Next stage… Onderzoek alles en behoudt het goede…

 

 

 

De volgende stap !!!

Op 8 december kreeg ik de uitslag van mijn nieuwe HbA1c. Die was heel goed te noemen n.l.  5.4
Binnen één jaar van 8.1 naar 6.5 naar 5.8 naar 5.4.
5.4  is een ‘normale’ waarde en non-diabetes.
Dat klopt natuurlijk niet, want ik gebruik nog altijd insuline en ben dus nog altijd diabeet.

Na alle interventies van de afgelopen jaren ben ik wel al een heel stuk opgeschoten. Minder insuline nodig, een aantal medicijnen eruit, 28 kg. verloren, flink spieren opgebouwd en weer lol in het leven 🙂

Ik ben er nog niet helemaal !
Wat ik nu wil is de insuline er zoveel mogelijk uit, meer gewicht verliezen, nog betere spieren en conditie opbouwen en vooral ook meer plezier en aandrang om actief te zijn.
Het aller belangrijkste om dat doel te verwezenlijken is, dat ik mijn te vette lever genees/onvet, zodat mijn beta- en alfacellen weer in harmonie met elkaar gaan samenwerken.
Dat is al voor een deel gelukt door middel van het Roy Taylor experiment van 8 weken calorierestrictie, met daarbovenop de interventie naar nog meer calorierestrictie en ketose, gedistilleerd uit de Charles Mobbs bevindingen.
Gevolg is/was: minder insuline gebruik en vooral minder glucose dumping uit de lever in het bloed. Dat gebeurde vroeger te pas en te onpas, waardoor mijn bloedsuiker plotseling flink hoog werd.  Vooral, na en-of tijdens het sporten gebeurde dat iedere keer. Glucose dump, bloedsuikers van 11 of meer, terwijl ik vóór het sporten zoiets als b.v. 5.3 had.

Nu is dat al een paar maanden zowat gestopt en gaat de bloedsuiker nog maar 1 of 2 punten omhoog ná het sporten. Als de lever zomaar glucose in het bloed dumpt, is het begrijpelijk dat de HbA1c bij meting hoog blijkt. Dat de HbA1c nu lager uitpakt is een teken !? dat de lever niet meer zoveel glucose dumpt. Je zou kunnen zeggen dat de alfacellen weer luisteren naar de betacellen en alleen glucagon produceren indien echt nodig, dus niet te onpas.

Om dat proces weer verder te voeren ga ik nu metformine medicatie toevoegen om de insuline hoeveelheden nog meer te verminderen. Metfomine kán ook zorgen voor een betere vetverbranding en dus gewichtsverlies. Samen met mijn caloriearme eten van Paleo/HF/LC naar ketose dieet, moet dit de de lever nog meer ontvetten. Dit is dus wat ik hoop.
Ik heb er alle vertrouwen in 🙂

Stay tuned for more updates ! Ik ga natuurlijk weer rapporteren en hoop wéér op jullie aanmoedigingen ❤

SAM_5052

9-11 St. Jacobsschelpen, kokosolie, boter, peper, kurcuma, ui, knoflook, boontjes, tomaat, zoete aardappel, aardpeer, komkommer.

SAM_5054

11-12 garnalen, kokosolie, boter, zout, peper, kurkuma, knoflook, zeekraal, palmkool, aardpeer, avocado, citroen, olijfolie.

SAM_5059

12-12 zeevruchten: mossel, inktvis, garnalen, ui, knoflook, zout, peper, kurkuma, boontjes, zeekraal, palmkool, aardpeer, jalopeno, halve avocado.( ik kreeg niet alles op )

SAM_5066

16-12 garnalen, kokosolie, boter, reuzel, zout, peper, kurkuma, ui, knoflook, zoete aardappel, palmkool, spruitjes,

SAM_5069

18-12 haantje, de helft, kokosolie, boter, reuzel, zout, peper, kurkuma, laos, gember, ui, knoflook, wortel, pastinaak, spruitjes met boter en nootmuskaat.

 

 

96 thoughts on “Next stage… Onderzoek alles en behoudt het goede…

 1. Pingback: Het laatste gaatje dichten … | Ketogeen... en... Wat ?

 2. Pingback: 2018, het zevende ‘iedere dag keto’ jaar | Ketogeen... en... Wat ?

 3. Pingback: Are you a victime or a warrior ?… aan het begin van jaar vier … | Ketogeen... en... Wat ?

 4. Pingback: Terugblik, vooruitblik en verantwoorde oliebollen | Het Paleo Perspectief

 5. Verslag 30-12
  8 uur FBG 4.9 Koffie en kokosolie en 1x metformine
  13 uur BS 5.4
  14.30 uur eten, een handje zure mosselen vooraf, restje stoofvlees, aardpeer, kokosolie, reuzel, ui, knoflook, zout, peper, kurkuma, tamarinde, spruitjes, komkommer
  18 uur BS 7.2, een paar, 7, amandelen bij de thee
  21 uur BS 6.5 Lantus 34 EH
  Totaal insuline 34 EH
  Calorieën ± 550

  31-12
  8 uur FBG 4.3
  Gewicht -2 ons

  Dit laatste dagje van het jaar, heel even terugkijken, maar vooral weer vooruit. Naar de volgende uitdaging !

  Like

  • Hoi Mariet en anderen,

   Een goed 2015 gewenst!
   Ik zou het fantastisch vinden als ik een aardpeertje van je mag planten in mijn schrale moestuintje! En natuurlijk lekker voor de Dutch lunch op de 11de.
   Ik heb voor het eerst beef jerky gemaakt, zonder zout, want mijn oudste zoontje lust alles waar zout aan toegevoegd is niet 😉 Als het me lukt om volgende week nog een batch te maken, de eerste is dan zeker en vast al op, zal ik beef jerky meenemen.

   Like

   • Jij ook Esther, een mooi 2015 gewenst en hopelijk uitzicht op een oplossing voor het onderzoek.
    Ik neem aardperen mee, ook om te planten in de moestuin.
    En even iets bedenken voor bij de beef jerky, (lekker) ……van aardperen. Als het me lukt nog wat wafels bakken 😉

    Like

 6. Verslag 29-12
  Vreemde dag, vreemde nacht. Waarom, ik zou het niet weten.
  8 uur FBG 3.6
  Bloedsuiker, door de dag 5.9, 7.3, 6.5. 2x metformine en 34 EH Lantus.
  Weinig gegeten, geen honger. Ook weer wat onpasselijk, niet echt lekker. Midden in de nacht, 5 uur wakker met flinke hoofdpijn. Bloedsuiker gemeten, 6.1, dus niet te laag. Aspro bruis genomen ( dat doe ik bijna nooit ) Weer in slaap gesukkeld.

  Vanmorgen was de hoofdpijn weg en de bloedsuiker 4.9 Gewicht gelijk.

  Vandaag voelt het weer goed, gelukkig 😉

  Like

 7. Weer boven water 😉
  Redelijk ongeschonden de kerstdagen door gekomen. Nauwelijks ‘rare’ dingen gegeten. Wel op andere tijden en dat had wel effect op de bloedsuiker, maar niet veel. Minder gemeten en minder gewogen en minder gesport. Wel gewandeld, woensdag in de stad en gisteren langs de Vecht. Zo’n mooi weer, na een dagje sneeuw.

  Vandaag, 29-12, 8 uur FBG 3.6 en definitief een kilo eraf. Weer terug naar mijn eigen ritme.

  Geliked door 2 people

  • Het lijkt erop dat je op aardig diep water zeilt de laatste tijd. Hoe veel mensen kunnen zeggen dat ze de afgelopen dagen een kilo zijn afgevallen 🙂 ? Prachtige FBG ook.

   Intussen breek ik mijn kop over GLUT-1 en de invloed van glucosespiegels in het brein op plasmaspiegels. Als het lukt om GLUT-1 expressie in de BBB op te schroeven, verdwijnt de diabetes.

   Boksen is een goed begin. Zeebanket ook, las ik gisteravond en daar komt Mosselbaai weer in beeld…

   Geliked door 1 persoon

   • Melchior, het gaat goed, en voelt goed. Ik kom steeds dichterbij. De metformine stopt heel duidelijk het weer terug opslaan van vet/glucose in de vetcellen. Ik voel mijn heupbotten weer, ze waren weer een beetje ingepakt door die 4 kilo’s erbij, rond de taille. Ook al is het op de weegschaal nog maar een, voelt als meer.
    Een paar dagen wat hogere FBG 4.7- 5.5 en door de dag, weleens 7.5- 8.2.
    Gisteren zalm, tonijn, garnalen en sla gegeten, met glutenvrij brood ( dat aten de anderen, ha, ikke niet ) Ook bij een Turks restaurant gegeten, en weer de glutenvrije truc ingezet. Dat werkt goed. Lamsvlees, zonder meel in de saus. Blijkbaar is glutenvrij, zo langzamerhand geaccepteerd 😉

    “Glut-1 expressie in de BBB (als van BloodBrainBarriere ? ) op te schroeven, verdwijnt de diabetes ?”
    Ik probeer het te begrijpen (google ) Lage bloedglucose helpt ?

    Jammer vandaag geen sport, maar ik ga thuis wat doen en een boksuitrusting bestellen. Mosselen kopen, van de week weer naar de Thai. Bevalt goed schelp-schaaldieren. Binnenkort Mosselbaai ? 🙂

    Geliked door 1 persoon

  • 🙂 .

   In diabetes type 2 wordt de expressie van GLUT-1 in de bloed brein barriere minder, lang voor de plasmaglucose te hoog wordt en ‘diabetes’ wordt gediagnosticeerd. Door de neerregulatie van GLUT-1 in de BBB ontstaat een relatief te laag glucoseniveau in het brein. Met minder deurtjes kan er minder glucose naar binnen. Om daarvoor te compenseren zet het brein (centraal) de perifere glucosespiegel een paar tandjes hoger. Er is dan meer glucose en er kan meer door het beperkte aantal deurtjes de hersenen in worden geduwd. Ingrijpen in de perifere glucoregulatie heeft weinig zin, als niet ook de GLUT-1 expressie wordt verhoogd.

   Waarom zou het lichaam in Mozes’ naam GLUT-1 gaan neerreguleren? Via een ingewikkeld mechanisme wordt het brein bij een gebrek aan ‘agressieve’ fysieke activiteit bang dat er te veel glucose in het brein zal komen, wat ook niet goed is. Reactie: afbouwen van GLUT-1 deurtjes, met uiteindelijk perifere hyperglycaemie als gevolg. Goed gedoseerde ‘agressieve’ activiteit (boksen, sprinten, HIIT) lijkt GLUT-1 expressie weer te verhogen, waarna het brein het veilig acht om de perifere glucosespiegel naar beneden bij te stellen en die dus niet meer kunstmatig hoeft te worden verlaagd.

   Geliked door 3 people

 8. Verslag 23-12
  8.30 FBG 3.9 Koffie en kokosolie 1x metformine
  13 uur BS 3.7
  14.40 uur eten, mosselen in het zuur, restjes vlees, avocado, sla, komkommer, koffie met dadel na. 1x metformine
  18 uur BS 6.1 een paar nootjes
  21 uur BS 5.2 Lantus 32 EH
  Totaal insuline 32 EH en 2x metformine
  Calorieën ± 520

  24-12
  8 uur FBG 4.9
  Gewicht -2 ons

  Bloedsuiker is echt laag, dus de insuline zakt naar 32 EH, dat is 10 eraf !

  Even kerstmis vieren !? Op familie bezoek.
  Ik wens jullie allemaal een mooie kerst ❤

  Like

  • Mariet, de langdurige druk die jij oplegt aan het ectopische vet breekt de weerstand ervan. Ik heb diepe bewondering voor je vasthoudendheid.
   Veel plezier bij de familie en fijne feestdagen.

   Like

  • Laat me nog even de eigenwijze prick uithangen voor een goed begrip. Het agressie concept heeft niets te maken met het ‘uitkuren’ van opgepotte agressie. Dat suggereert de noodzaak van een soort uitlaatklep, als in stoom afblazen. Dit is niet waar het om gaat. Waar het om gaat is dat ons organisme is geëvolueerd met periodiek gevaar, de periodieke noodzaak tot vechten of vluchten, zelfverdediging of sprinten, winnen en soms verliezen en als je het overleeft je wonden likken. Valt deze noodzaak weg en neemt dit gedrag tot een minimum af, dan ontstaat een hele cascade van fysiologische herprogrammeringsreacties die de deur openzetten voor metabool syndroom en diabetes type 2. In mijn boek zal ik deze pathways in detail uitwerken.

   Je ziet hoe weinig nodig is om effect te zien. Of dacht je dat deze ontwikkeling toeval is 🙂 .

   Geliked door 2 people

   • Laat ik ook 2 begrippen beter illustreren.

    1. Spiritueel is iets wat we bijvoorbeeld samen deden rond deze tijd van het jaar, wat daarna vervangen werd door “het kindeke”.

    Spiritueel heeft nog minder te maken met het nazeggen van versjes die de broodlobby sterkt ten goede komt – Matteüs 6:9-13 geef ins heden ons dagelijks brood -.

    2. Het brood waarvan sprake was echter een zuurdesembrood, geen gistbrood (pas vanaf de 18e eeuw uitgevonden) en zeker geen supermarktbrood.

    Iemand misschien een link of idee in hoeverre een traditioneel zuurdesembrood (dus toch al een flinke dag voorverteerd door de desem tijdens het rijzen) verteerbaar is?

    En om in de sfeer te blijven: Oh Tannenbaum … wat correct vertaald in… sparren!

    ❤ Prettige feestdagen!

    (en wat oliebollen betreft: er circuleren recepten met kastanjemeel en superstijf opgeklopt eiwit rond 🙂 )

    Like

   • Ik durf mijn kinderen niet alle oliebollen te ontzeggen, dus wij bakken morgen deze paleoliebollen:

    1 cup/250 ml amandelmeel
    2 eieren
    2 eetl honing (of minder)

    Klop het amandelmeel en de honing minimaal 2 uur voordat je gaat bakken door de eieren. Verdun het beslag eventueel met wat water.
    Leg steeds een lepel beslag in olie van 170-190 C.

    Je kunt er eigenlijk beter appelflappen van bakken:
    Haal een appelpartje door het beslag en bak beide kanten in een laagje kokosolie.

    Fijne jaarwisseling!

    Geliked door 2 people

   • Hoi Esther, lijkt me heel lekker.
    Vroeger maakte ik waffels, van veel eieren, amandelmeel en gelijk deel kokosmeel, bakingsoda, citroensap op het laatst erbij, dan gaat het wat rijzen, kokosolie, tegen het plakken en idd. wat honing en soms wat rauwe cacaopoeder. Of wel eens notenboter. Daar at ik dan iedere dag een half waffeltje van met kokosolie voor ontbijt, met de koffie.
    Ook iets voor oudjaar ?
    Jullie ook fijne jaarwisseling !

    Zal ik 11 januari aardperen meenemen, om te eten en te planten ? ik heb er heel veel 😉

    Like

 9. Verslag 22-12
  8 uur FBG 4.9 Koffie en kokosolie ( metformine vergeten )
  12 uur BS 7.0 na de sport.
  14 uur BS 5.9 1x metformine
  en eten: mosselen uit het zuur, rundvlees worst, kokosolie, boter, reuzel, ui, knoflook, zout, peper, kurkuma, zeekraal, sla.
  19 uur BS 7.2 1 x metformine
  21 uur BS 6.3 Lantus 34 EH
  Totaal insuline 34 EH 2x metformine
  Calorieën ± 570

  23-12
  8.30 uur FBG 3.9
  Gewicht + 1 ons

  Sporten gaat weer een slagje beter: Zwaarder gewicht, minder pauzes nodig, betere uitvoering.
  Het betekent ook meer verschillende oefeningen binnen het uur kunnen doen.
  Nu, een cluster van twee oefeningen direct na elkaar, zonder pauze. Kleine pauze, dan nog 2x herhalen en dan de volgende cluster van twee oefeningen, die elk dezelfde spiergroep aanpakken. Intensief. Nog even 5 min. uitfietsen, met 3 x Hitt van 30 seconden.

  En toch ná het sporten, goede bloedsuikers, glucosedumping definitief verdwenen.

  Geliked door 2 people

 10. Verslag 21-12
  9 uur FBG 4.1 Koffie en kokosolie en 1 metformine
  11.30 uur AZM, een eetlepel
  13.45 uur BS 4.5
  15 uur eten:1.5 beefburger, kokosolie, boter, reuzel, ui, knoflook, zout, peper, kurkuma, zeekraal, sla, komkommer, olijfolie.
  1 x metformine
  18.30 BS 6.1 paar nootjes, klein stukje kaas
  21 uur BS 6.2 Lantus 34 EH
  Totaal insulie 34 EH
  Calorieën ± 530

  22-12
  8 uur FBG 4.9
  Gewicht – 5 ons

  Gisteren weer eens AZM, na een tijdje niet, merk er niets van. Vandaag niet, morgen weer wel. Gewoon omdat het kán 😉

  Like

  • Mariet, het gaat fantastisch en het wordt nog beter, maar ik wil je toch nog eens vragen of je je ijzerwaarden wel eens hebt laten meten. Met name je serum ferritine. Subklinische ijzerstapeling is een megafactor in de etiologie van diabetes. Beslist niet de enige factor, maar een die erg vaak meespeelt. Mensen beschikken niet over het vermogen om van overtollig ijzer af te komen (vrouwen tot aan de menopauze wel) en wanneer de inkomsten de uitgaven overschrijden, hoopt het zich op en ontstaan toxische niveaus. Met name in families waarin veel diabetes voorkom zie je vaak relatief hoge serum ferritines. Het zou lullig zijn als deze simpel te elimineren factor de ultieme victorie ongezien in de weg zou staan.

   Like

 11. Verslag 20-12
  9 uur FBG 2.9 Koffie en kokos en een dadel. 1x metformine
  14 uur BS 4.9
  16 uur eten: 2 eieren in de pan, boter, 3 plakjes rauwe ham, sla, halve avocado, olijfolie. en 1 metformine.
  18 uur BS 5.4 een paar nootjes
  21 uur BS 5.9 Lantus 34 EH
  Totaal insuline 34 EH
  Calorieën ± 490

  21-12
  9 uur FBG 4.1
  Gewicht -4 ons

  Ik denk dat de metfomine nu geaccepteerd is door mijn chemisch fabriekje. Geen misselijkheid of hoofdpijn meer en …. weer positief/vrolijk
  Want dat valt me, nu achteraf, op dat mijn hoofd/hersenen ook moesten wennen, naast de hoofdpijn, ook gauw geïrriteerd en een beetje depri. Hoofd naar beneden, geen open blik.

  Kortste dag vandaag, op naar de lente ❤ 🙂

  Geliked door 3 people

  • Goedemorgen marietsebiel,

   Ben blij dat je er zelf over begint over je hoofd/hersenen 🙂

   Holistisch bekeken zie ik te weinig “mind over matter” gebeuren: je doet dat wel schitterend allemaal met voeding jezelf mediceren, maar ook je mind kan je inschakelen om te mediceren, denk maar aan al die wonderbaarlijke genezingen observaties 🙂

   Neen, ik ga hier niet prediken, zet ze gewoon even op een rijtje, en kies wat werkt voor jouw:
   – bidden: het doet wonderen bij sommigen (bij mij niet)
   – je passie, liefde weer opnemen: gevoelsmatig denk ik dan aan je tuin. Zegt Mariet: stef: ’t is hier wel net winter geworden hoor. Idd Mariet, maar jij bent niet zo “volgens het boekje”. Dus nu erwtjes de grind in (de laagste struiksoort zoeken) en zien wat ervan komt. Strikt paleo geen verse erwten (zal ik toch eens moeten nalezen in het nieuwe boek van MM): dan gewoon de verse topscheuten afknippen en soepje mee koken met spek. Lekker! En als de hete winters blijven aanhouden zit je leuk in april al erwtjes te peulen 🙂
   -weer verliefd worden op iemand of iets: sluit dicht bij passie aan, en het is niet de eerste keer dat een verliefd iemand gewoon kilos begint af te vallen. Waarom weet ik niet, weet wel dat het bij sommigen werkt 🙂
   -mediteren: sluit ergens dicht bij bidden aan
   -zelfhypnose : gaat ook die richting uit: werkte voor mij vroeger bewust bij het slagen in examens en onbewust is “my happy space” die ik me daarbij altijd visualiseerde, nu net wat ik zie als ik uit mijn raam van mijn appartementje naar buiten kijk 🙂
   -even mind op rust zetten: al je onderzoek en die slimme commentaren, videos… hier en bij MM: zoveel onderzoek, daar wordt je brein ook moe van. Hoofd/hersenen zo nu en dan even laten rusten 🙂
   – zal nog wel meer te vinden zijn voor dit lijstje 🙂

   k wil gewoon zeggen dat je extra oempf kan toevoegen door je hoofd/hersenen wat blijer te maken plus actief mee in te schakelen in je gezondheidsproces, en… omdat je er zelf over begon dus, ik verzin niks nieuws 🙂

   Prettige dag verder en op naar de lente Marietsebiel!

   Like

   • Stef, bidden ? Nee doe ik ook niet meer 😉
    De tuin, dat wel. Vorige week de knoflook, verschillende soorten, en de shalotjes, oerprei en de egyptische ui geplant, vóór het gaat vriezen.
    Idee ! erwten planten, die heb nog wel liggen, en de jonge spruiten eten, lekker.
    Verliefd worden ? dat is een lastige he 😉
    Mediteren en hypnose ? Rust nemen, dat wel. Af en toe eens wat anders doen, ga ik met de kerst doen. Jij een prettige nacht en goede morgen alvast. Idd, op naar de lente ❤

    Geliked door 1 persoon

   • Ja, verliefd worden is vooral om het lijstje wat aan te vullen en meer ideeen los te maken 🙂 Ik zit dan ook te denken aan de Lage Landen evolutie: korte dagen, een mens wordt “een beetje depressief” – dus dat zal wel het tegengestelde gevoel zijn van verliefdheid – … dus zeker niet afvallen. Logisch toch: het was immers herfst en dan moet je verstand – op evolutie basis dan – je een seintje geven om een vetvoorraadje op te bouwen om door de winter te raken.

    De andere zaken in mijn lijstje zijn eerder spiritueel – het verbonden zijn met de aarde, het heelal -.

    Tuin is dan weer neo paleo 🙂 Maar hobby is zeer belangrijk voor een goede gemoedsrust 🙂

    En wat Melchior aanhaald is dan weer de “alledaagse” paleo leven gemoedstoestand terug opzoeken: even boos worden omdat een brontosaurus je net gevangen konijn mee wil oppeuzelen, of even boos worden omdat broerlief weer aan je vlechten zit te trekken 🙂 Deed me direct denken aan Maarten die agressie had met zijn diabetes: dus het ene het gevolg van het andere, of het andere een extra oplossing voor het ene: goed gedacht van Melchior 🙂

    Oja, sparren… dat doe je in een sparrenbos?

    En een prettieg dag toegewenst alweer!

    Like

  • Mariet, het wordt me steeds duidelijker dat Milind Watve waarschijnlijk gelijk heeft. In de discussie op Foodlog komt dat niet uit de verf, omdat niemand daar (zelfs Van Berkum niet, al doet hij alsof) zijn boek van kaft tot kaft gelezen heeft.

   Gebrek aan agressie is een gedragsdeficiëntie die via heel logische, consistente mechanismen tot diabetes kan leiden. We zijn geëvolueerd om geregeld fysiek agressief te reageren en bij een kunstmatig gebrek aan zulk gedrag gaat onze glucoregulatie naar z’n ratsmodee.

   Is het voor jou lastig om een boksbal of zandzak te installeren en dagelijks een kwartiertje met het ding te ‘vechten’? Je moet jezelf dan echt flink kwaad maken (op iets of iemand) en de bal of zak als ‘vijand’ te lijf gaan.

   Het kan niet anders of je insulinebehoefte zal vervolgens na verloop van tijd scherp dalen.

   Geliked door 4 people

   • Melchior, ja dat lijkt me wel lekker, flink rammen tegen zo’n boksbal. Iemand in gedachte nemen en die dan helemaal voor rot slaan !? Lijkt me zo wie zo therapeutisch. Maar als de insulinebehoefte er van daalt …. ga ik dat zeker uitproberen, ha, ha.
    Op mijn sportschool hangt er eentje. Die ga ik alvast eens bevechten en tips vragen van mijn coach. Welke en hoe !

    En dan op zoek naar zo’n boksbal of zandzak.
    Of … op zoek naar een man, die met me wil sparren? Volgens Stef’s advies, dan 😉

    Geliked door 2 people

  • Een sparringpartner zou inderdaad nog beter zijn. Iemand die je af en toe ook eens (niet al te hardhandig gezien de leeftijd) omlegt 🙂 . Sportschool is goed begin, maar je moet het elke dag doen, dus iets voor thuis zou handig zijn. Boksballen/zakken zijn niet zo duur, maar we kunnen natuurlijk een crowdfunding projectje starten. Een plunjezak van de dump vullen met kattenbakstrooisel en ophangen werkt ook.

   De mechanismen zijn mindblowing, zo elegant en logisch.

   Like

  • Stef, onderstaand citaat is niet overdreven. We zijn geëvolueerd met periodieke fysieke agressie. Het was noodzakelijk. De plotselinge vrijwel totale afwezigheid ervan heeft grote fysiologische consequenties. Het gecontroleerd herinvoeren van dit gedrag heeft een ongekend therapeutisch potentieel. Vergelijk het met afwezigheid van zwaartekracht. Dat maakt ons snel ziek, want ons lichaam is ermee geëvolueerd en als je het weghaalt (in de ruimte) gaat er van alles mis. Hetzelfde geldt voor gedrag dat tot voor kort essentieel was voor overleving.

   “Taken together, in a simple and unsophisticated way, we could see how just the lack of aggression and injury proneness leads to almost the entire pathophysiological network of metabolic syndrome and diabetes.”

   Geliked door 1 persoon

   • Melchior: ik zie wel degelijk het nut van wat je hier zegt hoor 🙂

    Ik ga hieronder even quoten om me beter uit te drukken.

    Ik beaam dat “je” agressietherapie zeker goed toe te voegen is, (zolang het op een boksbal is of tegen Unilever of Monsanto uiteraard 🙂 )

    “Therapie” valt onder “mental”, en ik wou er ook “spiritual” bij halen.

    Holistic medicine is a term used to describe therapies that attempt to treat the patient as a whole person. That is, instead of treating an illness, as in orthodox allopathy, holistic medicine looks at an individual’s overall
    -physical,
    -mental,
    -spiritual, and
    -emotional wellbeing before recommending treatment. (van http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/holistic+medicine)

    Dat zijn simplistisch opgeteld 1 fysiek en 3 mentaal: serieus meer mind than matter.

    En veel succes met je boek Melchior, en moest je – zoals ik dat ergens in juni geschreven zag op jouw site – wat meer met website(s) willen doen, laat het even weten. (liefst wassap, want ik lees niet altijd alles online…)

    Leuk keuvelen hier ten huize van Marietsebiel 🙂

    Geliked door 1 persoon

 12. Verslag 19-12
  8 uur FBG 5.3 Koffie en kokosolie en 1x metformine
  12 uur BS 6.6 ná de sport
  13.30 u BS 5.9
  15 uur eten, half haantje met wortel en pastinaak ( rest van gisteren ) met sla, komkommer, tomaat en olijfolie en 1 x metformine
  18 uur BS 7.2
  21 uur BS 7.6 Lantus 38 EH
  Totaal insuline 38 EH en 2x melformine 500 mg
  Calorieën ± 550

  20 -12
  9 uur FBG 2.9, laag maar geen hypogevoel, wel een beetje hongergevoel, dadel bij de koffie gegeten.
  Gewicht gelijk

  Vandaag lagere bloedsuiker, na 12 dagen metformine. Geen gewichtsverlies op de weegschaal, maar lichter gevoel in de buikstreek en mijn ring zit weer losser.
  Magisch denken ? Ha,ha, Ik zag gisteren Wim Hof op tv, vandaar 😉

  Like

 13. Verslag 18-12
  8 uur FBG 5.7 Koffie en kokosolie en 1x metformine
  13 uur BS 6.3
  15 uur eten: haantje, de helft, kokosolie, boter, reuzel, zout, peper, kurkuma, laos, gember, ui, knoflook, wortel, pastinaak, spruitjes met boter en nootmuskaat.
  1x metformine
  18 uur BS 10.3
  21 uur BS 8.0 Lantus 38 EH
  Totaal insuline 38 EH en 2x metformine
  Calorieën ± 590

  19-12
  8 uur FBG 5.3
  Gewicht +3 ons

  Nu 11 dagen metformine, gewend: niet meer misselijk of hoofdpijn. Verder nog niet veel van de beoogde effecten merkbaar,zoals afvallen en flink lagere bloedsuikers. Alleen ongeveer 8 EH insuline minder gebruiken 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Hoe kan je nu een 😦 plaatsen als je 8EH minder moet spuiten…

   Goedemiddag Marietsebiel 🙂

   Nu begrijp ik wel hoe je je voelt. Heb je ergens gelezen hoelang het duurt vooraleer je effect gaat ondervinden van metmorfine? Zal ’t ook even vragen aan Maarten 🙂

   Prettige dag verder!

   Like

 14. Verslag 17-12
  6 uur FBG 3.6 Wakker geworden, badende in zweet, hypo? Dadel gegeten. Niet meer slapen, opgestaan
  7 uur BS 6.6 Koffie en kokosolie, gekookt ei, dadel, en 1x metformine.
  13 uur BS 5.8
  15.30 uur koek gegeten, twee kleine stukjes, appeltaart en slagroomtaart, en 1x metformine
  18 uur BS 12.4
  21 uur BS 7.8 Lantus 36 EH
  Totaal insuline 36 EH en 2x metformine
  Calorieën ( lege ) ± 600 ?

  18-12 FBG 5.7
  Gewicht -3 ons

  Ja, je ziet het goed: koek gegeten. Verjaardag dochter, 50 jaar, geleden, een halve eeuw !!!
  Voor één keer in drie jaar, dacht ik: “What the heck” ik ga koek eten !!!
  Mooi experiment, dat kun je wel zien. Dat kán dus echt meer, ha, ha !
  Nu kan ik met een gerust hart mijn kersteten gaan plannen XD

  Like

  • Wat goed dat je koek en slagroomtaart gegeten hebt!
   Ik zat de afgelopen dagen wat te denken over jouw experiment. Wat mij opviel, is dat je iedere dag ongeveer hetzelfde eet en ook nog op dezelfde tijdstippen. Ik bedacht dat het misschien goed zou kunnen zijn om af te wijken van je ‘normale’ patroon.

   Like

   • Ha, ha, Ester, het was lekker, maar vreselijk zoet. Vooral de appeltaart. En hoge bloedsuiker, 12.4.mmol/L Dat heb ik al jaren niet meer gehad. Wel weer binnen 3 uur gezakt naar 7.8 mmol/L dat is goed te noemen. Dus er is wel degelijk ‘iets’ beter geworden door al die interventies.
    Het was zowat het enige wat ik at die dag en dan is het toch wel weinig bevredigend. Het etentje, buitenshuis, heb ik dus maar afgeslagen 😦
    Vandaag een haantje in de pan met ui, knoflook, gember, wortel, pastinaak en spruitjes met boter en nootmuskaat.

    Op een ander tijdstip eten, vaker geprobeerd, soms vooropgezet, soms door omstandigheden. Het werkt niet. De langwerkende insuline Lantus, werkt 24 uur, door kleine hoeveelheden uit het subcutaan gespoten depot in het bloed op te nemen. Daar heb jezelf geen invloed op.
    Rond 14 uur eten zorgt dat ik eigenlijk iedere dag een soort van IF doe van 16 uur ( wel een paar noten, stukje kaas of stukje 85% chocolade bij de thee, afhankelijk van de bloedsuiker)
    De kortwerkende insuline Rapid spuit je bij een maaltijd, die werkt snel en kort, dus daar kun je wel wat mee spelen. Maar de verleiding is groot om er veel meer van te spuiten ( het zogenaamde wegspuiten, geadviseerd door de diabetesminkukels XD )
    Maar het betekent dat je alles bij elkaar veel moet spuiten. Veel insuline, veel vet opslaan.

    Dus zélf (weer) insuline maken, gewoon als je wat eet en niet als je niet eet, dat is wat ik zou willen. Over een jaar ???

    Like

  • Helaas , helaas te laat voor een foto van het haantje en de rest , alles al opgegeten , kan ik me voorstellen ? 😉

   Behoorlijk HORMESE , haha , dat begrip ken ik pas sinds ik http://melchiormeijer.wordpress.com/ volg , als 1 van de 6 volgers 😉 , blijft op mijn harde schijf , dank Melchior !

   Geweldig Mariet dat je experimenteert en dat het tot nu lukt zelfs met gebak nota bene ……
   Je bent nu al minstens 1 hoofdstuk waard in het boek van Mechior , als je doorgaat vast nog een 🙂

   Al jaren maak ik stamppot boerenkool met kerst omdat ik het verdom om met die kerstvraat mee te doen met alle gevolgen van dien . Krijg elk jaar oprispingen van deze film , als ik de volle karren in de supers zie , burp ,
   http://nl.wikipedia.org/wiki/La_Grande_Bouffe

   Ps. Ook voor Tije , de Vlaamsche fritten ( zelf gemaakt in het kader van hormese ook ) , gebakken in Ossewit waren ,,vies lekker” , de zelfgemaakte mayo lukte niet , maar met de ,,saus” toch lekker , ook goed bij de garnalen.

   Geliked door 1 persoon

   • Hans, fotootje gemaakt ! Leuk hoor, die koek, maar voorlopig de laatste keer. Met Kerstmis eet ik ook ‘gewoon’ eten. Lekker genoeg !
    Ik heb wel ossehaas besteld bij de schotsehooglanders voor de kerst. Veel groenten en sla. Als toetje een bakje, dat al een tijdje in de diepvries ligt, van rauwe cacao, avocado, kokosolie, koffielepel honing. Dus ontdooien en geklopte slagroom erop. Toch genoeg hormese !!!
    Ik hoef geen Appie ofzo, aanbiedingen, ha. Daar kijk ik gewoon langs.

    De Grande Bouffe, die heb gezien, ooit, niet te harden 😉

    Like

   • Leuk! Probeleem met de zelfgemaakte mayo ken ik; het schijnt makkelijker te gaan wanneer het ei op kamertemperatuur is. Minder kans op schiften. Daarnaast moet je de olie heeeeeeel langzaam schenken.

    Like

   • Ik maak mijn mayo altijd met een heel ei en alle olie daar al op geschonken. Staafmixer op de bodem en rustig omhoog trekken. Lukt altijd!
    Ik bewaar mijn eieren op het aanrecht, dat scheelt misschien?
    Ik vind mayo van olijfolie trouwens niet erg lekker. Tips?

    Like

   • De mayo was niet geschift , alles op kamertemp. , smaak was goed , ietwat aan de zure kant maar bleef te dun. . Recept exact gevolgd , alleen met milde olijfolie van Aldi en nota bene precies dezelfde staafmixer , zie hier :

    Helemaal niet erg om het snel weer te proberen 😉

    Esther , de smaak van de milde olijfolie (bedoelt voor bakken/braden) is niet zo overheersend als extra vergine en wat mij betreft de betere keus ondanks dat naast extra vergine ook geraffineerde olijfolie in zit , hihi , ook weer goed voor de hormese …

    Like

 15. Verslag 16-12
  9 uur FBG 4.8 Koffie en kokosolie en 1x metformine
  13 uur BS 4.6
  14 uur eten: garnalen, kokosolie, boter, reuzel, zout, peper, kurkuma, ui, knoflook, zoete aardappel, palmkool, spruitjes.
  18.30 u BS 8.3 1x metformine
  21 uur BS 5.5 Lantus 34 EH
  Totaal insuline 34 EH
  Calorieën ± 550

  17-12
  6 uur FBG 3.6 Wakker geworden, badende in zweet, hypo? Dadel gegeten. Niet meer slapen, opgestaan
  7 uur BS 6.6 Koffie en kokosolie, gekookt ei, dadel, en 1x metformine.
  Gewicht gelijk

  Raar gevoel, die metformine. Hoe ? Ik weet het niet, raar ! Daar moet ik nog achter komen. Even geduld.

  Like

  • Geweldige HbA1c. Proficiaat.
   Je kunt even kijken naar de hulpstoffen in de tabletten. Diverse merken gebruiken diverse hulpstoffen. Er zit verschillen tussen de merken. Waar je naar uit moet kijken is:
   Colloidaal silicumdioxide
   Titaandioxide E171.

   Daarom gebruik ik op dokters voorschrift de merken Mylan of Blue Fish want die hebben de minste hulpstoffen in hun tabletten alleen:
   Povidon K90 (coating)
   Magnesiumstearaat
   Hypromellose (alternatief voor dierlijke gelatine)
   Magrogol (laxerende werking)

   Like

   • Bedankt Jo, voor de proficiat 🙂

    Even gekeken bij de metformine HCI Sandoz 500 mg. Hulpstoffen: Povidon K30, magnesiumstearaat.
    Filmomhulling: hypromellose, maccrogol 4000 en titaandioxide.
    De laatste van het rijtje zit er dus wel in, maar geen colloidaal silicumdioxide. Gelukkig dan 😉
    Ga maar eens met de apotheek babbelen !
    Omdat dit een nieuw medicijn is kreeg toch maar eerst voor 14 dagen mee.

    Like

  • Inderdaad een zure smaak wegens teveel zuur: neem een ei van 50 ml en je zit al snel aan 50 ml extra azijn als je gaat aanvullen tot 100 ml zoals in de video, ofte meer dan 3 eetlepels: dan nog 2 lepels mosterd… flink zuur dus.

   En als je jezelf even wil moe maken – of geen boksbal hebt maar wel een stamper en vijzel – knoflookteentjes (met wat zout) fijnbangen, beetje mosterd erdoor roeren en dan je olie er druppelsgewijs bij: roeren met die stamper tot het een lichtgekleurde emulsie wordt, lukt dat niet, dan agressie inschakelen 🙂

   Smakelijk alvast.

   Like

 16. Verslag 15-12
  8.30 uur FBG 4.2 Koffie en kokosolie
  12 uur BS 6.6 na de sport
  13 uur BS 5.6
  14 uur 1x metformine en eten: mosselen in het zuur, 2 gekookte eitjes, zeekraal, tomaatjes en restje eten van 15-12
  18 uur BS 6.2 1x metformine met thee, eitje en noten
  21 uur BS 5.6 Lantus 34 EH
  Totaal insuline 34 EH en 2x metomine
  Calorieën ± 500

  16-17
  9 uur FBG 4.8
  Gewicht gelijk

  Een beetje verslapen.
  We gaan naar de kortste dag toe, gelukkig nog maar een paar dagen, voordat de dagen weer gaan lengen XD
  De metfomine went, nauwelijks bijwerkingen nog. Wel nóg weiniger honger. Dus ook niet zoveel zin om te koken, ik hoop dat dat weer terug komt.
  Binnenkort weer eens meten hoe het met de ketose zit.

  Like

  • Hey Mariet, je hebt het zwaar of niet? Ik hoop voor je dat er binnenkort daadwerkelijk lichtere tijden aanbreken.
   Maar toevallig of niet, ik heb vandaag ketosticks gekocht ! Ik wilde ook eens meten of ik in ketose verkeer op een gemiddelde doordeweekse dag. En jawel hoor; zojuist gemeten: gemiddelde waarde 4 mmol/L. Is dat wat jij ook meestal haalt, of kom jij nog wel eens dieper uit? Grappig dat in de bijsluiter staat dat ketose abnormaal en ongewenst is bij diabetes, terwijl wij inmiddels weten dat het juist beschermt tegen hypo’s en bijdraagt aan het herstellen van. Groet,

   Like

   • Tije, Ze hebben het over Ketoacidose. Daarvoor werden vroeger de ketosticks alleen maar gebruikt bij diabeten. Héél hoge bloedsuiker, b.v. 20 mmol/L meestal bij DM type 1 en dan worden ook ketonen gemaakt. Dat samen is gevaarlijk.

    Maar ketose, door lage koolhydraten, dus lage bloedsuikers is niet gevaarlijk.
    De fabrikanten van de ketosticks lopen nog achter 😉

    Als je sticks flink roze is dan ben je in ketose, leuk !

    Ik heb een bloedsuikermeter, die ook ketonen meet, via bloed. Dat is preciezer en daar kom ik meestal niet hoger dan 2 mmol/L. Boven 0.5 mmo/L is ketose.

    Hoe langer je in ketose bent, hoe minder, zeker de urinesticks, maar ook de bloedsticks, ze aangeven. Dat komt omdat je lichaam zo goed aan de ketonen is aangepast, dat ze worden gebruikt, en dus minder in je bloed of urine voorkomen.

    Ach, Tije, het is niet echt zwaar maar wel weer onzeker. Wat gaat er nu weer gebeuren. Pffff 😉

    Geliked door 1 persoon

 17. Beste Mariet,
  Alweer veel te lang geleden dat ik nog tijd vrijgemaakt heb om te bloggen.
  GEFELICITEERD met je resultaten… Blijf zo verder doen…
  en wat een mooie recepten….

  Like

 18. Verslag 14-12
  7 uur FBG 4.4 koffie en kokosolie
  11 uur 1 metformine, samen met yoghurt en AZM
  13 uur BS 6.6
  eten: soepje, prei, tomaat, mosselen en gekookte eieren
  18 uur BS 6.2 1 metformine, klein beetje yoghurt, stukje kaas, paar walnoten
  21 uur BS 7.9 36 EH Lantus
  Totaal insuline 36 EH en 2 metformine
  Calorieën ± 490

  15-12
  8 uur FBG 4.2
  Gewicht + 2 ons

  Dat verspreidt eten voor de metformine bevalt niet. Voelt als grazen. Ga ik niet meer doen. Eentje bij het eten en eentje bij veel drinken.
  Gisteren weer een klein beetje misselijk, moe en hoofdpijn, door de tweede metformine erbij, maar minder dan bij de eerste.

  Like

   • Hoi Tije. Nee, gewicht nog niet echt in beweging, beetje omlaag, beetje omhoog en weer omlaag. Normale schommeling. Niet echt naar beneden. Wat wil je, 8 dagen zijn waarschijnlijk te kort voor effect. Ik wordt er wel ongeduldig van 😦
    De bloedsuikers zijn wel prachtig, daar niet van, insuline nu 8 EH naar beneden.
    Hoelang er voor staat ? Geen idee ! Volgens de apotheek duurt de aanpassing aan metformine een maand, maar welke aanpassing ze bedoelen is me niet duidelijk !
    Volgens mij ben ik een alien van een planeet waar ze leven van de lucht 😉

    Geliked door 2 people

 19. Verslag 13-12
  8 uur FBG 3.3 Koffie en kokosolie
  13 uur BS 5.4 1x metformine en eten stukje schapenkaas en tomaat ( onderweg, shoppen, dus geen bordje eten )
  18 uur BS 5.6
  Nog even wat eten, kaas, en 6 wal noten en nog een metformine
  21 uur BS 6.9 Lantus 34 EH
  Totaal insuline 34 EH en 2x metformine
  Calorieën ± 450

  14-12
  7 uur FBG 4.4
  Gewicht +2

  De tweede metformine heeft, gelukkig, geen merkbaar effect op misselijkheid enzo.
  Wel even aanpassing van het eetpatroon ? Want volgens de bijsluiter moet metfomine bij een maaltijd worden genomen. Aangezien ik maar één maaltijd neem per dag, moet ik daar nog iets op verzinnen. Of het toch maar uitproberen en zien of dat echt nodig is.

  Like

 20. Verslag 12-12
  8 uur FBG 4.3 Koffie en kokosolie
  11 uur Sport
  12 uur BS 6.0
  14 uur BS 5.2
  14.30 uur 1 x metformine
  en eten: zeevruchten: mossel, inktvis, garnalen, ui, knoflook, zout, peper, kurkuma, boontjes, zeekraal, palmkool, aardpeer, jalopeno, halve avocado.( ik kreeg niet alles op )
  18 uur BS 5.6 thee en 6 walnoten
  21 uur BS 6.1 Lantus 36 EH
  Totaal insuline 36 EH. Metformine 500 mg.
  Calorieën ± 500

  13-12
  8 uur FBG 3.3
  Gewicht -6 ons

  Vandaag 2 x metformine nemen. Weer de insuline verminderen met 6 EH.
  En dan gaan kijken hoe de BS verloopt, het wordt spannend 😉

  Geliked door 1 persoon

 21. Hoi Marietsebiel,

  Even een update van Maarten zojuist op wassap (zit jij daar ook misschien op? 🙂 ) dokter laat hem 6 eenheden minder spuiten 🙂

  Na 14 dagen strikt paleo…

  Heb hem nog eens gezegd even hier langs te komen, kunnen jullie wat ervaringen uitwisselen en jij misschien doorvragen over zijn metmorfine ervaringen.

  Succes en blij dat je alles blijft delen, het begint duidelijkte vermenigvuldigen!

  @Corrien En oja Corrien, als je dit leest: pijn in de borst is weer weg, dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

 22. Verslag 11-12

  8 uur FBG 4.2 Koffie en kokosolie
  13 uur BS 4.8
  14 uur eten: garnalen, kokosolie, boter, zout, peper, kurkuma, knoflook, zeekraal, palmkool, aardpeer, avocado, citroen, olijfolie.
  1x metformine
  18 uur BS 6.7 thee met 7 walnoten
  21 uur BS 6.5 Lantus 36 EH
  Totaal insuline 36 EH
  Calorieën ± 560

  12-12
  8 uur FBG 4.3
  Gewicht -2 ons

  Gisteren begon het, in de loop van de dag verdween de misselijkheid, hoofdpijn en de moeheid. Vandaag nog altijd goed.
  Dat is geweldig en onverwachts.
  De bloedsuiker is fantastisch, heel evenwichtig en dat met 6 EH minder insuline, door de Rapid weg te laten. Die spoot ik bij de maaltijd.

  Als ik straks 2x metformine ga slikken, kan ik waarschijnlijk nóg minder insuline gaan spuiten 🙂

  Geliked door 3 people

 23. Hoi Mariet,

  Wat fijn dat je steeds een stapje dichterbij ‘normaal’ komt! (niet-diabetes klinkt zo gek, maar normaal eigenlijk ook, of is gezond het juiste woord?)
  Ik heb dat filmpje bekeken waar Marcel naar linkte:

  Het komt mij voor dat je beter helemaal met insuline kunt stoppen en zou moeten kijken of je niet toch zo’n nieuw insulineverlagend medicijn erbij kunt krijgen. Maar ja, ik ben een doctor waar je niks aan hebt als je ziek bent (lees: gepromoveerd, geen arts!).

  Geliked door 2 people

  • Esther, Je hebt gelijk gezond is het juiste woord 😉 Maar dat durf ik nog niet in de mond te nemen. Dan moet ik inderdaad van alle medicatie af zijn, toch 😉

   De dokter heeft mij nu voorlopig metformine voorgeschreven. Áls het goed werkt, kan ik de insuline terugschroeven ( heb ik nu al een beetje gedaan )
   Metformine zorgt ook voor afvallen, door de vetcellen resistent te maken voor insuline, in tegenstelling tot de thiazolidine ( Actos ) die ik heel lang geslikt heb. Die maakt ze juist gevoelig voor insuline waardoor de vetcellen steeds meer vet opslaan. Dat heb ik duidelijk gemerkt, ik werd een soort Michelinmannetje, vooral vet opslaan in de boven- armen en benen en de buik. Daar ben ik godzijdank, nu weer een heleboel van kwijt.

   Melchior zette in de vorige post deze link.
   Als ik het goed begrepen heb, zegt Peter in deze post dat metfornine de vetcellen dwingt het opgeslagen vet te gebruiken. Dat zou mooi zijn.
   http://high-fat-nutrition.blogspot.nl/2012/08/protons-metformin.html

   Met de dokter over de metfomine en DPP4 remmers en de SGLT2 inhibitors gesproken. Mocht de metformine niet genoeg werken, dan zijn zij de volgende optie ( over 3 maanden )
   Jason Fung ( uit de video die je boven neerzette ) heeft het in het laatste stukje ook over de SGLT2 inhibitors. Zij verwijderen het teveel aan glucose via de nieren, in plaats van het weer terug op te nemen, wat normaal gebeurt. Bijwerking: kans op blaasontsteking 😦
   Het blijft zoeken !

   Geliked door 1 persoon

 24. Verslag 8, 9, 10-12
  Op Maandag meteen begonnen met de metformine en … minder spuiten. In plaats van 42 EH nu 36 EH, door het weg laten van de kortwerkende Rapid.
  De BS gaat wat hoger in het midden van de dag, maar zakt weer in de avond.

  8-12
  7 uur FBG 3.3 Koffie en kokosolie
  13.30 BS 5.3
  14 uur eten: 3 eieren, tomaat, ui, knoflook, jalapeno, beetje kaas, De eerste metformine genomen, dat moet tijdens het eten.
  18 uur BS 7.2
  21 uur BS 7.4 Lantus 36 EH
  Totaal insuline 36 EH
  Calorieën ± 550

  9-12
  8 uur FBG 4.2 Koffie en kokosolie
  13 uur BS 4.4
  14 uur eten: St. Jacobsschelpen, kokosolie, boter, peper, kurcuma, ui, knoflook, boontjes, tomaat, zoete aardappel, aardpeer, komkommer.
  En metformine.
  19 uur BS 8.1
  21 uur BS 6.1 36 EH Lantus
  Totaal insuline 36 EH
  Calorieën ± 560

  10-12
  8 uur FBG 4.3 koffie en kokosolie
  13 uur BS 8.9
  14 uur eten, alleen een restje geiten yoghurt en handje bosbessen, met een halve lepel AZM en de metfomine erbij genomen.
  18 uur BS 6.2 handje walnoten bij de thee.
  21 uur BS 7.2 Lantus 36 EH
  Totaal imsuline 36 EH
  Calorieën ± 250

  11-12
  8 uur FBG 4.2
  Gewicht blijft gelijk, onsje naar boven, onsje naar beneden.

  Zoals te verwachten een beetje niet helemaal lekker, door de aanpassing aan de metformine. Daarom ga ik nu eerst 1 tablet van 500 mg nemen per dag, 5 dagen. Daarna over op 2 per dag.

  Misselijk, moe, hoofdpijn, geen honger. Vroeg naar bed. Ik hoop dat het gauw overgaat 😦

  Like

  • Dank je Trudie ❤
   ik ga meestal bijna nuchter sporten. Ik drink na het opstaan 2 koffie met kokosolie, dan om 11 uur sporten.
   Ik meet mijn bloedsuiker bij het opstaan en na het sporten. Dan weer om 13 uur.
   Pas om 14 uur eet ik mijn eerste ( en enige, per dag ) maaltijd.
   Daarna nog wel wat noten, enkele keer wat kaas, klein stukje 85% chocolade ofzo, Afhankelijk van mijn bloedsuiker.

   Nuchter sporten kan heel goed als je in ketose bent. Meer vet verbranden en ik heb ook helemaal geen honger, na het sporten. Ik ga met gemak nog boodschappen doen 😉

   Ik weet niet hoe dat voor anderen is. Ik zie ze op de sportschool wel van alles eten, peperkoek, boterhammen, bananen en chrunchbars ofzo ( suikerspul ) 😉

   Like

 25. Mariet,

  Geweldige update, gefeliciteerd met je resultaat tot nu toe! Je mag met recht trots zijn op jezelf, ipv je braaf over te leveren aan de zorg zombies, heb je zelf de verantwoording terug genomen, en bent baas over je lichaam geworden. Wat was de reactie van je arts, of zoals gewoonlijk zero zoals alle zorg zombies… Want is hun handel….

  Geliked door 1 persoon

  • Michel, bedankt voor de felicitatie.
   De dokter vindt mij geloof ik zo langzamerhand 😉 ook wel heel stoer ! Hij bevestigd wel dat dat verhaal over de beta- en alfacellen wel een mogelijkheid kán zijn.
   Kijken naar mijn blog heeft hij nóg niet gedaan, maar hij heeft het weer beloofd, ik sta bij zijn favorieten, zegt hij 😉

   Like

  • Dear Mariet, Het is eigenlijk bizar, het feit dat ik je alleen ken van het Paleo Perspectief en vervolgens je eigen blog mocht volgen met oprechte facsinatie en bewondering voor je kracht, wijsheid en vasthoudendheid, ik zo af en toe dacht: “zou Mariet al haar uitslag hebben?” en nu ik het nieuws weet het gevoel heb je een bloemetje te willen brengen alsof je mijn buurvrouw bent met dit fantastische nieuws. Bij deze dan als is het slechts een digitaal woorden ruikertje. “weer lol in het leven” wat wil je nog meer??
   Zekerwel een arts, misschien zo iemand als die dr Westman in de
   States waarmee je niet hoeft te vechten en je ruggesteun zou kunnen geven van mens tot mens en die zich een beetje zou willen verdiepen in al die topics die wij nu gelukkig zelf tot ons kunnen laten komen via de Health Summits en de sessions en de Healthblogs Ketogeen .. en… Wat? keep blogging, lovely lady…..Toppie. Al het goede voor 2015 JB

   Geliked door 1 persoon

   • 🙂 ))) Jessica, lijkt me wat jouw als buurvrouw ! Maar ook het digitale ruikertje is welkom ❤
    Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen leven, maar het helpt zeker de juiste informatie aangereikt te krijgen. Dat ik dat gevonden heb is een geschenk uit de hemel.
    De dokters krijgen ook te weinig kans om zich er echt in te verdiepen. Ze zitten vast aan protocollen van bovenaf voorgeschreven.
    Daarom hebben ze ook eigenwijze patienten nodig. Die zich niet laten afschepen met de summiere informatie, die ze 'normaal' krijgen.
    Als ik nu iets tegen hem vertel, gaat hij meteen op zoek in z'n computer. Dat is al vooruitgang 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s