stuk zwaarder maar geestelijk klinkt het hetzelfde, zonder mijn ervaringen te willen vergelijken met de jouwe, maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Ik ben erg blij met je experiment en nog blijer dat je je weer happy en gezond voelt. en wat een lief cadeautje van Melchior! Want over dik gesproken; DIK verdiend, lieverd! XXX

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt Christel, ha, ze krijgen mij er niet onder.

   Je hebt gelijk, we zijn allemaal tot op zekere hoogte betroffen door de verkeerde info over voeding en medicijnen, ieder op zijn eigen manier. Gelukkig kunnen we nog een heleboel terugdraaien. Ik wens jou ook veel geluk en gezondheid.
   Dat is al gelukt en gaat nog meer lukken, toch 🙂

   Like

 9. Mariet,

  Diep respect hoe je dit geschreven hebt, wat is de medische wereld ziende blind, dit soort patronen moeten artsen ook herkennen, en vraagtekens geven i.p.v. als lemmingen dom de farmaceuten te volgen… Je omschrijven van wat het werkelijk met je doet, hoe het je zelfbeeld kapot maakt, dat lijkt me geen uniek patroon…. Jij hebt de kracht om tegen de stroom in te zwemmen gevonden! Sjapoo, natuurlijk steunen een aantal volgers je, maar je artsen zijn te beroerd om ook maar enige echte interesse te tonen… Schandalig!! Geniet van het leven, plan je trip naar Berlijn en geef de datum door dan boek ik de gelden voor een meer dan verdient etentje in het paleo restaurant naar je over!

  You go girl!

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je Michel, dat jij het wel begrijpt.
   Wij, met z’n allen, worden we zó de zogenaamde onontkoombare welvaartsziektes in gerommeld, terwijl dat een grote leugen is. Mij en gelukkig steeds meer mensen zijn de schellen van de ogen gevallen. Nog een lange weg te gaan 😦

   Zou gauw we geboekt hebben voor Berlijn, ben jij de eerste die het hoort 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s